OMV Sprint Diesel

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Tudi beograd-lj bi lahko piremrjal z goro
wink-1.gif

Beograd je kakij 200m nižje kot lj (nmv)
wink-1.gif
Mu je pa na poti v "dolino" več požrl kot pa na goro. Že samo kakih 10kmh razlike po AC lahko prinese to razliko.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ravno vceraj dobil bon ze 100L goriva, 5x 20L .
Bomo videli kaksni bodo rezultati oz. če bo poraba kaj nižja.

lp

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Z izboljšanim cetanskim številom zagotavlja OMV Sprint Diesel enakomernejše in tišje delovanje motorja. Še posebej se zmanjša nivo hrupa neogretega motorja.

A številk pa ne poznajo pri OMVju?
Al se hvalijo z nečem, česar si ne upajo obljubit?
confused-1.gif

zlati

Pripravnik
24. mar 2008
32
0
6
Neumnost in NATEG!!!!
OMV in Petrol vozita vsa goriva iz istih skladišč, iz istih cistern!!!! Edino nekateri OMV servisi v Prekmurju (tisti z franšizo), včasih prešvercajo nafti iz Madžarske, kar pa je še večja svinjarija.
Zdaj ne vem, ampak v Sloveniji je edini Agip včasih vozil gorivo iz Avstrije.
Vprašajte tovornjakarje, kje tankajo? Iz lastnih izkušenj vem, da z gorivom, natankanim v Avstriji, Nemčiji ali Švici, prevozim cca 10-15% več km! Vozim tudi motor, ki je precej občutljiv na oktane. Če pri nas tankam 95 okt bencin, pri nizkih obratih ruži v motorju, da mislim, da se bo razpadel. Gre samo z 98 ali 100. Če tankam v Avstriji 95 oktanski bencin, ni nobenih težav.
Pri določitvi kvalitete goriva so tolerance in naši črpalkarji jih pač razumejo po svoje,
Še ena cvetka: pozimi zagotavljajo ustreznost nafte, menda do -25 C, ampak slovenske železnice niti ne pomošljajo, da bi tankale v vlake to nafto. Pozimi vozijo z nafto, imenovano polar, ki je v bistvu diselsko gorivo, uvoženo iz Avstrije.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
ksz...

Jaz tankam vedno na OMV, iz principa že par let ne hodim na petrol in se tega resno držim! Parkrat sem že tankal tale sprint diesel in večjih razlih še nisem opazil, če je boljši potem je to samo plus! Bom spremljal!

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik zlati pravi:
Neumnost in NATEG!!!!
OMV in Petrol vozita vsa goriva iz istih skladišč, iz istih cistern!!!! Edino nekateri OMV servisi v Prekmurju (tisti z franšizo), včasih prešvercajo nafti iz Madžarske, kar pa je še večja svinjarija.
Zdaj ne vem, ampak v Sloveniji je edini Agip včasih vozil gorivo iz Avstrije.

Vprašajte tovornjakarje, kje tankajo? Iz lastnih izkušenj vem, da z gorivom, natankanim v Avstriji, Nemčiji ali Švici, prevozim cca 10-15% več km! Vozim tudi motor, ki je precej občutljiv na oktane. Če pri nas tankam 95 okt bencin, pri nizkih obratih ruži v motorju, da mislim, da se bo razpadel. Gre samo z 98 ali 100. Če tankam v Avstriji 95 oktanski bencin, ni nobenih težav.
Pri določitvi kvalitete goriva so tolerance in naši črpalkarji jih pač razumejo po svoje,
Še ena cvetka: pozimi zagotavljajo ustreznost nafte, menda do -25 C, ampak slovenske železnice niti ne pomošljajo, da bi tankale v vlake to nafto. Pozimi vozijo z nafto, imenovano polar, ki je v bistvu diselsko gorivo, uvoženo iz Avstrije.

Tuti meni je znano da naj bi bilo iz istih skladisc, vendar je ta Sprint dizel verjetno samo kak liter aditiva na cisterno in folk nategujejo z novim gorivom.
Polar dizel se mi zdi da uporablja tudi vojska in naj bi zdrzal do -70.Ce je res ne vem.
Jaz z nemsko nafto tudi nekaj vec kilometrov ampak tega toliko ne upostevam ker voznja nazaj iz nemcije ne morem primerjati z voznjo v Nemcijo(visinska razlika, vlaufan motor pri dolgi voznji..) je pa njihova nafta veliko bolj cista.

madzarska nafta je na Nemskem nivoju.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Jaz imam že tretji tank teh jajc noter in se mi zdi, da gre za isto dizelsko sranje, samo drugo pakovanje. Naslednji tank preklopim na Tuš Oil. Bom opazoval, če bodo vrtinci v rezervoarju kaj večji.
smile-1.gif

Ogo

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Jaz se lahko pohvalim da mi ob bolj hitri vožnji žre enako kot dosedaj.

Namreč, boni so bili gratis,torej pomeni da je treba stestirati zadevo in sicer z malce težjo nogo
grin1.gif

LJ - Postojna - Celje - MB , poraba enaka kot je bila običajno, le vožnja je bila hitrejša oz. težja noga.
Skratka, zdaj bom nekaj časa tankal na OMW-ju,pa da vidmo kakšni bodo rezultati preko poletja.

Mam še cca 40L za skurit in poročam potem.
grin1.gif

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
kaka je pa razlika v dizel gorivu v avstriji
Tankal sem na OMW in imajo 2 različna - MAXXMotion Performance Diesel do- 35°C in nek navadel dizel

MAXXMotion Performance Diesel do- 35°C je dražji za 14 centiov
a je tole cenejsše gorivo tud zimsko