ogrevanje v večstanovanjskih stavbah

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.504
113
Zunaj je mraz, znotraj je mraz, ogrevanja pa kar ni, ker se škrti sosedje izogibajo stroškom in se ne da nič zmenit. Je kakšen zakon ali pravilnik, da se jih spravi k pameti?

Običajna "priporočila", da se začne z ogrevanjem, ko je 3 dni zapored ob 21h manj kot 12 stopinj, nimajo tukaj nobene veze, ker to ni zakonska prisila.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.041
2.429
113
V primeru prijaznih in razumevajočih sosedov je žal edina končna rešitev montaža klime.
V bistvu sploh ne, razen če jo postaviš tako, da je zunanja enota povsem na tvojem in ne kazi arhitekturnega videza objekta - kar je milo rečeno zelo težko. To velja za "tečne" sosede.

hermann verjetno se nočeš tožit, vseeno pa ne škodi prijava na stanovanjsko inšpekcijo, pa mogoče kak malo manj prijazen dopis odvetnika, zaradi onemogočanja normalne rabe stanovanja. Tak postopek ti lahko pride zelo prev pri eventualni odločitvo po odklopu od skupnega ogrevanja!

• Všeč mi je
Reactions: hermann

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.504
113
klimo imam pa kamin imam tudi

vseeno bi rad normalno uporabljal centralno, ker je 2 štuka pa 6 sob dokaj nemogoče ogrevat samo s klimo pa kaminom

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.504
113
Niti ni tak problem, da bi bli sitni, bolj je problem, da so popolnoma neodzivni za karkoli oz. se odzovejo samo, če se direktno samo njih kaj tiče. Potem je pa še par staovanj z najemniki in od lastnikov teh stanovanj pa sploh ni odzivov nikoli in nikdar.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.555
334
83
Kras
www.mtl.si
Če te bo kaj potolažilo.
Ko misliš, da si v peklu in potem dobiš za soseda (ali več njih) prijazne socialne najemnike, ki ob 2.00 zjutraj razbijajo po stanovanju, se derejo kot da jih cvrejo na ognju, cel dan nabijajo glasbo, da cela ulica ne more normalno delovati (vključni z vrtcom 100m stran) in policija pač pride, napiše zapisnik in gre.
No, po pol leta je občini uspelo najemnika stacionirati v ustrezno ustanovo.
Tako da, če so to tvoji problemi, si še na dobrem. Ti pa želim, da zadevo rešiš. Pri nas se držijo pravila zgoraj, je pa to bilo sprejeto na skupščini lastnikov kotlarne in zapisano v pravilnik. Tri dni pod 12 stopinj. Tako da, preveri kaj je v pravilniku zapisano ;). Morda boš imel srečo, če so samo copy/pastali.

• Wow
Reactions: hermann

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.504
113
Ja tole bi res moral preverit, če je karkoli glede tega napisano v kakem sklepu, ki so ga sprejeli lastniki. Včeraj sem sicer govoril s "kurjačem", ki je prišel vklopit ogrevanje po vseh sosednjih blokih (razen posebej ne v našem), da vklopijo, ko to sporoči predstavnik posameznega vhoda.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.555
334
83
Kras
www.mtl.si
Pridobi pravilnik in preveri kaj piše noter. Če piše, da sporoči predstavnik posameznega vhoda, ga pocukaj za rokav. Ali še bolje. Postani ti ta predstavnik. :evil:

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.309
9.516
113
EU
Mi smo v bloku imeli enega "socialnega delavca," ki se j v vse vmešaval in pametkoval.
Povedal je, "če se kdo ne da dopovedat, s ključi mu potegneš po vratih od avta".
Pazi se blokovskega šerifa.