Trenutno ce bi moral izbrat med tema dvema.. Ziher Volkwagen.
ID7 je naročen in cakamo jaA pol do ze nabavil? Glede na to, da ne izbiras več?
Ce bi pisalo Tesla factory, bi se govorilo o polnih parkiriščih Tesel, ko jih nihče nočemedtem BYD na kitajskem
120 tis. ogledov · Št. odzivov: 999 | BYD car Factory #reelsviralfb #chinesecar #BYD #trendingvideo | Auto Play
BYD car Factory #reelsviralfb #chinesecar #BYD #trendingvideo.www.facebook.com
100 milijard je cca 4-kratnik letnega dobička. Ali pa 5-kratnik, če bo šlo malo slabše.Problem Volkswagna je preko 100 milijard € pufa. Zato je dead man walking. Zato tudi panika v bajti. Prihodki padajo, dolgovi pa rastejo. Ta prvi, ki v primeru prisilne poravnave ali stečaja potegnejo ta kratko so pa delničarji. Efektivna vrednost delnice pade na 0.
Tega problema Tesla nima.
Tesla živi od prodaje bi rekel. Delnica pa kotira kot kotira, saj ne izdajajo novih za financiranje razvoja itd. Zadolženosti pri bankah nimajo ali?100 milijard je cca 4-kratnik letnega dobička. Ali pa 5-kratnik, če bo šlo malo slabše.
Tesla živi od denarja vlagateljev. In ti bodo hoteli denar nazaj.
Izgleda te še niso klicali "insvestitorji" in ti predlagali nakup Teslinih delnic, ker to je danes najbolj "IN". Ful je donosa. Ne vem, meni malo diši na balonček. Mene so že ene 5x.Tesla živi od prodaje bi rekel. Delnica pa kotira kot kotira, saj ne izdajajo novih za financiranje razvoja itd. Zadolženosti pri bankah nimajo ali?
A Kitajska fabrika nima lastnika, ki bo hotel vložek povrnjen? Dolg do bank bo pozabljen če potreba in partija ukaže? Tudi Kitajska si verjetno ne more privoščiti veliko mega biljardnih lukenj, kot je nepremičninska.
Kar se mene tiče je sedaj bolj za razmisljat o prodaji delnic Tesle, če si jih lastiš in eventuelno nabaviš ko spet padejo.Izgleda te še niso klicali "insvestitorji" in ti predlagali nakup Teslinih delnic, ker to je danes najbolj "IN". Ful je donosa. Ne vem, meni malo diši na balonček. Mene so že ene 5x.
Od česa pa živijo? Se kreditirajo za poslovanje, razvoj in gradnjo?Tesla NE živi od prodaje. Saj znaš izračunat TR=p*q, pa poročaj, kako jim gre.