ogrevanje ogledal

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
H4/H7 ?

torej na ogledalih bi dodatno kuril 100 Wh štroma?
evil.gif

če že...bi zadoščala 10 W žarnica

pri tako močnih žarnicah bi itak potreboval samo par sekund, za teh par sek poraba štroma po mojem neb smela bit problem.
sem pa tut napisal, da je to ideja ki ni najbolj na mestu.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Se mi je že večkrat zgodilo, da so mi med vožnjo po megli zamrznila ogledala in potem prideš recimo na Celovško, ki je dvopasovna in je precej zoprno menjati pasove brez stranskih ogledal.
Pa tudi v dežju, ko imaš kapljice na ogledalih ni ravno lahko rikverc zapeljati v garažo, ki je na "knap".
El. nastavljanje ogledal je pri meni v praksi brez veze medtem, ko je ogrevanje pravo nasprotje.
Dokler nisem imel teh zadev sem razmišljal ravno obratno
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj problem je le zjutraj, a ne? Med vožnjo ne začnejo zmrzovat.

Se pač nabavi tisti sprej in odmrzne, potem je pa mir do večera, ko se gre spet domov.

Kaj boš pa pol ko ti sprej za odmrzavanje zmrzne ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Kotsem rekel, meni med vožnjo ne zmrzujejo. Problem sem edino opazil zjutraj.

Je pa res, da se včasih nisem toliko vozil kot se bom letos.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
darjan: a imaš ti električno nastavljiva ogledala? Če ja , imaš ogrevana, če ne, ne. Drugače pa za vse, ki ne veste kaj imate; dotakni se jih pa se ve, če so topla(vroča) so verjetno ogrevana ne?
grin1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Sam imam ogrevana ogledala, ki imajo v vsaki šipci svoj termostat (in delajo kot je treba), pa nisem nikoli opazil, da so vroča?
confused-1.gif

Kakorkoli, za vse, ki bi se šli naknadno vgradnjo: edina rešitev je nakup ogrevanega stekla ogledala, če je to obstajalo za vaš avto. Predvidevam, da so bolj zanimivi neoriginalni izdelki: http://silux.si/spletna-trgovina-silux.html?page=shop.browse&category_id=3

Tisto kablovje (mogoče koga celo čaka presenečenje in so konektorji predpripravljeni
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Verjetno misli za roverja.

Ne, nimam električnih ogledal in ziher niso ogrevana. A ni nekih problemov z zmrzevanjem med vožnjo. Hja..bomo videli letos. Če bo zdržal
wink-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Električno ogrevana ogledala so pri meni bolj pomembna, kot električno nastavlijva ogledala. Sem edini šofer svoje kantice in ko enkrat nastavim ogledala, so praviloma nastavljena za par let. Ogrevanje ogledal pa mi pride v poštev dokaj pogosto. Pozimi skoraj vsak dan, druge letne čase, pa ko pride do kondenzacije na ogledalih - recimo, ko se dviguješ na kaki poti in prideš s hladnimi ogledali ob toplejše ozračje in meglica na ogledalu je takoj tu. Ogrevanje ogledal pa odpravi problem v roku parih sekund s pritiskom na gumb.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
morda ena glupa ideja, al pa tut ne...
v alu folijo zaviješ žarnicoH4/H7 pa jo daš za ogledalo. v folijo zamotaš zato, da nebi iza špegla svetla:)
sam bi nujno rabil še eno časovno ali pa termo stikalno, da bi samo vgasnlo pravočasno, ker v primeru da bi pozabu vagsnet bi znala bit pizdarija:S

ko brainstormam mi marsikera bedarija pade na misel
tongue-1.gif

S takim posegom bi si vgradil zgorevanje, ne pa ogrevanje ogledal.
hysterical-1.gif

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Pretiravanje z H4/7 res ni potrebno - niti termostati. Vgradnja dveh 5W pozicijskih žarnic v vsako ogledalo bi rešila vse težave brez nevarnosti izgorevanja.
wink-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
nebo držalo. moja roza ma el. nastavljiva, pa neogrevana.
tongue-1.gif

Tebi in vsem ostalim: moja trditev o električnem ogrevanju ogledal in ogrevanim le teh je bila namenjena za Roverja 200 serije. Repliciral sem pa Darjanu, ker je lastnik le tega. Torej, predno se replicira dobesedno, je treba prebrati cel kontekst.
lp

Nazadnje urejeno: