Once brothers

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Eazy, "prdiš u prašinu". Ne vem kako lahko sodiš in moraliziraš o tem kdo je šel kam in zakaj ne. Ok, če bi bil to tvoj foter, potem bi te še razumel. Da se ne bova narobe razumela (če ni morda prepozno za to), govorim o ljudeh iz dokumentarca. Ne o JLA, rdečih baretkah, uvoženih mudžahidih ali HVO-ju, da ne omenjam vsem poznanih "liderjev".
In v čem je problem troprstašenja? Je prepovedano ali si želiš, da bi bilo?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Eazy, "prdiš u prašinu". Ne vem kako lahko sodiš in moraliziraš o tem kdo je šel kam in zakaj ne. Ok, če bi bil to tvoj foter, potem bi te še razumel. Da se ne bova narobe razumela (če ni morda prepozno za to), govorim o ljudeh iz dokumentarca. Ne o JLA, rdečih baretkah, uvoženih mudžahidih ali HVO-ju, da ne omenjam vsem poznanih "liderjev".
In v čem je problem troprstašenja? Je prepovedano ali si želiš, da bi bilo?

Predvidevam (in upam) da nisi mislil resno.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
50image001bp7.jpg

grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Dej prebol to vojno, pa se postav v 21. stoletje že enkrat. Mam kolege vseh možnih nacionalnosti, tudi z muslimanko sem bil in to kar nekaj časa (fejst dekla)... Dvomim, da imaš kakega kolega s srbskimi koreninami, vsaj sodeč po pisanju. Na forumu pišeš o strpnosti, dejansko pa ravno ti izpadeš najbolj nestrpen.
crazy1.gif

Tud v šport je treba drezat z vojno. :S

No, glede na to, da je bila s tabo, je tisto ''fejst' malo pod vprašajem...
tongue-1.gif

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Dejstvo je da je igrala JUGOSLAVIJA in tist vsiljivec z hrvaško zastavo ni mel kej tam delat. Sej je divac sam reku, da bi isto naredu z srbsko zastavo... Pomoje je Divca zmotu sam način, ker nemoreš ti kr na parket uletet z zastavo, osovraženega naroda. Zakaj pa noben srb ni na parket uletu?

Pač zdej kteri strani pač verjameš...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Mah dejte toplo vodo odkrivat. Super dokumentarec, pač plat zgodbe iz Divacovih ust, kokr kol lepa gesta na koncu in re sz užitkom sem pogledal. Res Dražen je bil car in noben ne ve kaj bi še lahko dosegu.. 0.437 šut za tri vse pove (NBA)

BTW: to da je Divac bil in še je velik nacionalist pa tudi ne treba povdarjat. To je znano in ni toliko bogi kokr je prikazan..

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:Dvomim, da imaš kakega kolega s srbskimi koreninami, vsaj sodeč po pisanju. Na forumu pišeš o strpnosti, dejansko pa ravno ti izpadeš najbolj nestrpen

Jaz nestrpen? Pa si videl slike/obnasanje Divca iz '90ih?
stupid-1.gif
Btw, zagotovo si opazil je bistven dela dokumentarca (celo kljucen) vojna&politika.

Pa pozabil si dodati, da je bil Petroviæ v bistvu napol srb (po očetu)... aja, to ni politično
tongue-1.gif

Skratka, svaka čast Divcu in tiste generacije ne bo nikoli več.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
motoristic, ravno preštevanju krvnih telesc sem se želel izogniti v tej temi. CupraR je kar dobro napisal. Lepa gesta in nihče ni povsem nedolžen v takšnih situacijah. Vedno lahko, z distance, po nekaj letih rečemo: lahko bi drugače reagiral, lahko bi naredil več. That's life.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ksz...

oba sem spremljal pri ustvarjanju kariere tudi kukoča in rađo.vsi so izpolnili svoj namen.to je biti odličen športnik biti dober človek.tako dražen kot vlade sta bila oba patriota vendar kljub vsemu pred vojno dobra prijatelja.upam si trditi če bi se zgodilo obrano da tudi dražen ne bi šel v BG na pogreb.biti takrat srb na pogrebu največjega hrvata v zgodoini je bilo nemogoče.tudi obratno bi bilo nemogoče.dražen nam je dal toliko kot nam verjetno nihčene bo dal nikoli več.še danes z veseljem pogledam njegove posnetke tekem in dobim solzne oči.[censored].ga tako pač je je verjetno edini človek ki me lahko spravi v jok.vsi njegovi oboževalci se bomo spraševali kaj bi bilo če nas ne bi zapustil.bi bil boljši od jordana?bi z vladetom zopet klepetala po telefonu kot nekoč...kot pravijo Kapetane, život leti, ali uspomene ostaju

adedb4f447d7e19eab9667be4a4021b2.jpg

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Folk dejte si z neta finale EP 89 v Zagrebu pa enostavno uživajte
smirk-1.gif
Pri Grkih se je lahko Galis-najbolši strelec EP v zgodovini (ne vem če še ima ta rekord-30,5 na tekmo) samo za glavo držal..

VERTOM

Pripravnik
29. okt 2010
122
0
16
legendaren dokumentarec :D sm se kr malo zjokal na koncu filma
frown-1.gif

DRAŽEN UVIJEK TRAŽEN

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Meni je bil dokumentarec zelo fajn. Zadeva je sicer zelo pristransko prikazana in tudi tisto moraliziranje o tem, da so bili srbi po krivici prikazani kot odgovorni za vojno, je milo rečeno bedno in popolnoma nepotrebno pri tej zgodbi. Zaključek je bil dober, lepo da so nekako stopili skupaj, da se je Divac na dostojen način poslovil od Dražena. Priporočam ogled, vendar z mero kritičnega mišljenja.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Dejstvo je da je igrala JUGOSLAVIJA in tist vsiljivec z hrvaško zastavo ni mel kej tam delat. Sej je divac sam reku, da bi isto naredu z srbsko zastavo... Pomoje je Divca zmotu sam način, ker nemoreš ti kr na parket uletet z zastavo, osovraženega naroda. Zakaj pa noben srb ni na parket uletu?

Pač zdej kteri strani pač verjameš...

tisto ni bila hrvaška zastava ampak je bila ustaška zastava kar je razlika.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
in kakšna naj bi bila ustaška zastava pravzaprav??? če poguglam zadevo, mi ob besedah "ustaška zastava" ali "hrvaška zastava" vrže ven iste zadetke.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
BAJE je razlika v barvi prvega polja. Ustaški grb naj bi imel prvo polje bele barve. Prvo polje grba v hrvaški zastavi pa je rdeče. Poguglaj še 1x
grims-1.gif
Če sem ga prav razumel, je on videl hrvaško zastavo...

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Tle se vidi kakšna je bila tista slavna zastava:

http://www.google.com/imgres?i...&ved=1t:429,r:11,s:36&tx=93&ty=83&biw=1280&bih=590

očitno hrvaška. Pa sem pooguglala še enkrat in mi vrže ven iste zastave. Prvo polje je rdeče.

edit: vidim pa razlike v grbih. na zgornji sliki se sicer bolj slabo vidi, ampak ta je brez tsite "kronice", ki je na tapravi hrvaški.

lp

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
ok whatever, vidim da si itak o grbu govoril in nisem bila pozorna pri branju. sem, mislila, da bi morala biti prva črta na zastavi bela.
hvala za razlago
lp

sicer bi pa divac isto ravnal, če bi kdo uletel s srbsko zastavo. kao
hysterical-1.gif
važn da so na finalu ep 95. leta vsi tri prste kazal.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Grb RH . Kle poglej, tut piše, kako in kaj.

Trije prsti, to je bla akcija
evil.gif
Kaj pa je narobe s tremi prsti? Men je to isto kot dva, samo, da je en več. Zakaj so šli pa reprezentanti Hrvaške dol z odra? Mislim, vem zakaj so šli ampak, v čem je fora, da so pa nastopili na prvenstvu (kot tudi, takrat še, Jugoslovani), na podelitvenem odru pa niso mogli ostat do konca.