Realno delata LGjev WebOS in Samsungov Tizen vsaj na novejših modelih po mojih izkušnjah boljše kot katerekoli Android TV. Izjema je edino nVidia shield, ampak takšnega Android TV experienca žal ne dobiš na nobenem TVju (pa še na Shieldu ni vse idealno). Če že Android TV potem je treba dobro preverit, da na konkretnem TVju deluje spodobno in ni kakšnih večjih težav. Je pa res, da imaš na Android TVju kakšen app več (recimo Kodi, če si navajen na njega) in pa integrated Chromecast, ki tudi kdaj prav pride.
Jaz sem imel tudi v ožjem izboru Sonya, ko sem lani iskal 65ko, vendar je bil na koncu skoraj 50% dražji kot LGjev B7 OLED (kupil pri electronics4you v at), tako da sem se odločil za slednjega in mi ni žal niti centa. Sem že v štartu planiral, da bo za predvajanje filmov, serij in ostalega v uporabi zunanji predvajalnik (v mojem primeru Apple TV 4K), ker je to tudi edini način (oziroma je bil do prihoda eARC), da na zvočni sistem spraviš nekompresiran ali breiizgubno kompreisran zvok (Dolby TrueHD, DTS-MA, Atmos, itd.). Šele z letošnjimi modeli prihaja podpora za eARC, pa še tu ima marsikateri model samo 100Mb/s LAN in težave s predvajanjem proper 4K HDR blurayev (po drugi strani pa to na Apple TV 4K z Infuse playerjem deluje vrhunsko, exprerience je super). Sem bil pa sam vseeno zelo pozitivno presenečen nad delovanjem WebOSa in vsaj za Telemachov EON, Youtube in Netflix služi super (pri 4K HDR blurayih z višjim BR pa zna žal zakašljat, pa še vgrajen player ni nevem kaj, s Plexom pa imam tudi mešane izkušnje).
Mi je bilo pa škoda dat malo manj za kvaliteten LCD (četudi QLED) naprav OLEDu. Ko enkrat gledaš OLEDa, LCD nekako ni več to to četudi višji rang s FALD (meni je sicer ta local dimming celo moteč sploh okrog podnapisov, kjer imaš potem glow).
Drugače pa pomoje z AF8 ne moreš preveč zgrešit, če ga dobiš za dobro ceno.