Olimpija: Maribor in izjava Zahoviča

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Če bi prebral vse, kar sem komentiral, bi videl, da sem precej objektiven, sem se strinjal glede organiziranosti, navijačev itd.
In ne polagaj mi v usta besed, ki jih nisem napisal!!!
Kar pa se konkretno tekme tiče, Olimpija je bila veliko boljši nasprotnik in tu ne igra popolnoma nobene vloge, po tvojih besedah, 110% motiv in skrivanje igre pred Dinamom!!!
bonk.gif

Pa še nekaj sem se spomnil: Nihče ni omenil, kako je Handanovič od svojih navijačev med tekmo dobil raketo v hrbet!!! Če bi mu raketo vrgli GD, bi se vsaj pol ure valjal po tleh.....

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:

Zahovic je v slovenskem nogometu naredil 10x vec kot vsi ostali slovenski "zvezdniki in legende" skupaj. Po rezultatih in financah.

In taksni ljudje imajo "pravo glasa", 6. razredna olimpija in propadli zvezdniki ki ne znajo vzgojit enega samega mladinca pa lahko zahovicu samo fino zloscijo cevlje. Vkljucno z legendo iz smarne gore.

ze res, da je veliko naredil za slovenski nogomet, ampak je veliko vec unicil s svojim izpadom na svetovnem ... in od taktat nanj ne morem gledat kot na super sportnika in nogometasa, temvec kot na navadnega zdraharja.

in Olimpija je morda 6. razredna, a se vseeno zacuda uspe kosati z MB. tudi lani so odlicno igrali v kvalifikacijah za evropska tekmovanja ... malo vec razumevanja in strpnosti, pa bo marsikaj bolj jasno.
wink-1.gif

sem navijsc Olimpije, ampak se kako privoscim Mariboru uvrstitev v Ligo prvakov. nekaj, cesar Zahovic ne bi bil zmozen nikoli.
wink-1.gif
in to je tisto kar mu zamerim in ga ne morem spostovati kot sportnika oz. kot bi si zasluzil.

nahrung002.gif
:
nahrung002.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
sem navijsc Olimpije, ampak se kako privoscim Mariboru uvrstitev v Ligo prvakov. nekaj, cesar Zahovic ne bi bil zmozen nikoli.
wink-1.gif
in to je tisto kar mu zamerim in ga ne morem spostovati kot sportnika oz. kot bi si zasluzil.
Saj Zahovič je celo igral v finalu lige prvakov in falil enajstmetrovko.
Ali pa se motim
confused-1.gif

Drugače pa tudi meni ni všeč Zahovičev način dela. Užaljen takoj, za vse so krivi drugi. Upam, da ne bo prehude zamere, če povem, da je zame on en tak štajerski Janša.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Rdeči karton pa je bil popolnoma upravičen

in po kateri tocko tocno je bil karton zasluzen?

Po pravilih svetovne nogometne zveze se lahko rdeči karton podeli v naslednjih primerih:
1) Izjemno grob prekršek, ki resno ogrozi nasprotnega igralca.
2) Nasilniško obnašanje.
3) Pljuvanje proti soigralcem.
4) Namerna igra z roko katerega koli igralca, razen vratarja v kazenskem prostoru, z namenom, da bi se preprečil zadetek.
5) Prekršek, ki je storjen z namenom, da se prepreči očiten zadetek nasprotnika (tako imenovana nešportna poteza).
6) Uporaba žaljivk ali žaljivih gest.
7) Avtomatska najstrožja kazen za drugi rumeni karton na isti tekmi.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Po prvi verjetno
smile-1.gif

Če zazdelaš prvo točko:

Izjemno grob prekršek je:
- iz maščevanja
- od zadaj
- z eno ali dvema nogama, s podplatom nad tlemi
- nasilno oz. s preveliko silo
- brez možnosti, da dobiš žogo

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Če zazdelaš prvo točko:

Izjemno grob prekršek je:
- iz maščevanja
- od zadaj
- z eno ali dvema nogama, s podplatom nad tlemi
- nasilno oz. s preveliko silo
- brez možnosti, da dobiš žogo

sej zato ravno:
- iz maščevanja - to se verjetno strinjama, da odpade
- od zadaj - to se verjetno tudi strinjama, da odpade
- z eno ali dvema nogama, s podplatom nad tlemi - tukaj je celo z eno nogo zogo izbil z drugo pa ga zahaklal
- nasilno oz. s preveliko silo - glede na to, da je bil on v posesti zoge in je imel predolg predlozek in je bil v naletu je nesmiselno govoriti nasilno
- brez možnosti, da dobiš žogo - glede na to, da je zogo celo neso, tudi to odpade

omenjalo, se je da je bil prekrsek iz hrbta in z obema podplatoma v zraku - kar pa nic ni res...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sem si ogledal posnetek in zgleda precej grobo ... ker nisem gledal celotne tekme, ne morem komentirat, kaj in kako, ampak zame je tole precej grobo in rdeč karton tu je lahko na mestu ... sem pa videl že tudi grobje prekrške, pa so odnesli brez kazni oz. z rumenim ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
wink-1.gif
Saj Zahovič je celo igral v finalu lige prvakov in falil enajstmetrovko.
Ali pa se motim
confused-1.gif

Drugače pa tudi meni ni všeč Zahovičev način dela. Užaljen takoj, za vse so krivi drugi. Upam, da ne bo prehude zamere, če povem, da je zame on en tak štajerski Janša.

narobe si me razumel ...
wink-1.gif

in ja, tudi meni ni všeč njegov način dela, zanimivo, da je Milanič praktično tiho - dejansko je Milanič trener, ampak vse zasluge za uspehe se pripisuje Zahoviču (vsaj glede na pisanja v naših časnikih) ... on je "samo" športni direktor ... on pripravi teren oz. poskuša zagotovit ekipo, ki si jo naj bi zaželel trener. in trener dela z ekipo in je zaslužen za rezultate. športni direktor pa predvsem za to, da je dovolj denarja za poplačilo uspehov in plač ...
wink-1.gif
ampak situacije v mariborskem nogometnem klubu ne poznam, je pa res, da rezultati govorijo, da kakršna le-ta je, je dobra.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
sem si ogledal posnetek in zgleda precej grobo ... ker nisem gledal celotne tekme, ne morem komentirat, kaj in kako, ampak zame je tole precej grobo in rdeč karton tu je lahko na mestu ... sem pa videl že tudi grobje prekrške, pa so odnesli brez kazni oz. z rumenim ...

hja - tukaj je tako, da sta bila oba v naletu na zogo, kar pomeni, da ni bilo ravno tako, da bi sel Arghus v grobi start. Pa ce pozorno pogledas posnetek ali slike posnetka bos videl, da je z eno nogo odnesel zogo, kar pomeni, da se ga sploh ni dotaknil, drugo - ki pa je bila pokrcena pa ga je spodnesel. Prekrsek je definitivno bil, prav tako ni bil nic kaj nezen. Ampak v praksi tega nikoli ne piskajo za rdecega, sej ni bil niti iz hrbta, se manj pa s podplatom in prekomerno silo.

Seveda pa lahko v kolikor zelis ta prekrsek okarakteriziras za grobega podelis rdecega in ostanes ziv.

Problem pa je, da je ze nekaj prejsnjih situaicj bilo, kjer je sodil z dvojnimi kriteriji in potem se toliko bolj tolce ta odlocitev ven.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
saj pravim, da tekme nisem videl, in da komentiram le prekršek sam. prekršek, nisem bil pozoren kje je sodnik stal, je morda izza akcije izgledal precej brutalno, od spredaj prav tako, od strani pa bi se verjetno videlo, da ni bilo tako zelo brutalno.

imam pa občutek, da če bi ta tekma bila proti kateri drugi prvoligaški ekipi, da Zahoviæ ne bi dal takšne izjave ... po drugi strani pa ga ravno zdaj razumem - če hoče doseči odmevnost izjave - je najboljši tajming ravno po derbiju ...
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
ker ne spremljaš nogometa ... problem je v tem da jug na vsaki tekmi išče take kartone za mb
wink-1.gif

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
saj pravim, da tekme nisem videl, in da komentiram le prekršek sam. prekršek, nisem bil pozoren kje je sodnik stal, je morda izza akcije izgledal precej brutalno, od spredaj prav tako, od strani pa bi se verjetno videlo, da ni bilo tako zelo brutalno.

imam pa občutek, da če bi ta tekma bila proti kateri drugi prvoligaški ekipi, da Zahoviæ ne bi dal takšne izjave ... po drugi strani pa ga ravno zdaj razumem - če hoče doseči odmevnost izjave - je najboljši tajming ravno po derbiju ...
wink-1.gif

jaz bi rekel, da je bil osnova za izjavo ravno Jug, ker ga po mnenju ZZ vedno sere proti MB, to da pa je bila vkljucena se Olimpija pa je samo se kerozin bil :D

jaz pravim tak - ce bi blo vec ljudi, ki bi dajali provokativne izjave bi bilo vec zanimanja za nogomet. Zal mediji porocajo samo senzacije :p
se pa strinjam, da bi se dalo se ogromno naredit na prefinjenosti izjav :D

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pa je kje posnetek tega favla? Na TV kakor sem na hitro ujel, ga je asfalitral od zadaj.. Nisem pa dobro videl.

Ce je pa v grobem temu podoben (vsaj tako sem razbral iz komentarjev) je pa to baje rdec (ceprav zame ni):

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
En qurc se vidi, ker 18-ka vse pokrije. S tega kota je lahko vse, podplat, zoga, ni da ni.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
ja sej - btk je ze mimo :D

drugace pa je en na NKMB forumu uspel naredit spodnji zajem videa:

in tukaj nix kaj ne zgleda, da je startal na Omladica. Pac neugodna situacija je bla, ker je bil Arghus v prodoru in bi se zabila tkao ali drugace, samemu pa mi ne zgleda, da bi startal na neposten nacin.

Ampak nima veze, je ze preteklost.
screenhunter09-aug-12-08.jpg

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Štart je bil z obema nogama v zraku in z podplati, tako da dvomov o rdečem kartonu ni!!! Res sta bila oba v naletu na žogo, ampak Omladič je šel na žogo stoje, igralec MB pa kot sem že prej opisal in kot se vidi na sliki! Še enkrat, če bi Jug piskal za Olimpijo, bi z lahkoto zapiskal vsaj en penal, pa ni nobenega!!!