visek_izobrazbe
Guru
Mene tudi nekaj matra glede te matematike, v obratni smeri. Torej, če je zunaj 36 stopinj in cel blok pregret, bi moral tudi laufat klimo cel dan ali kaj?
Jaz recimo pridem domov ob 18.00, prej mi timer vžge klimo ob 17.30 in imam lepo prijetno noter, ko pridem. Ne vidim računice, da bi bilo cenejše hlajenje cel dan, ker zidovi so itak pregreti do konca.
Isto potem obratno. Klima je pač samo zrak in to ti relativno hitro segreje notranjost na prijetno temperaturo. Da bi mi pa pri zunanji temperaturi 0 prišlo noter na 10 stopinj pa. Hm, še nisem doživel, pa se cel vikend ni kurilo. Je bilo tam 16-17 stopinj. Klima pol ure in je bilo rešeno. Je pa res, da je verjetno odvisno tudi od izolacije.
tkole...si predstavljaš da recimo pozabiš timer nastaviti ali da prideš prej domov....vroč, potem razgret, klima te pa opiha s 15 C ? kaj misliš kaj bo zdravje reklo? To je recimo tud en dejavnik zakaj raje klimo laufat dalj časa a z nižjo obremenitvijo...shladila bo glih tko, mogoče da kaj več pokuri, po drugi strani pa tudi če te bo opihala ne bo neki hudega