Preden voznik spije Radensko, ki jo prevaža je baterija zagotovo polna.
Našel.....Nič ne pišejo, moliko časa se polni baterija na tovornjaku.
Ne trdim, da ni. Pravim pa, da imamo, kar smo izvolili, in posledično so to naše odločitve ... Tako da ja, smo se odločili za EV.No pa se skoraj vsi strinjamo da je EU skrenila iz razumne poti. Neglede koga smo volili.
Smo. Ko so volitve končaje, je smo. Kdor tega ne razume, pač ne razume osnov demokracije. In če mu to ne paše ... Saj nimamo zaprtih meja.Ste se odločili.
Ne da se mi iskat za nazaj, ampak zanima me kakšnonje bilo tvoje mnenje glede covid cepljen, mask ipd.Smo. Ko so volitve končaje, je smo. Kdor tega ne razume, pač ne razume osnov demokracije. In če mu to ne paše ... Saj nimamo zaprtih meja.
EV tovornjaki so bolj za primere recimo točno določenih poti med skladišči, recimo poštni tovornjaki, ki dnevno vozijo enako ruto Brnik-Ljubljana, Ljubljana - Maribor ipd. Ni to za špedicijo.Je malo drugače. Po tahografskih pravilih velja 4.5+4.5+(1*) + omejitev za klasične kamione je 90km/h. Torej kamionarji delajo lahko dnevno tudi do 900km (z enim šoferjem v kabini). V praksi so pa špedicija med 600-800km dnevno v povprečju za teden.
Problem je da te naklad ne bo čakal niti 2h če boš ti moral vmes filat 2h, to je pogodbenna kazen ranga 10k+ eur za zamujen naklad. Skratka z dizlom si še vedno cenejši kot nekdo, ki si upa delat to na "cenejšo" elektriko.
Zgoraj si preberi moj odgovor. Pa razmisli.Sreča da ima vsako parkirišče, kjer šofer prespi ko mu zmanjka ur za vožnjo, polnilnico…. Aja čak.Kaki umetniki in pesniki…. Pa zanima me s čim boste filali polnilnice, ko dajo čez noč filat 100 šleperjev ? Kje mamo teh 10 nukleark ? Za dostavne službe v mestih se pa kar veliko uporablja elektro vozila.
![]()
Se strinjam.EV tovornjaki so bolj za primere recimo točno določenih poti med skladišči, recimo poštni tovornjaki, ki dnevno vozijo enako ruto Brnik-Ljubljana, Ljubljana - Maribor ipd. Ni to za špedicijo.
Kaj pa to pomeni za eno firmo, ko da 20 tovornnakov istočasno polnit, pa nimam pojma.Se strinjam.![]()
Kidričevsko elektriko smo preusmerili v TČjke, ostanek pa prodali po 5letnih najnižjih cenah švabom.Eh daj no.
Včasih smo Talum Kidričevo filali z elektriko, pa nismo bili v temi.
Aja pa v Nemčiji ni cestnine za Električne tovornjake, to pa tudi šteje.