Zakaj določeno olivno olje na koncu pogreni (je grenko), določeno pa ne?
Govorim o domačih olivnih oljih.
Ponavadi iz HR otokov prinesem od kolega olivno olje, ki je sicer močnega okusa a NE pogreni.
Sedaj smo dobili olje iz SLO Istre (naj bi bilo popolnoma nemešano in domače) a na koncu res full pogreni!
Je to vrsta oljk, ali je to to, ker pobirajo olice za stiskanje samo 1x in poberejo zraven tudi zelene...pa bi zato pogrenilo?
Hvala
Govorim o domačih olivnih oljih.
Ponavadi iz HR otokov prinesem od kolega olivno olje, ki je sicer močnega okusa a NE pogreni.
Sedaj smo dobili olje iz SLO Istre (naj bi bilo popolnoma nemešano in domače) a na koncu res full pogreni!
Je to vrsta oljk, ali je to to, ker pobirajo olice za stiskanje samo 1x in poberejo zraven tudi zelene...pa bi zato pogrenilo?
Hvala