Ograjene stanovanjske soseske kmalu v Sloveniji?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.762
9.972
113
40
MB
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Hotel sem povedati, da ljudje, ki se tako ograjujejo od ostalih, sčasoma postajajo vse bolj paranoični tudi v vsakdanjem življenju (npr. sicer še nisem tega doživel v Sloveniji ampak v tujini: kaj pa ta človek hodi po pločniku sredi noči?... )

glupo razmišljanje pomoje
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Zanimiva tema. Predvsem ideja, da se šiptarji ograjujejo bolj individualno.

http://www.international-village.net/

Tole stoji zraven Prištine. Več ali manj je že v funkciji. Zadeva je privlačna, če bi kaj takega stalo blizu Ljubljane in stalo toliko kot gor, bi bil že naseljen.

In da, mislim, da pri nas to ne bi bil problem prodati, ali pa dajati v najem, ker bi tujci drli tja not.

V mislih sem imel Štibrove kulle.

Tvoj link je pa nekaj novega zame.

Prvo pomisliš na srbski izraz stoka
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Narobe svet. Kriminalci, zaščiteni kot kočevski medvedi (hvala, Hanžek in podobni) se prosto sprehajajo po svetu, poštenjaki pa se zapirajo v varovana področja kot bi bili v zaporu. Ne, hvala takega sveta ne maram.
No, tisti ki si privoščijo varovano območje niso glih vzor poštenosti, mogoče res delujejo po zakonu, ampak.........
......kr naj se na kup spravijo, jih bo lažje najt........
evil.gif

recimo kazenski sodnik je po tvoje gotovo 'baraba'?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Kmalu v Sloveniji? V Mariboru je že nekaj let ograjena soseka vrstnih hiš, natančneje pod Pekrsko gorco.

Kak link, fotke, malo več informacij?

Kaj ti bo?

Tvojo šiptarko bodo vseeno videli sosedje.
evil.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Narobe svet. Kriminalci, zaščiteni kot kočevski medvedi (hvala, Hanžek in podobni) se prosto sprehajajo po svetu, poštenjaki pa se zapirajo v varovana področja kot bi bili v zaporu. Ne, hvala takega sveta ne maram.
No, tisti ki si privoščijo varovano območje niso glih vzor poštenosti, mogoče res delujejo po zakonu, ampak.........
evil.gif

Tisti si privoščijo lastne individualne vile z varovanjem, tole je pa za tisti sloj ki ga pri nas ni.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
evil.gif

recimo kazenski sodnik je po tvoje gotovo 'baraba'?
čuj,
sprasujem se.gif
zadnje čase so nam bili prisiljeni pokazat vrh ledene gore.......
......si res prepričan da ni baraba, ? daš roko v ogenj, bi zaupal brez vsakega strahu, vse kar imaš v njegove poštene roke, če bi bilo treba?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.312
7.076
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Se strinjam...

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
967
119
43
Ej, stieber, daj povej zakaj imajo Šiptarji tako visoke zidove okoli hiš? To sem se jaz vedno spraševal za naše gorenjske žive meje. Dobro, človek pomisli, da radi živijo z naravo, 2x na leto poreže, ampak zakaj 3m visoke zidove okoli hiše? Ali so Iliri res malo, hm, čudni?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.711
3.951
113
Ljubljana
hmpg.net
Tako kot sem videl ograjeno naselje v Prištini (ki se mimogrede nima kaj primerjeti s tem pri Mariboru, to je 5 razredov nizje), tako nisem videl veliko zidov okoli šiptarskih hiš v centralnem Kosovu (so pa ograjene srbske vasi v celoti). Sem jih pa več videl na JZ delu Kosova.
In še druga zanimivost. Pravzaprav je večina Kosovarjev, ki jih poznam katolikov:)

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Ej, stieber, daj povej zakaj imajo Šiptarji tako visoke zidove okoli hiš? To sem se jaz vedno spraševal za naše gorenjske žive meje. Dobro, človek pomisli, da radi živijo z naravo, 2x na leto poreže, ampak zakaj 3m visoke zidove okoli hiše? Ali so Iliri res malo, hm, čudni?
da sosedi ne gledajo njihovi žen in da jim žene ne pobegnejo

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ne vem, to moraš vprašati njih...načeloma so zidovi in ustrezno grajene hiše v prvi vrsti zaščita prebivalcem (moškega spola) pred krvnim maščevanjem, služijo pa tudi kot obramba pred raznimi nepridipravi. Lahko pa, da se motim, nikoli se nisem posvečal vprašanju zidov. Imaš pa za zidom svoj mir.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Hm, kvadratna gradnja, okna velikosti strelnih lin, leseni podposrni stebri kot v kulli, protivlomna vrata, ograja (sicer lesena) okrog hiše...kar všeč mi je
tongue-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
4.000
113
Kot vem Anton Rop živi v eni dokaj redkih ograjenih in varovanih sosesk pri nas.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.142
319
83
V tem naselju živi Miša tista iz sanjske ženske, če se ne motim. Ampak mislim da to ni ograjena stanovanjska soseska.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ne vem, to moraš vprašati njih...načeloma so zidovi in ustrezno grajene hiše v prvi vrsti zaščita prebivalcem (moškega spola) pred krvnim maščevanjem, služijo pa tudi kot obramba pred raznimi nepridipravi. Lahko pa, da se motim, nikoli se nisem posvečal vprašanju zidov. Imaš pa za zidom svoj mir.
Sj na dvorišču in sploh na njegovi zemlji in tudi na poti, recimo na oddaljeno njivo, ga ne sme ustrelit. Če res pazi, da do konca življenja hodi samo po svojem, lahko, kljub krvni osveti, umre od starosti.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Kakor vem, je samo hiša varna...pa posebni stolpi al kaj...s tem, da se danes tega itak ne drži skoraj nihče več in padajo pod ognjem tudi ženske in otroci...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
V tem naselju živi Miša tista iz sanjske ženske, če se ne motim. Ampak mislim da to ni ograjena stanovanjska soseska.

Je je, saj ti piše v oglasu;

"Nepremičnina se nahaja v področju individualne, pretežno vrstne, stanovanjske gradnje znotraj urejenega območja naselja Pekre pod Pekrsko gorco. Celotno naselje je ograjeno z varovalno ograjo, vstop zapirajo pomična vrata z daljinskim odpiranjem."