Aha, TČ potem.
Kak vmesni zalogovnik ki ogreva SV preko izmenjevalca bi resil ta tvoj problem, ce te to bremeni razmisli o takem sistemu ob menjavi Tč
Kje jaz tebe izgubim točno? Moja TČ je ranga fena. In lahko odmisliš TČ, pa bo preostala bajta še vedno rabila 2kW. Ne 200W.
Moja rešitev je boljša od tvoje, pa parkrat cenejša in enostavnejša. Brez čudnih kompromisov in prilagajanja....avtu.... Jaz sem kupila polnilnico, ti si pa kurilnico, pa štromarja, da ti je vso bajto razen enega šuka na 2 fazi prestavil, pa še na tistem bo še zmeraj samo 2,3kW.
Pa sem dojela, da misliš, da imaš super varčno bajto. Nehi se praskat, kjer te ne srbi. Meni je moja prejšnji teen pri -9 zahtevala 1,5kW za 235+20m2. Če bi bila potratna, kot tvoja, bi moja TČ ne zmogla in bi rabila večjo ali bi morala vklopiti grelec pri tej T. Močnejša TČ bi posledično SV grela z večjo močjo kot 2kW. In bi potem še manj ostalo za avto.
Se pravi je preostala bajta rabila 14,5-10,7-1,5=2,3kW. Pustila sem 2kW za TČ, ker je šlo tvojemu izračunu bolj na roke. 1,8, je še vedno manj kot 2,3kW, oboje pa bistveno več kot 200W.
Ipak je bilo to samo med ogrevanjem hiše, ko je ogravala vodo, je rabila 1,9kW. In bi v vsakem primeru, pa sanjaj ti izmenjevalce kolkr češ. Moj bojler ima 300L in 3,4m2 kače. In zdele stavim, da je tvoj bolj klinčev in če bi imela tvojega in bi bil izmenjevalec ozko grlo, bi bilo še huje. Ampak, roko na srce, da ne bom demagogije zganjala, kot jo ti - ne bi. Izmenjevalec pri nas je overkill za peč.