Oljni radiator

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Ker se je kot kaže končalo poletje, do začetka kurilne sezone v naši stolpnici pa bo preteklo še kar nekaj časa, prosim za pomoč.
Rabin sicer nekaj s čimer bom ogreval cca. 30m2 velik prostor.
Računam, da bom nekje drugo leto spacal skupaj za kolikor toliko dobro klimo, torej rabim nekaj samo za letošnjo jesen in verjetno še prihodnjo pomlad in zato ne bi šel v neko hudo investicijo. . . .
gledal sem oljni radiator iz Špara za 30€ ali pa kakšen konvekcijski radiator. . .
obstaja še kaj takega primernega v rangu 30-50 €
Hvala

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
kupi najcenejši grelec, ki ti pride pod roke...ali je ventilatorski (kaolorifer), oljni radiator...vseeno je..oboje pretvarja el. energijo v toploto - direktno - torej izkoristki so povsod enaki.

Kalorifer bo edino pihal in bo prej toplo (vsaj občutek)...kar bi bilo v prehodnih dneh mogoče bolj priporočljivo.

LP

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
V šparu mislim da ni več akcije za 30€, sam bom šel jutri v bauhaus pogledat, so pa cene okvirno enake. 2kW dobiš za cca 30~40, 2,5kW pa od 50 do 80€.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
hvala vsem. . . kupil včeraj v Šparu za 29,90 €
600/900/1500 kW - 7 reber. . . sicer je malo švoh, ma za silo bo. Kar je fajn je, da ima 24 urni timer in sem imel zjutraj prijetno toplo ko sem se dvignil iz postle
cheer.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
ksz

jst mam pa doma en oljni radiator, ki je star nekaj let verjetno vsaj 4-5 (od prejsnjih lastnikov). Zgleda lepo in ohranjeno a je moja v nekem strahu, da pa ona to nebi uporabljala, ker naj bi bili oljni radiatorji full nevarni, da jih lahko raznese. Je kao ze videla primer in da je enega otroka cist iznakazilo. Jst sem bolj flegmatik in sem mnenja, da pa sej ne more bit nic narobe. Ni vidnih znakov poskodb in da itak, kam bom pa sel stestirat, ce je le-ta ok. Sej so novi 30€, pa itak lahko tako novega kot starega razfuka, kdo ti bo dal garancijo.

Kaj svetujete?
smile-1.gif

LP

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ja saj to hocem, sam moja pravi da bo sla ven iz stanovanja oziroma se bo raje doma zmrzovala.
bonk.gif

Koga bom zdej buzeriral, da mi zagotovi da je pa tisti oljni radiator ok in da ni nevarnosti eksplozije.
crazy1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
meni se je lani iz enega starega samo malo pobliskalo in pokadilo. nobene eksplozije ni blo
rolleyes-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
mislim ej.

Vsako leto na cestah (po svetu) umre 1.5 miljona ljudi...5 x toliko je poškodovanih...veš koliko je od teh iznakaženih????

zdaj pa je tvoja slišala, neki rekla kazala, pa ono te tretje, pa uno in tisto....zdaj pa kriza in bo razneslo oljni radiator.

(si dec al' nisi dec?)

obrazloži ji, da rado plin raznese (in vrže kuhinjo v sosednjo hišo...tudi tistega, ki je takrat vnjej)..tako da izklopita plin (Če ga slučjano imata), pa elektrika jo lahko ubije..torej stran z njo (na pečici se otrok lahko opeče...stran z njo.sicer pa brez elektrike itak ne bo delala).
Lahko sicer zakurita pe, pa je možnost da vaju monoksid pokonča....oz. vrže kos ogorka v otroka.

skratka....bivanje v stanovanju je smrtno nevarno!
(pa še ta Al' Kaida....
crazy1.gif
).

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Jaz sem nekaj dni nazaj kupil tole .
Zadeva je kar super, fino pogreje. Me pa nekaj zanima, ma tri stopnje. Če dam termostat do konca in izberem jakost 'min' je radiator po 15 minutah ravno tako vroč kot če dam na jakost 'max'. A ti wati a to je point samo v tem, da radiator hitreje 'zahajca'?