tudi noben ev se ne napolni za 2€, ti časi so že zdavnaj mimoKoliko konkurenčnih ICE se pa doma čez noč napoilni za evro ali 2 na 100 km?
tudi noben ev se ne napolni za 2€, ti časi so že zdavnaj mimoKoliko konkurenčnih ICE se pa doma čez noč napoilni za evro ali 2 na 100 km?
Tesla v treh letih izgubi polovico.A mi lahko daš kak primer te grozne izgube vrednosti, ker kolikor jaz gledam - res pa samo Tesle, je izguba vrednosti (po mobile.de) zanemarljiva.
Res pa da VW & co. električarja ne bi kupil niti pod razno, ker tam pa to menda res drži glede na objavljene cene.
Ukineš trošarine in DDV na gorivo pa bo liter pol cenejši, beri okoli 70 centov.Ukineš subvencije naftni industriji, pa bo liter dizla 5 €
Porabo odcitas iz BC Tesle ali iz odstevalnega stevca za polnilnico?Poborecna poraba mojega cez zimskih pol leta je 20kwh/100km. Narejenih dobrih 14kkm.
Od marca dalje je strom 0,16€/kwh z vsemi davki in pritiklinami. To je 3,2€/100km. Cakam sicer na polnih 12 mesecev za koncno oceno povprecne porabe.
To je, ce bi vse placala. Dejansko jih bom pa ene pol in smo na 1,6€. Oziroma njegovih evro ali 2.
Zato sem gledal ID.4., ker mi je po funkcionalnosti čisto ok.
Kak procent? Ti si res pravljičar. Dizel poganja svet in z dizlom se draži praktično vse. Pri 5 EUR ne sam za kak orocent. Aja, pa mal si poglej razrez cene litra dizla. Kje ti v trošarini vidiš subvencijo mi res ni jasno.Skret papir? Verjetno tudi kak % dražji.
Malo si pobrskaj, koliko posrednih subvencij dobi indstrija fosilnih goriv ... S 5 € nisem dosti kiksnil.
To je cena če rožice strankam sadiš.tudi noben ev se ne napolni za 2€, ti časi so že zdavnaj mimo
No daj primere.Tesla v treh letih izgubi polovico.
Drugi pa se vec lahko.
Sploh tisti ki so v coroni navijal cene se bolj kot tesle in zdaj dajejo se vecje popuste kit Tesla.
Moras vedet da danes dobis lahko nov avto za 3/4 nekdanje cene novega.
Koliko mislus da bos dobil za 3 leta starega?
Trenutno je smiselno kupit rabljen ev v tujini
Porabo odcitas iz BC Tesle ali iz odstevalnega stevca za polnilnico?
Da ne bos na koncu ugotovila da je stevec pokazal vsaj cetrtino vec kot BC.
Pri tvojem NMC si baje sicer manjse razlike kot pri mohem LFP ampak...
Precej odvisno tudi od dolzine vozenj.