Okolju prijazni avtomobili

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.135
6.337
113
Naj pojasnim zakaj se tukaj sploh bunim. Super je EV, čist eko oh in sploh. Kar nekaj jih je na cestah, v svetovnem merilu opuštevajoč kitajsko že zelo veliko.
1.Koliko boljši zrak dihamo?
2.Koliko CO2 smo zmanjšali v zraku?

Prvi odgovor je da smo bistveno povečali kvaliteto zraka že pred prihodi EV. Predvsem po zaslugi toplotnih črpalk, kot EURO6 normah za izpuhe vozil. Dokaz je tale graf, ki zajema čas, ko na naših cestah praktično še ni bilo EV-jev (vir ARSO):

1739454948970.png

Za točko 2 pa je odgovor, da nismo do danes uspeli znižali izpuste CO2 za čisto nič! Kljub vsej elektrifikaciji, se izpusti še vedno višajo, zemlja se še vedno kuha (koliko je pač za to zaslužen CO2).

Zakaj torej vsa ta gonja in teror? Zakaj bi jaz moral pod mus zamenjat moj avto, ki ima 120kkm na števcu, dela prez problema in je EURO6? Saj ga bom menjal, verjetno za električnega, ampak takrat ko bo tale zanič. Zakaj rinemo v EV, če nimamo pogojev za proizvodnjo ključne in najdražje komponente, to je baterija? Ter na koncu, zakaj se mečemo na zobe, če ima EU doprinos k celotnemu svetovnemu izpusti zgolj 8% ali manj?

Odgovor je tule:

1739455563640.png

Trenutni cilj je samo kako potegnit iz moje denarnice čimveč teh sprintanih lističev in čisto nič drugega.

Bo kdo končno razumel zakaj se nekateri tukaj bunimo?

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.856
1.033
113
Zakaj se sploh bunis? Ti kdo pistolo na glavo nastavla? Ne bunis se, serjes po EV in v vsakem postu gnoj zlivate pa podobno. Sej ni problem, voz kar mas in pust drugim isto. Pa bognedaj, da kdo predlaga EV ali se huje, samo omeni da gre za ok zadevo ... vam tema pade na oci. Pol verniki, eko fasisti etc ven izplavajo. Ni tako? Preber to temo pa povej. Kaj se sploh mesate ce nimate niti nocete? Ti povem? Ego... izkljucno to. Izpasti najpametnejsi, na vsak nacin. To je vsa matematika.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.135
6.337
113
Zakaj se sploh bunis? Ti kdo pistolo na glavo nastavla? Ne bunis se, serjes po EV in v vsakem postu gnoj zlivate pa podobno. Sej ni problem, voz kar mas in pust drugim isto. Pa bognedaj, da kdo predlaga EV ali se huje, samo omeni da gre za ok zadevo ... vam tema pade na oci. Pol verniki, eko fasisti etc ven izplavajo. Ni tako? Preber pol to temo.
Ja z pištolo mi stojite na glavi. Plačujem namreč direktno in posredno CO2 faking kupone. Kaj ti ni jasno?

• Haha
Reactions: Najbolji

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.856
1.033
113
CO2 kupone kar placuj, saj ustvarjas shit. Itak placujemo vsi, ne samo ti. Ego... Enostavno je za svojo nesposobnost najti fals razlog in kriviti druge. Simpl, preverjen recept. :valjamse:

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: MrDaco in darjan

tony

Guru
23. jul 2007
9.827
1.595
113
a) Seveda je menjava avta (kateregakoli predmeta), ki dela neumnost.

Predvsem pa potrebujemo pametne ukrepe. Mnogo bolj kot sodobni dizli npr. onesnažujejo zrak 2T prdalice od poštarjev.

b) CO2 se tako hudo regulira (demonizira), ker je to davek na neumne politike, ki ustreza karakterju nemškega volivca (nekoč bi se pretegnil do zadnjega diha za firerja, danes pa za agendo Seršenove "mi to moramo!", čeprav je Švabov 80 mio, celega sveta pa 8 mrd in je vpliv tega 1% na svtovno okolje skoraj nepomemben)

• Všeč mi je
Reactions: BLABLABLA

tony

Guru
23. jul 2007
9.827
1.595
113
Ja z pištolo mi stojite na glavi. Plačujem namreč direktno in posredno CO2 faking kupone. Kaj ti ni jasno?

Ko tole objavim na FB, mi pobrišejo post, takoj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.476
7.092
113
Ampak zanimivo…pravijo da euro6 cisti zrak…zakaj pa potem iste tehnologije filtrov ne uporabijo termo elektrarnah in sploh ne bo vec nobenih izpustov? Lahko bomo kurli lignit na veliko in lepo vozilo EV brez slabe vesti da na poljskem pa kurijo za nas

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.135
6.337
113
Ampak zanimivo…pravijo da euro6 cisti zrak…zakaj pa potem iste tehnologije filtrov ne uporabijo termo elektrarnah in sploh ne bo vec nobenih izpustov? Lahko bomo kurli lignit na veliko in lepo vozilo EV brez slabe vesti da na poljskem pa kurijo za nas
Pa kaj bluziš še naprej. Podal sem ti jasne dokaze, tukaj lahko zato kar neham.