Okolju prijazni avtomobili

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.391
6.921
113
Upravniku? Imajo enako vlogo kot pri nas?

Pri nas lahko to dodajo v zahteve za gradbeno dovoljenje za nove projekte. Ne bi bilo napak. Ce ne drugega, je blok pripravljen. Za stara pa... Malo morgen, niti se mi ne zdi prav, da bi. Morebiti olajšati trenutnim stanovalcem, da si jo lahko postavijo sami, ne da bi drugi glasovali veto (ali vsaj manjsi procent zahtevan), vse drugo je kr neki. Ce nocjo in ne rabijo, nocejo in ne rabijo. Kdor pa kupuje, bo dal pa tole polnilnico v filter, pa je.

• Všeč mi je
Reactions: sad in mosseero

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.384
6.973
113
Ja pač novi priklop na skupnem objektu, vsak ki polni se idenficira z kartico, če si domač pač tarifa za hišni štrom, če si pa "tujec" pa komercialna storitev.

Ti si kdaj živel v blokovksem naselju?

Že sedaj je problem parkiranje - potem bi še imel polnilna mesta tam vmes? Polnilnice bi plačali iz rezervnega sklada? Že sedaj so problemi, ko Slađan noče dati za streho, ker živi v pritljičju, potem mu bi pa še to obesil, čeprav vozi 1.9TDI A4 karavana...

1736064390777.png

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.350
1.324
113
Direktive EU so jasne. Tudi gradbena zakonodaja zapoveduje gradnjo polnilnic na parkiriščih. Sedaj so samo še prehodna obdobja.
Kako bo država to sistemsko rešila pravno in drugače je pa na njej, EU se v to ne vtika. Bo pa zajebano, ker smo po prehodu iz enoumja v svobodo in demokracijo spesnili toliko neumne zakonodaje in pravilnikov, da je vse protizakonito. V Jugi bi položili kable od trafotov do parkirišč brez problemov. V principu se je večina blokovskih naselij tako zgradila, bila je tehnična dokumentacija, s pravom se niso preveč jebali.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.966
6.136
113
Direktive EU so jasne. Tudi gradbena zakonodaja zapoveduje gradnjo polnilnic na parkiriščih. Sedaj so samo še prehodna obdobja.
Kako bo država to sistemsko rešila pravno in drugače je pa na njej, EU se v to ne vtika. Bo pa zajebano, ker smo po prehodu iz enoumja v svobodo in demokracijo spesnili toliko neumne zakonodaje in pravilnikov, da je vse protizakonito. V Jugi bi položili kable od trafotov do parkirišč brez problemov. V principu se je večina blokovskih naselij tako zgradila, bila je tehnična dokumentacija, s pravom se niso preveč jebali.
Če se narod postavi po robu se da marsikaj spremenit. Saj nismo severna koreja, ali?

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
404
83
Kras
www.mtl.si
Ti si kdaj živel v blokovksem naselju?

Že sedaj je problem parkiranje - potem bi še imel polnilna mesta tam vmes? Polnilnice bi plačali iz rezervnega sklada? Že sedaj so problemi, ko Slađan noče dati za streho, ker živi v pritljičju, potem mu bi pa še to obesil, čeprav vozi 1.9TDI A4 karavana...

Poglej priponko 95912
Jaz tukaj nekih velikih težav ne vidim, če država uzakoni to zadevo.
Potem Slađani nimajo prava glasanja. Čeprav po mojih izkušnjah so ponavadi bolj problematični kar pristni Toneti, Zvonkoti in pa seveda ne smemo pozabiti na Maričke in Zvonke.
Me pa zanima, kako bodo preprečevali parkiranje ne EV vozil na takih mestih. Ker če se prav spomnim, redarji nimajo pristojnosti na privat zemljiščih, posledično bi morali lastniki parkirišč plačevati odvoze s pajkom. Kar pa (spet nekje v spominu, tako da je možno, da narobe) lahko prinese tožbe zaradi motenja posesti ali karkoli že. Nisem pravnik.

Po mojem menju zna sicer biti večja težava fizično povleči kable do parkirišč in pa seveda zmogljivosti trafo postaj.
Tudi tukaj bi seveda morala poseči težava in zahtevati od elektro distribucijskih podjetij ustrezne postopke/ureditve, ampak sem precej pesimističen glede tega. Se zna zgoditi, da bo uzakonila le polnilnice, potem se pa naj lastniki znajdejo kot hočejo.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.575
2.704
113
Ena od rešitev je postavitev polnilnic čim dlje od vhoda v zgradbo, tam se po navadi najde prostor. Drugače pa je treba enkrat pač povedat - kdor živi v bloku in nima svojega zagotovljenega parkirnega mesta, bo pač še naslednjih XY let vozil ICE, ali pa polnil drugje, da selitev ne omenjam.

• Všeč mi je
Reactions: mtl

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.555
4.332
113
Se pač uredi parkirišče za par avtov na dvorišču, pa vstop z kartico za polnjenje.

Vse se da če se hoče.
Pa tudi Eko sklad ali pa Borzen lahko financira postavitev polnilnih mest.
Tak da ne rabi iti iz rezervnega sklada.

• Všeč mi je
Reactions: darjan in Samo Svoj

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Iti na pumpo, ki je na vsakem vogalu za 5 min vsake 10 dni je fiktivni problem vas bolnikov. V resničnem življenju nima noben problema s tem
Pri meni je bilo 1x na teden. Naredim 90km na dan… edina črpalka na poti je bila na avtocesti (25 centov na liter dražje kot drugje). Ostali so samo obvozi (5 minut dodatno k postanku na crpalki) 1x na teden. Meni je EV bolj prakticen… kar pa ne pomeni, da je pri vseh enako.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj