Opel Astra

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Koleg ima naslednji problem z astro. Je 1.8 letnik 2001 , limozina. Med vožnjo se prižge DC in avto v trenutku ugasne! To naredi tudi na ravi cesti. Zadnjič mu je na cca 6 km vgasnila 2 krat. Ko se vgasne se potem en čas ne izklopi ventilator za hlajenje motorja. Čez cca 5 minut avto dela kot da mu ni bilo nič. Na servisu so mu menjali neko sondo pa dela avto isto. Zedaj čaka na naslednji teden da dobijo nek drug računalnik da ga priklopijo še enkrat in to na pooblaščenem servisu!
Ima kdo kako podobno izkušnjo in kako je stvar rešil

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
moja napak TC (proti zdrsavanju se prižge) in avto vgasne.Ko se mu zljubi pa se spet vžge kot da ni bilo nič.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Meni se je občasno zgodilo ,da avto sploh ni hotel vžgat (samo ko je bil mrzel)...verglal je ampak vžgal pa ni...enih 10 minut...ni šans ,da opali.....pol sem povprašal in sem dobil odgovor ,da me po vsej verjetnosti zeza neki senzor ki določa ,če je motor hladen ali topel.......pa sem neki dan ga spet verglal v prazno in sem poleg še popumpal z gasom in hop je vžgal.

Jaz nimam tega TC-ja....mogoče ga kaj drugega zeza pa niti ne ve.

Eh...moj avto...astra g (1,6)

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Preverite, kaj je z napetostjo oz kaj se dogaja s polnjenjem akumulatorja. Pri teh avtomobilih je bil problem poddimenzioniranega alternatorja (predvsem zaradi elektro servo volana), ne vem pa če je pri letniku 2001 še prisoten.

Morda vas hecajo električni sunki.