Odzračevalni sušilni stroji

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Malo gledam sušilce, ker imam na sumu da mi bo stari kmalu crknil in novih odzračevalnih skoraj da ni več?! Samo kondenzacijski, kateri mi ne diši, sploh zato ker imam cev za odzračevanje. Ni mi uspelo najt, še sploh obstaja odzračevalni, dober model in da ni ravno C razred?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Miele
hysterical-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, zdej pa resno. Kakšen odzračevalni? Jaz poznam samo kondenzacijske in s toplotno črpalko.

...aha, sem pogledal, ja, tudi odzračevalni obstajajo....

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Imaš z in brez tč ( tehnologija pridobivanja toplote).

In kondenzacijske ( kondenzirajo paro) ter te ( niti ne vem imena) kjer pelješ paro v dimnik. A slednji ne vem a so še na trgu.

Pri nekaterih kondenzacijskih imaš zraven še odtočno cevko, ki jo napelješ v nek odtok in se ne rabiš hebat z odlivanjem ( ta opcija bi znala biti interesantna)..za beko.ta vem da ima.

nick

Pripravnik
3. sep 2007
131
0
16
"odzračevalni sušilni stroji", kjer topel zrak nasičen z vlago dobesedno "odmetavaš" v dimnik verjetno nikoli ne bodo zadosti energetsko učinkoviti da bi šli višje od C.

Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Imaš z in brez tč ( tehnologija pridobivanja toplote).

In kondenzacijske ( kondenzirajo paro) ter te ( niti ne vem imena) kjer pelješ paro v dimnik. A slednji ne vem a so še na trgu.

so ja, recimo gorenje ima enega. reče se jim odzračevalni, so pa bolj kot ne eksotika. Že v primerjavi s kondenzacisjkim istih karakteristik so ti brez težav razred slabši (bolj potratni, pač vodna para je velik porabnik energije in v primerjavi s kondenzacijo je tudi poraba energije drugačna-večja)

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Ok se bo očitno treba sprijaznit s kondenzacijskim. Samo koliko to gledam, to rabi tam okoli 2 ure da posuši in enstroj? Odzračevalni je gotov v 40 min do 1 ura. Kakšna je potem tukaj računica glede elektrike? V katerem razredu je, je odvisno koliko štroma pokuri na uro? Ali kako se to računa?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.641
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Koliko kW porabi za "kg" cunj, da jih posuši.

Čas ne igra vloge pri izračunu razreda - in tudi drugače ne. Razen, če si lastiš samo ene hlače in eno srajco - takrat bi znalo biti malo nerodno, ko čakaš, da bo suho.