Opel Astra Black & White 1.6

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
sej če si vsaj mal talenta za volanom ti bodo vsa ta all-migty pomagala tako ali tako odveč oz. te bodo dejansko ovirala pri vožnji, jaz že ABSa nisem maral, kaj šele vsa ta šara sedaj
smirk-1.gif

Seveda, še posebej, ker ima tvoj avto 4 stopalke za zavoro ... Pa ti enih 5 nog ...
Sam sem prvi, ki izklopim ESP, ko se hočem zabavat za volanom, ampak za normalno uporabo nikoli več ne kupim avta brez ESP (pa BT, parkirnih senzorjev, 6x AB ...)

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Športno podvozje ni enako kot IDS športno podvozje.
Astra B&W ima ESP in ASR (povezani opciji) v kombinaciji s tem športnim podvozjem.
Paket športno podvozje (opcija ZQ8) pa vsebuje:
- FX3 - program elektronske stabilnosti vozila ESP
- G62 - pritrjevanje platišč 5 lukenj
- NR1/NS1 - elektro hidravlični servo volan + zmanjšan radnji krog
- UJC - gumb za vklop šortnega načina vožnje

Pri motrju motorju 1.9 CDTI je ESP že serijsko z motorjem
smirk-1.gif

fgdma

Zelenc'
3. mar 2008
29
0
1
Sem še malo raziskoval in s pomočjo nemškega konfiguratorja ugotovil, da se opcija ZQ8 pri GTC, ki ima že serijsko znižano podvozje, v Nemčiji imenuje IDS Sportfahrwerk (sestavlja ga ESP+ s TC+, Sport Switch, elektrohidravlični servo volan z zmanjšanim rajdnim krogom in platišča s 5 luknjami).

IDS+ pa vsebuje še CDC in tega Black & White nima.

Če se motim, me prosim popravite.

Nazadnje urejeno:

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik fgdma pravi:
Sem še malo raziskoval in s pomočjo nemškega konfiguratorja ugotovil, da se opcija ZQ8 pri GTC, ki ima že serijsko znižano podvozje, v Nemčiji imenuje IDS Sportfahrwerk (sestavlja ga ESP+ s TC+, Sport Switch, elektrohidravlični servo volan z zmanjšanim rajdnim krogom in platišča s 5 luknjami).

Res je
zmaga.gif

Zdaj pa napiši lost1-u, da smo že rešili problem, da ne bo zjutraj doktorate delal
grin1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik fgdma pravi:

To imam dodatno na svoji karavanki 1.6, pa še kot je rekel lost se izboljša odzivnost gasa.

fgdma

Zelenc'
3. mar 2008
29
0
1
Če bo še koga zanimalo, sem glede na dosegljive informacije zbral vso opremo tega modela. Se pravi GTC Enjoy za motor 1.6 + navedeno. Lost1, je kaj preveč ali premalo? Kjer ni bilo verzije za 3 vrata, sem izbral za 4.

Za to ceno se verjetno težko dobi kaj boljšega. Se motim?
smile-1.gif

oprema.png

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
1000 evrov za 18col feltne?!
Original so 16 (17)? col ki so vredne koliko?

KOliko je cena za 18" komplet? (pa ti še original 16(17) ostane za zimske gume v vrednosti vsaj 500 evrov.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
1 kos ALU platišča 18" je cca 510€ . Potem je pa tukaj še guma...

Sem ravno par dni nazaj si kupil za mojga nove 19" gume in feltne...o ceni raje nebi ker se samo za glavo primeš.
crazy1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Si dal za 19" col več kot 500 evrov po kosu?
Ker sem prepričan da si obrnil pol interneta okol sem prepričan da si dal manj
wink-1.gif

Sicer pa imajo 18" feltne "povprečno ceno okoli 200-250 evrov po kosu. Ja saj vem, ti prodajaš original. Malo rabljen original zagotovo dobiš ceneje kot pa po tvoji ceni.
Koliko stane 18" guma? Dobra guma stane od 100-150 evrov. POvprečje recimo 500 evrov /4kos, feltne pa recimo še jurja.(rabljen original odlično ohranjen!!!) ali nova replika

Pa da ne boš rekel da nakladam!

evo ti original feltne z gumami za 800 evrov komplet. Ti komaj en par lahko "prodaš" po tej ceni.
http://www.opelforum.si/index.php?showtopic=22967
Pa tud če so gume fuč, daš 500 evrov za njih pa imaš tipi top
V nemčiji so 18" okoli 400 evrov
wink-1.gif

http://www.opel.de/service/accessories/acc-shop/astracaravan/accessories.act

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Nisem jih kupil preko neta ampak na servisu mojega vozila.

Neki mors vedet, replike so bistveno cenejše od originala, tako da jaz osebno imam raje rabljen original kot pa nove replike...ampak to je pač moje mišljenje. V tem primeru rabljenih ni bilo sploh,ker teh platišč do sedaj nisem zasledil še na nobenem avtu in tudi na servisu mi je povedal da jih še ni videl v živo in da ga ful zanima kako zgledajo.
Dobra 18" kolk stane? Ja lej, 16" zimske Ultragrip je cca 110€ , 17" je cca 140€ , 18" je cca 200€ , 19" pa običajno 300€ . Vse cene sem več al manj zaokrozil na dol...pa potem imaš se RFT gume ki so spet dražje.

Je pa spet razlika ali ti gume + feltne doplačas ob narocilu ki je dosti manj kot pa kasneje oz. kot nadomestni del.

Btw če pa mi zrihtas dobre gume 18" po 100€ na kos, imam pa prec par interesentov za vzet, lahko tudi 19" ... pomoznosti RE050 RFT.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Vem da je replika slaba, zato pa sem dal recimo link do rabljenih 18" za ceno ene in pol nove (pa so gume že gor, zdaj je samo vprašanje koilko je profila). Dodatno opremo VEČINA avto trgovcev prodaja kot suho zlato. Pa kaj čem "krhat" sicer dobre najine odnose
wink-1.gif

sem prepričan da na 18" gumah kupec ne bo dobil zimskih gum in tudi RFT je pod ?, saj sam pišeš da to ni skrb prodajalca ampak kupca (zimska oprema) . Potem je samo stvar dobre volje trgovca če mu bo šenkal še zimske oziroma ketne alikaj drugega.
Sicer pa re 050 (brez RFT) dobiš v 18" colah za 136 evrov, (na prvem linku ki sem ga odprl http://ssl.delti.com/cgi-bin/r...&sowigan=So , če bi se matral mogoče še kaj dol).
Pa se po taki in pdoboni ceni dobi še marsikatera druga dobra letna guma.
Zimska s2254018 e pa res bliža 200 evrov, samo kot rečeno sem 90% prepričan da kupec ne bo dobil zimskih gum v 18 " na astri.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ne ne, zimske sem izpostavil ker sem prej ene cene racunal pa sem mel v glavi še cene...

225 40 18 RE050 RFT je drgac 198€ na gumidirekt..., brez RFT pa kakšnih 150€ verjetno.Skratka, jaz sem mnenja da za 1.000€ doplacila, se splača vzeti 18" feltne in gume, sploh če je lep original, zdej če je grd ko pes, potem se strinjam da je predrago. Sicer pa brez skrbi za odnose, ce bi se grdo gledal z vsakim k ima kaksen argument proti, kam pa pridemo
grin1.gif

Odlocitev posameznika kaj kupi pač
grin1.gif