Okolju prijazni avtomobili

sad

Guru
24. avg 2007
21.133
9.773
113
Sosed ima sončno. Ogrevanje na tč. Mi imamo tč + drva.

Sosed je prejšnji mesec plačal 10€ manj elektrike kot mi. S tem da smo mi porabili 1-2 kubika drv (zastonj, 1 ura za narezati avto prikolico).
Torej ima sosed identično porabo kot ti? Isti pralni stroj, savno, ki jo uporablja toliko kot ti, 60 palčno plazmo, isti EV, s katerim dela enako km.
To se zavedaš, da to kar si napisal, služi le temu, da sam sebi opravičuješ svojo izbiro in ničemur drugemu.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.379
6.961
113
Hiši podobnega letnika in izolacije. Poraba gospodinjstev približno podobna. Brez EVjev. Največja razlika je ta, da sosed kuri samo tč. Mi pa kombiniramo drva z tč in zalogovnikom.

Lahko bi sosed prodal svojega skoraj novega cliota pa kupil evja. Samo potem bi spet toliko doplačil... da kdaj bi se investicija povrnila.

sad

Guru
24. avg 2007
21.133
9.773
113
Dej ti soseda vprašaj koliko mu je TČ porabila in potem primerjaj s svojo in upoštevaj še kalorično vrednost 2 kubikov drv in boš imel vsaj približno primerljivo zadevo.
Ker to sedaj je samo smeh. Še na pljunek ni isto.
Btw.: EVji so že lahko cenejši kot ICEji.
Pa še bloke moraš pogledat, je tam lahko hitro nekaj 10 eur razlike, če ni pazil.

sad

Guru
24. avg 2007
21.133
9.773
113
Ja, prav znani so po tem. Sicer pa EV itak ni zate, z nakupom si boš zje*bal svoj hobi menjave olja v domači garaži (nekoč si komentiral kako ti uživaš in se sproščaš pri tem)in kupovanja filtrov na autodocu.
Kak te zaj bluziš?
Veš kak fajn je na appu spremljat, kak se elektroni pretakajo v EV. In to vsak dan, včasih večkrat na dan.:cool: Pa zraven kavice pit in igrice igrati.
Se vidi, da nea veš kaj zamujaš.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.952
6.129
113
Ne vem ce je to krivo. Eu avto industrija je pozresna in kruta (dieselgate, ipd), dvomim da so z odprtimi rokami sprejeli ev 2035 plane.
Ze po tem kako so se lotili evjev in hibridov (ravno toliko da ne placajo prevec co2 penalov) se vidi resnost…medtem pa kitajska mimo po levi in desni.
Se teslo prehitevajo kitajci kamoli nekega renaulta, vwja, ipd

in spet, namesto vlagat v ev se gre eu avto industrija igro zrtve in kako bo vse propadlo brez icejev…zal folk naseda
Ne vem kje tebi tavajo možgani. Nekje v oblakih. EV zabluženo agendo je začela EU kot edina na svetu! Hkrati pa začela sama sebi v roke srat.
Kitajec se ni začel elekteifikacije, ker bi bil tako skrben za okolje, ampak zato,.ker je tak tip pogona edini, ki ga znajo naredit.
Pa zbudi se že prosim.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in BLABLABLA

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.334
1.307
113
No, Kitajec je samo uvidel, je Evropa polna MrDaco-tov, ki v elektrifikacijo ne verjamejo in posledično tudi niso resno vanjo vlagali, so samo opletali z jezikom okrog slednje.
Kitajci so pa to videli kot veliko priložnost za tehnološki in ekonomski preskok. Ter začeli v to konkretno vlagati že 15 let nazaj. Sedaj pa je, kar je.

Pa mislenost je druga. Ni blokad v glavah, se ne da, ni mogoče, ... Tam, če se ne dela, se tudi ne je. Evropa se je pa navadila na sistem, če se ne dela, naj se vsaj je. Sedaj pa počasi zmanjkuje tistih, ki hrano prinašajo k mizi, vse več je pa tistih, ki jo samo odnašajo z mize.
Kitajska definicija socializma in komunizma je drastično drugačna od naše. Ni dela, ni jela.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.952
6.129
113
Ne! Točno to kar sem napisal. Niso sposobni narest drugega kot pralni stroj, če tako karikiram. Pa vem da te bo bolelo. Če bi znali konkurirat z ICE, bi to storili. Pa vedo, da so tukaj nsposobni. EU pa jim je z svojimi zablodami, samo še odprla vrata.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in NekdoK

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.952
6.129
113
Pa če misliš, kako so superirorni. Že ko sem jaz bil šrudent pred 30 leti je FERI v MBju sestavljal električni avto. Karoserijo so vzeli , če se ne motim od Fiata, noter pa so se študenti pač učili, na podlagi pralnega stroja.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.334
1.307
113
Ti se kar zabubi še naprej v svojo supervzvišeno razmišljanje o evropski večvrednosti in kako so kitajci zabiti in nesposobni.
Se boš v prihodnjih letih konkretno razočaral.

Škodilo ne bi, da se vsaj malo poučiš o zgodovini Kitajske.

• Všeč mi je
Reactions: sad

mr_

Guru
20. sep 2007
9.404
2.764
113
Bom razočaran, seveda. Ampak ne zaradi kitajske superiornosti. Ampak EU zablojenosri.
Zakaj tako vzvišeno trdis totalne bedarije. Kdaj, zakaj so se odločili Kitajci za allin pri EV ti ne bo težko izbrskat. Posledično se tudi ne gredo razvoja lastnih ICE za osebna vozila. Jih pač ne potrebujejo. EU je le prepočasna na pa zblojena.

sad

Guru
24. avg 2007
21.133
9.773
113
Ne vem kje tebi tavajo možgani. Nekje v oblakih. EV zabluženo agendo je začela EU kot edina na svetu! Hkrati pa začela sama sebi v roke srat.
Kitajec se ni začel elekteifikacije, ker bi bil tako skrben za okolje, ampak zato,.ker je tak tip pogona edini, ki ga znajo naredit.
Pa zbudi se že prosim.
A res? Malo poglej kateri kitajski avtomobili se prodajajo recimo pri nas. Je precej EVjev, ampak še več je hibridov in ICEjev. Čudno ne, če jih ne znajo narediti.