Omejitev na cestninski - sodba

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Je že kdo pomislil, da bi lahko pred temi cestninskimi postajami dali znak npr. Priporočena hitrost 50 km/h. Različne širine prehodov, širina vozil in sposobnost voznikov dopuščajo dovolj varno vožnjo različnih vozil z različno hitrostjo. Saj se ne dogaja karnaprej, da bi se ljudje zaletavali v tisti beton. Če ima kdo prevelik avto ali manjše sposobnosti gre zaradi mene lahko 20/uro čez tisti prehod. Jaz pa npr še nikoli nisem imel kakšnih težav (niti kdo drug zaradi mene), če sem šel 70. Nevem zakaj policaji in zakonodajalci mislijo, da se da hitrost za varno vožnjo prilagoditi samo na manj od omejene.
Je pa seveda z mojim predlogom narobe to, da potem nebi mogli toliko kasirati.
Enako nerazumno nizko so postavljene omejitve na izvozih z avtoceste, ponavadi 40 km/h, čeprav se da skoraj vedno da povsem varno peljati dosti hitreje. Na srečo pa vsaj do zdaj nisem zasledil, da bi kasirali tam.
Zato tudi jaz soglašam s sythmanom, da gre pri vsem tem za zelo hudo kaznivo dejanje s strani policije. Namreč organiziran naklepni oborožen rop!

Nazadnje urejeno:

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
da gre pri vsem tem za zelo hudo kaznivo dejanje s strani policije. Namreč organiziran naklepni oborožen rop!
A po 4.325a členu kazenskega zakonika dežele Butale?
hysterical-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:

Enako nerazumno nizko so postavljene omejitve na izvozih z avtoceste, ponavadi 40 km/h, čeprav se da skoraj vedno da povsem varno peljati dosti hitreje.

ne pozabi, da so poleg osebnih vozil tudi kaki kombiji in kamioni na cesti za te je 40 km/h na uvozu/izvozu "uvrh glave" - in običajno se ne postavljajo "dvojne" omejitve (razen v izjemnih primerih - eg. wajdovšna (burja))

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Ni blema, saj sem pričakoval take odzive.
priden.gif

Nekateri si pač takšno dejavnost razlagamo tudi na kakšen drugačen način.
So organizirani?
So oboroženi?
S kakšnim namenom so tam? Preventivno?
hysterical-1.gif

Izvleči od naključnih mimoidočih čimveč denarja? Izključno to.
Torej?

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Saj pravim, da bi se to dalo prav elegantno rešiti z znakom za priporočeno hitrost. Če kdo ne more dovolj hitro, ni problema (kot ga že sedaj ni), če pa kdo ravno tako varno pripelje hitreje, ga tudi ni treba dati iz kože.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Ni težava v tem, da se skozi postajo ne da peljati hitreje... problem je v tem, da se tam zaradi bolj spolzkega betona/asfalta (zaviranje, pospeševanje, intenzivnejše kapljanje olja od vozil, sploh v dežju) običajno težje ustaviš. Ker se na cestninskih postajah gibljejo ljudje, večja hitrost pač ne gre v koncept varnosti.
Predstavljaj si ekipo, ki po mestu postavlja cestne zapore... večinoma delajo v območju hitrosti 50 km/h, kar redko kdo spoštuje, običajno nervozni vozniki še jezno izvajajo razne manevre mimo njih. Veš kakšne so zavorne poti v takšnih pogojih in pri teh hitrostih? Poizkusi, boš presenečen.
Za vse, ki mislijo, da imajo nadnaravne vozniške sposobnosti in neverjetno zmogljiva vozila se pa ne splača izvajati dvojna merila, ker je slednjih manj, kot si nekateri predstavljajo.

lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
upam da bo obdobje vinjet trajalo čimdlje... satelitov pa npočem... je [censored] da vsi vejo kje si biu:)

to vedo že zdaj... kamera bere reg. tablice
smile-1.gif

Ce gres skozi kamero (no, mimo nje). Marsikje jih ni, predvsem pa jih ni na regionalnih cestah.

Ko bo enkrat satelitsko sledenje obvezno, bo lepo narisana celotna tvoja pot od domace garaze do ljubice, pa gostilne, pa vrtca, kjer si pobral tamali in nazaj do doma, brez da bi enkrat samkrat prisel blizu avtocesti in kameram.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Zakaj potem tam in takrat ni toliko policajev, da bi v takih primerih skrbeli za varnost, ampak so najraje tam in takrat, ko se da največ pokasirati? Hmm...

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Glede na to, da je šla stvar do višjega sodišča, je videti, da je tudi na okrožnem (sodno varstvo) padla, da je torej tudi kak sodnik menil, da je samo talna oznaka dovolj. Torej je bil očitno suho pravno gledano problem malo bolj zapleten. Če se še sodniki ne strinjajo, a je ali ni, kako bi naj potem policaj ve? Ve, kar so ga naučili, in očitno so ga, da talne so znak.
Enako je pri kupu druge zakonodaje, od davčne do nevemlčesa še. Ponekod obstajajo različna tolmačenja in šele na sodišču izveš, kdo ima prav. Tako pač je, ko so zakoni napisani, kot so.

Dejansko horizontalna signalizacija brez vertikalne ne velja. Pomisli na zimo, ko talnih obeležb praktično ni videti, zato je talna obeležba le dodatek in v pomoč signalizaciji prometnih znakov in semaforjev.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Lej, če greš brat zdajle zakone in pravilnike, boš videl, da je stvar izjemno dvoumna. Na prvi pogled bi lahko celo rekel, da imajo policaji prav ...
Hmm, nisi ravno ti na alterju pred časom napisla, da znak 40 ne velja za vse prehode?
Ker v zakonu piše, da bi znak moral biti na obeh straneh.

Motorevija je tudi ugotovila, da je tako.

Edino policajem ni bilo jasno.
No ja, dvom je bil, zakaj bi se trudili razjasnit, če pa je bila zmota v njihovo korist...

ja, to sem stalno trdil. Problem pa tu ni bil v tem, a je znak samo desno ali tudi levo, temveč je bilo stališče policije in tudi prvostopenjska odločba, da talne oznake same zase veljajo kot prometni znaki (kar je posledica dvoumno napisanega pravilnika in zakona).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Glede na to, da je šla stvar do višjega sodišča, je videti, da je tudi na okrožnem (sodno varstvo) padla, da je torej tudi kak sodnik menil, da je samo talna oznaka dovolj. Torej je bil očitno suho pravno gledano problem malo bolj zapleten. Če se še sodniki ne strinjajo, a je ali ni, kako bi naj potem policaj ve? Ve, kar so ga naučili, in očitno so ga, da talne so znak.
Enako je pri kupu druge zakonodaje, od davčne do nevemlčesa še. Ponekod obstajajo različna tolmačenja in šele na sodišču izveš, kdo ima prav. Tako pač je, ko so zakoni napisani, kot so.

Dejansko horizontalna signalizacija brez vertikalne ne velja. Pomisli na zimo, ko talnih obeležb praktično ni videti, zato je talna obeležba le dodatek in v pomoč signalizaciji prometnih znakov in semaforjev.

To trdium že dolgo, ampak končni dokaz smo dobili šele sedaj. Kot sem že napisal: pravilnik in zakon sta tu preveč dvoumna.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Enako nerazumno nizko so postavljene omejitve na izvozih z avtoceste, ponavadi 40 km/h, čeprav se da skoraj vedno da povsem varno peljati dosti hitreje. Na srečo pa vsaj do zdaj nisem zasledil, da bi kasirali tam.
Veš v čem je point teh omejitev?
Ko prevoziš 100,200 ali več km po AC pri hitrosti 130kmh in nato zapustiš AC izgubiš občutek za hitrost.Tako se ti hitro lahko zgodi da boš v tisti ovinek priletel 80 ali 100 ker se ti bo zdelo da že skoraj stojiš

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
u [censored] skoraj 100 mimo cestninske, a je fuknjen?
en se je na jokerju hvalil, da je sel ene 150 skoz z enim 350z al neki takega, ko se mu je mudilo v lj (mislim da na kavo, nisem pa zih)
tongue-1.gif

lahko poiscem, ce kdo hoce.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
S 150 ali 250 gre skozi z natanko enako prostora kot s 40, potrebno je imeti le malo večja jajca.

Z manjšim avtom lahko na cestninski poizkusiš tudi prehitevati po desni :)
997764-157997.jpg

Priponke

• 997764-157997.jpg
    997764-157997.jpg
    45,4 KB · Ogledi: 152

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pri takih slikah se lahko človek oddahne:
"Ne rabim skrbet ali sem dovolj dober voznik. V primerjavi s povprečjem sem faking Supermen!"
smirk-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
S 150 ali 250 gre skozi z natanko enako prostora kot s 40, potrebno je imeti le malo večja jajca.

Vsaj en je dobro napisal, ostalih ne razumem, kaj se avto razširi pri večji hitrosti?
Je pa šlo od začetka vinjetnega sistema skozi cestninske tudi več kot se "nekdo hvali na jokerju"
Zdej pač ne grem več kot 70-80 zaradi radarja.