Okolju prijazni avtomobili

kajn

Guru
5. okt 2007
2.838
1.684
113
Iskajoč brata
Novi slovenski ljudski pregovor pravi ...

Največ problemov z električnimi avtomobili imajo tisti, ki jih ne vozijo.
Jaz nimam nobenih problemov z električnimi avtomobili....
Problem imam, da bom jaz več plačeval za davke, ker forsirajo tole na nas.... Pa če bodo c02, dajatve na fosilna goriva,.... kar se bodo že zmislili..... samo da nas bodo čim več opalili za "dobro" sveta....

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.219
768
113
EU
Jst vozim električne avtomobile redno, samo ne moje, za enkrat lahko vsa ta e-jajca primerjam samo s kašnimi Zastavami. Približno tako se počutim v teh cenenih potniških kabinah. Res pa nisem vozil še kakšnega Taycana:fredi:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.211
7.035
113
Jaz nimam nobenih problemov z električnimi avtomobili....
Problem imam, da bom jaz več plačeval za davke, ker forsirajo tole na nas.... Pa če bodo c02, dajatve na fosilna goriva,.... kar se bodo že zmislili..... samo da nas bodo čim več opalili za "dobro" sveta....
Pa ves da placuje drzava co2 kupone? Od kod je ta denar?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.431
6.946
113
Se vedno ne vem koliko ur se fila tesla. Ker v enem izmed prejsnjih zivljenj smo fantje ponavadi hodili iz sluzbe domov ob polnoci, ob 6h zjutraj pa pici nazaj na drug jonec drzave. Vsaj 3x tedensko. Polovica meneđerjev ki jih poznam una se vedno podoben ritem. Zato sprasujem. A se nafila v 6 urah?

Za tole, kar ti govoris, gre skozi. Ne z vsakim, z msrsikaterim danes pa že. Filas samo doma. Domnevam, da ta manager ni potnik ali obrtnik na terenu s titulo.

OT
Lepota danasnjega sveta sta telefon in net. Če je kolikor toliko manager, bo manageriral tudi svoj čas. Samo 1-2x letno oseben stik, ki mora biti, seveda! Lahko, da imaš kakega zagnanega, ki dela 18h na dan, ampak če je teh 18h zato, ker ves čas leta osebno okoli, je bolj tko-tko manager. Za potnike, ki so plačani po proviziji, ne na uro, pa res ni...

mr. snick

Majstr
5. mar 2020
309
401
63
Od tega je bilo povsem električnih avtomobilov 3142 oziroma 38 odstotkov manj kot leto prej.
S tem, da so subvencije še povišali. Ni druge, kot da še malo bencinarjem dvignejo cene in ukinejo modele, potem boš hočeš nočeš moral kupiti električarja. Pa še hvalili se bodo lahko, da prodaja raste. :fredi:

• Všeč mi je
Reactions: sad in NekdoK

Steve

Guru
13. avg 2007
10.009
1.896
113
V Nemčiji je prodaja EVjev upadla lani za skoraj epskih 30%

Ampak trend je jasen in vlak drvi naprej proti net zero

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

mr. snick

Majstr
5. mar 2020
309
401
63
V Nemčiji je prodaja EVjev upadla lani za skoraj epskih 30%

Ampak trend je jasen in vlak drvi naprej proti net zero
V Sloveniji pa za 38%. Prehitevamo še Nemčijo.

• Všeč mi je

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.447
9.736
113
EU
Meni gre tankanje ICE bolj na živce, kot polnjenje EV, ki ga vedno doma izvedem.
Če čutiš potrebo lahko to podkrepim še s kakšnim neumnim, neuporabnim in nepotrebnim argumentom :evil:. Jaz je ne čutim.
Jaz tudi grem z ženino Hondo v mesto, na kavo. Ne zaradi tankanja. Zaradi kave. Honda takrat čaka name pred kafeterijo, dokler ne spijem kavo.
Pri štromarjih je obratno.

• Všeč mi je

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.760
1.009
113
Pozabil si dodati, da je zate polizdelek.
Sicer pa povej kak te pol ICE ni polizdelek zate? Namreč od doma moraš iti 3 min prej, ko ga greš tankat. Torej se moraš prilagajati.:eek:
Sem si reku, da se ne bom oglasal ampak ne znese. On sam je polizdelek. Hudo nedokoncan. Kaksne bebavosti, izgovore etc. zna sproducirat, sam da izpade "pametn". Bencinski hlapi so res kurba...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.009
1.896
113
Bog pomagaj s kakimi idiotizmi se ti dnevno hraniš. Polestar med najuspešnejšimi znamkami? Nedavno je bil pred bankrotom in jim je geely stisnil par miljard da še naprej plavajo. Ista zgodba kot rivian in lucid....vreče brez dna, ki jih filajo zaenkrat še voljni veliki. Ko jim zmanjka volje...game over

jezek

Guru
24. jul 2008
3.658
1.529
113
Za tole, kar ti govoris, gre skozi. Ne z vsakim, z msrsikaterim danes pa že. Filas samo doma. Domnevam, da ta manager ni potnik ali obrtnik na terenu s titulo.

OT
Lepota danasnjega sveta sta telefon in net. Če je kolikor toliko manager, bo manageriral tudi svoj čas. Samo 1-2x letno oseben stik, ki mora biti, seveda! Lahko, da imaš kakega zagnanega, ki dela 18h na dan, ampak če je teh 18h zato, ker ves čas leta osebno okoli, je bolj tko-tko manager. Za potnike, ki so plačani po proviziji, ne na uro, pa res ni...
Pač ne poznaš horeca segmenta. V vseh firmah je poleg potnikov prakticno cela vodstvena struktura s podrocij prodaje, nabave in marketinga dnevno na terenu. Vecina firm je stacionirana po obronkih drzave, posel pa se dela predvsem v Lj in na obali. In ta folk dnevno dela po 400km. In to NE s 110kmh. V tem poslu NI timsov, telefonov, mejlov. Tu je samo osebni kontakt, ura klanja v pisarni, nato kafana, ponovi vajo 4x, nato gostilna, zidanica, kupleraj.....ponovi vajo....