Okolju prijazni avtomobili

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.381
1.371
113
To, da ne jebejo CO2 agende ni ravno res.

Samo so pač iz vidika razvoja drugje, kot smo mi.

Njihova agenda je:
- zniževanje CO2 emisij po 2030
- doseči ogljično nevtralnost do 2060

Kitajska je vodilna v proizvodnji in namestitvi obnovljivih virov energije, kot so sončna in vetrna energija. Leta 2023 je Kitajska namestila rekordnih 217 GW sončne energije, kar je močno preseglo prejšnje rekorde, kar kaže na njihovo zavezo k zeleni energiji.

Kitajska aktivno spodbuja prehod na električna vozila (EV) kot del svoje strategije za zmanjšanje emisij CO2. Pričakuje se, da bo leta 2025 Kitajska prodala več električnih kot bencinskih avtomobilov, kar bi jo postavilo v ospredje zelene mobilnosti.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.161
113
Za vsako tono CO2, ki so jo zahodne države v obdobju 2000-2021 z zapiranjem elektrarn na premog manj poslale v ozračje, so azijske države dodale dodatnih 15 ton CO2 izpustov.

In sedaj bodo tile postali kar naenkrat ogljično nevtralni...
A 25.12. si čakal božička pod smrekco.?

22. jul 2007
13.561
1.746
113
124

Njihova agenda je:

Kitajska je vodilna v proizvodnji in namestitvi obnovljivih virov energije, kot so sončna in vetrna energija. Leta 2023 je Kitajska namestila rekordnih 217 GW sončne energije, kar je močno preseglo prejšnje rekorde, kar kaže na njihovo zavezo k zeleni energiji.

Kitajska aktivno spodbuja prehod na električna vozila (EV) kot del svoje strategije za zmanjšanje emisij CO2. Pričakuje se, da bo leta 2025 Kitajska prodala več električnih kot bencinskih avtomobilov, kar bi jo postavilo v ospredje zelene mobilnosti.
Do takrat bodo pa še malo zasvinjali cel svet.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.424
7.024
113

Njihova agenda je:

Bodi resen. Mi se gremo neko co2 nevtralnost, kupujemo kitajske panele, baterije, kitajci pa svinjajo, ker jih proizvajajo.
Kitajc ima vsako leto večjo porabo elektrike, poleg rekorne proizvodnje iz sončne energeije, imato tudi rekordo proizvodnjo iz termoelektraren.
In prodaja EVjev na kitajskem. Marsikdo je komaj kupil svoj PRVI avto. NI nadomestil obstoječega z EVjem.

Ampak trol in bedak sem jaz, ker govorim, da je zeleni prehod nateg.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco