Okolju prijazni avtomobili

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.838
7.384
113
pri taščici
Gledam hyundai inster, za ženo, dnevno dela 35km do službe in nazaj, z subvencijo pride 16.800+1000 eur domača polnilnica, baterija 42kw,obljubljajo 300km dosega, torej realno nekje 230. Je nek čuden mali križanec, ki bi znal biti uporaben, ga je mogoče že kdo vozil? dogovorjen sem za testno vožnjo po praznikih, za ta denar se mi zdi da trenutno ni boljšega električarja, ali pa se motim?
Mal povecas proračun da kupis nekoliko bolje opremljeno verzijo.
Osnova je precej oskubljena. Sicer pa bodo take cene novih, cene rabljenim se bolj v poden zbile.
Alteras je srecen ce je pri zenski 150.pri avtu mora biti pa prvi ;)

• Haha
Reactions: MrDaco in Najbolji

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.838
7.384
113
pri taščici
Guzva na pumpi za znoret lani julija na poti proti crnemu morju.

Priponke

• IMG_20240703_054909.jpg
    IMG_20240703_054909.jpg
    1,6 MB · Ogledi: 15

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.838
7.384
113
pri taščici
Hehe, skoda ker nisem slikal guzve na ICE pumpi pred mostom cez Donavo nekih 100km pred Crnim morjem. Mi je bilo žal, da nisem preko spleta placal mostnine.
Casovna os pravi da sem se ustavil za 13 minut.
Samo za plačilo mostnine,nic polnjenja.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.957
11.775
113
Pri dizlu je worst case ta, da zjutraj zalaufaš avto in ti ribnejo injektorji, turbina, naftna črpalka, DPF, vztrajnik in za povrh še adblue. Naenkrat. Ekonomska totalka. Za povrh se ti še ptič poserje na vetrobransko steklo.
Pri EVju pa, da te zjutraj gasilci zoglenelega ven iz bajte cuknejo, ker si Taycana s fuLLA najtaboljšo pucen polnilnico iz Alija za 50 EUR filal.
plus ce rešiš sotor maš kje spat naslednji dan.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.957
11.775
113
Mal povecas proračun da kupis nekoliko bolje opremljeno verzijo.
Osnova je precej oskubljena. Sicer pa bodo take cene novih, cene rabljenim se bolj v poden zbile.
Alteras je srecen ce je pri zenski 150.pri avtu mora biti pa prvi ;)
zdaj si pa zamisli da za to fijakanje kupiš nekaj 10let plus starega rang golfa kar je štengo višje in se glede na jajček elektriačrja voziš free 8 let. Epsko a ne.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.498
6.729
113
Zelo smo veseli za tebe, da si po celi Evropi našèl eno bencinsko pumpo pred mostom na Donavi, kjer je bila neznosna gužva. Kje je že to bilo, Srbija, Bolgarija?? Aja to niti EU ni...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.386
4.304
113
Gledam hyundai inster, za ženo, dnevno dela 35km do službe in nazaj, z subvencijo pride 16.800+1000 eur domača polnilnica, baterija 42kw,obljubljajo 300km dosega, torej realno nekje 230. Je nek čuden mali križanec, ki bi znal biti uporaben, ga je mogoče že kdo vozil? dogovorjen sem za testno vožnjo po praznikih, za ta denar se mi zdi da trenutno ni boljšega električarja, ali pa se motim?
Če ni polnilnica pogoj za "ugodno ceno" jo izpusti ker je brezveze. 35km dnevno = 5-6kwh na dan, torej "ponoči" lahko filaš na navaden šuko kjer se bo celo pri 10A nafilalo v > 3h. oz. enkrat na teden če filaš bo nafilalo v eni noči na poceni toku. Mislim da prenosni šuko polnilec daje hyundai gratis zraven vsakega EVja (mogoče pri insterju ne, vsekakor se dobijo od 80eur dalje pri kitajcih in 200 eur za kvalitetne). Za 1k eur če te že žuli, raje vzemi tole:
Paket ENERGY (TREND, STYLE):
- gretje visokonapetostne baterije,
- toplotna črpalka za uravnavanje temperature visokonapetostne baterije in potniške kabine

(pod pogojem da misliš avto imeti več časa (več kot 10 let oz .100k km), ta paket bi moral ohranjat baterijo več časa zdravo, drugače je še to brezveze)

• Všeč mi je
Reactions: shift in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.838
7.384
113
pri taščici
zdaj si pa zamisli da za to fijakanje kupiš nekaj 10let plus starega rang golfa kar je štengo višje in se glede na jajček elektriačrja voziš free 8 let. Epsko a ne.
Alteras ne upa v 10 let starem golfu otroka v vrtec peljati ne pa da bo sel na družinski izlet 2kkm dalec.
Saj ves da je 10 let star golf nevaren avto. Poglej njegoveo ncap trcenje.
Pred elektricarjem sem imel polnoletno alhambro in polnoletno merivo.
Potem sem dobil groznje, da mi bodo ukinili racun na alterju, zato sem kupil nekaj novejšega. Odločil sem se za EV, da bo nekaj let mir.

• Haha
Reactions: vogel

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.838
7.384
113
pri taščici
Inster ima ze (lahko?) V2L kar lahko pride kdaj prav v izrednih razmerah.
Ne rabis vec doma agregata, ups.....
Samo stikalo 1-0-2 zmontiras in kabel z ustrezno "mosko" vticnico (vtikacem)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.949
7.170
113
Ravnokar sedimo v centru na kufetu....pa nasproti na povnivnici parkira novcat i5, hud v 3pm, ven skoci en biznismen, lep ko slika, oblekca kravata....in on bi rad povnil..... No, da skrajšam: po 8min letanju okol, biluljenju v mobitel, postajo, šlatanju ročk....se je ves poparjen odpeljal....
Hud "biznismen" da ne ve aktivirat polnilnice, mogoče je pa bil eden tisti..."južna braća"...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.957
11.775
113
Alteras ne upa v 10 let starem golfu otroka v vrtec peljati ne pa da bo sel na družinski izlet 2kkm dalec.
Saj ves da je 10 let star golf nevaren avto. Poglej njegoveo ncap trcenje.
Pred elektricarjem sem imel polnoletno alhambro in polnoletno merivo.
Potem sem dobil groznje, da mi bodo ukinili racun na alterju, zato sem kupil nekaj novejšega. Odločil sem se za EV, da bo nekaj let mir.
a z onim hyundajem bo pa šel???? hahah, ne se smešit.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.498
6.729
113
Meni se 35km (17km v eno stran) zdi čisto Ok za enega malega električarja, če si ga človek res tako želi. Sam pa ve kaka cesta je to. Sploh če to zajema fjakanje do Ljubljane in stanje v kolonah. Zakaj pa ne.
Pač iz vidika, da človek zamenjuje avto, ker je prejšnji strošen, zamortiziran ali se ga iz kateregakoli vidika hoče znebiti. Če je ICE vozen v dobrem stanju, potem pa ni ravno računice.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.838
7.384
113
pri taščici
Meni se 35km (17km v eno stran) zdi čisto Ok za enega malega električarja, če si ga človek res tako želi. Sam pa ve kaka cesta je to. Sploh če to zajema fjakanje do Ljubljane in stanje v kolonah. Zakaj pa ne.
Pa tudi ce je 35 v eno stran. So what.
Kitajski box za 17k je prisel iz lendave v KP (308 km) v treh urah in pol.
Audi A6 in Q6 kot "najhitrejsa" sta vozila 2:45.
Box je velikosti golfa, ni twingo/inster "jajcek"

Btw, zadnji je prisel bmw