Sak to ves da energije ne mores uničiti.Torej gre energija v toploto in ne v nič
Lahko ji samo spremenis obliko.
Vsaj tako sem slišal v soli pred 30 leti
Sak to ves da energije ne mores uničiti.Torej gre energija v toploto in ne v nič
Spet si zapeljal v peto dimenzijo. Vstran vržen denar?Natacneje gre v nekoristno energijo vozilu, zato se jo odvaja.
Razen pozimi ko se del uporabi za gretje. Ampak pri nas je zima zelo mila in je tako vecino casa to samo vstran vrzen denar
Pri ICE so 70% cene goriva davscine, pri polnjenju na dragi DC polnilnici pa 70% cene kwh elektrike fiksni stroski ponudnika, davscine in njegov eventuelni dobicek. Ce ima veliko odjema. Sicer ima izgubo zaradi visoke cene priklopa.
![]()
![]()
Te praviš, da bencinska z neba pade? Pa rezervoarji v zemlji in vse zaščite proti izlivu so praktično zastonj. Jih Joža za en sendvič s Poli salamo skup spravi in položi.
Rezervoarji naj bi imeli dvojno steno.Lepo te prosim. Poglej, kakšne so bencinske in kakšne so EV polnilnice. Še nisem videl samo aparata za točenje na prostem in to je to. So vsaj pokriti z nadstreškom. Večinoma pa imaš zraven prostor/trgovino, WC, itd. Da ne govorim o zaposlenih.
Ja, je bilo rentabilno, zato so jih prodali.
V glavnem, sem prepričan, da že dokumentacija (zaradi nevarnosti izlitja) stane konkretno, konkretno več. Da ne omenjamo rezervoarjev, lovilcev izlitega goriva, odvajanja ali čiščenja tega, itd. Pri EV polnilnici pa en kos betona uliješ in noter postaviš aparat, večinoma še brez nadstreška.
Pa baje je najdražja zadeva uredit kartično poslovanje, tak da...![]()
O moj ljubi bog, kok ene zmede je pa v tvoji glavi....Saj to ni problem...
Pač polnilnic, kot so dandanes "pumpe", ne bo več...na tak način pridobimo nazaj ogromno zemljišča v mestih.
EV samo še ob počivališčih, pač za takrat ko gre hanz na hrvaško.
PS, govora o HPCS, javne AC pa bodo še kako zanimive, predvsem za blokarje.
Januar 26 bo torej 150% gor
To je pač posledica menjave Y modela. bomo videli do konca leta sliko, če bo takrat takšna, pa bo fail.
Zakaj le?v EU se dela samo Y, vse ostalo je import, tako da zakaj le?