Odtaljevanje piščančjega fileja

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Se ti potem ne posuši v rekordno kratkem času? Pri moji je 15 sekund vrh glave. Če je več, potem je zunaj v roku dveh minut suha kot da je stala cel teden
redface-1.gif

Mikro na 40-60% pa za 30-40s pa je žemljica k iz pekarne
smile-1.gif
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Citat:
Uporabnik Master_of_Disaster pravi:
V končni fazi je pa skoraj vseen kakšen je kos mesa po odmrzovanju, saj le-tega tko al tko nadalje toplotno obdelaš. Razen če nisi nek hud gurman in pripravljaš piščančji carpaccio
evil.gif

bonk.gif
 

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kruh je top shit. Ampak ga ne odtaljujem. Imam enih 10 žemljc zmrznjenih vedno...ko zmanjka kruha, dam žemljico v mikrovalovko, na standard program, za 30 sekund...in imaš toplo, mehko žemljico.

Kateri je standardni program, ker mamo različne mikrovalovke?? meni še ni ratalo odmrznit kruha, da bi bil ta še užiten ... pride čist mehak in spodaj je moker
uf-1.gif
 

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kruh je top shit. Ampak ga ne odtaljujem. Imam enih 10 žemljc zmrznjenih vedno...ko zmanjka kruha, dam žemljico v mikrovalovko, na standard program, za 30 sekund...in imaš toplo, mehko žemljico.

Kateri je standardni program, ker mamo različne mikrovalovke?? meni še ni ratalo odmrznit kruha, da bi bil ta še užiten ... pride čist mehak in spodaj je moker
uf-1.gif

mislim...
rolleyes-1.gif
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:

Kateri je standardni program, ker mamo različne mikrovalovke?? meni še ni ratalo odmrznit kruha, da bi bil ta še užiten ... pride čist mehak in spodaj je moker
uf-1.gif

A ni gost črn dim največ kar lagko dobiš?
evil.gif
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
... več kot gost črn dim še ni uspel.
grin1.gif

Jao jao......pol se pa s svojim tko zmenta!

ON: ma mikrovalovko čez
TI: pralni stroj
 

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Whatever...
rolleyes-1.gif
Jebat ga, jst mikrovalovke ne uporabljam za kuhanje in ne vem kakšne kulinarične podvige, ker mam za to štedilnik ... uporabljam jo samo za pogrevanje kakšnih stvari in drugih funkcij pač ne poznam... zdej pa lahk napišete na kok cajta in kaj vse moram naštimat, da mi testa ne skuri ...:=)
lp
 

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Povej katero mikrovalovko imaš.

Sicer pa daj na najmanjšo temperaturo in 2 minuti. Če ne bo, daj še za minuto in če ne bo, daš še enkrat za minuto. Moraš postopoma in smiselno, ne pa kar na 800 in pet minut.
 

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Whatever...
rolleyes-1.gif
Jebat ga, jst mikrovalovke ne uporabljam za kuhanje in ne vem kakšne kulinarične podvige, ker mam za to štedilnik ... uporabljam jo samo za pogrevanje kakšnih stvari in drugih funkcij pač ne poznam... zdej pa lahk napišete na kok cajta in kaj vse moram naštimat, da mi testa ne skuri ...:=)
lp

nauč se uporabljat kuhinjo drugač lohk pozabiš na poroko!!!!
 

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Povej katero mikrovalovko imaš.

Sicer pa daj na najmanjšo temperaturo in 2 minuti. Če ne bo, daj še za minuto in če ne bo, daš še enkrat za minuto. Moraš postopoma in smiselno, ne pa kar na 800 in pet minut.
Hvala
smile-1.gif
... problem je v tem, da na mikrovalovki niso označeni nobeni intervali moči, ampak so samo raznorazne funkcije za to in ono, tudi za zmrznejno hrano ... potem določaš še številke od 1 do 12, ki pomenijo intervale časa. Pri vsakem programu je ta čas za enoto drugačen. Za zmrznjeno hrano npr. 1= 2 minute 20 sekund, 2=4min40sek, ampak po 40 sekundah se začne že kadit in smrdi po zažganem ... Probala sem tudi tisto, ki je samo za pogrevanje pa testo postane čisto lepljivo in ga lahko samo vržem stran.

@stieber: kuhinjo znam uporabljat, sam za mikrovalovko imam težave .... pa bogi ti, če ti bo ženska "kuhala" kosilo v mikrovalovki.
grin1.gif
 
Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
ne vem, jaz nikol ne uporabljam te mikro zadeve...zdej pa nehi pisat pa pejd trenirat kuhanje pa likanje!!!
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Kero mikrovalovko maš?

Jaz dam na 50% moči in cca 2 minuti. Topla, mehka, suha. Če dam na polno moč, 30 sekund in je ok. Če zamudiš kako sekundo, dve pa že rata trda in presušena, tako da je bolje na manjši moči.

Je pa to "recept" za kajzerce/žemljice. Globoko zamrznjene, v tistem ekstra cold predalu.
 

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Hvala
smile-1.gif
... problem je v tem, da na mikrovalovki niso označeni nobeni intervali moči, ampak so samo raznorazne funkcije za to in ono, tudi za zmrznejno hrano ... potem določaš še številke od 1 do 12, ki pomenijo intervale časa. Pri vsakem programu je ta čas za enoto drugačen. Za zmrznjeno hrano npr. 1= 2 minute 20 sekund, 2=4min40sek, ampak po 40 sekundah se začne že kadit in smrdi po zažganem ... Probala sem tudi tisto, ki je samo za pogrevanje pa testo postane čisto lepljivo in ga lahko samo vržem stran.

To je pa jajc. Sam imam srečo, da lahko izbiram moč od 150W - 900W in čas od 1 min pa vse do 30 min, čar starejših mikrovalovk.
smile-1.gif


Testo pa sigurn rata lepljivo zaradi vode. To še mene zanima, bo treba en kepo testa zmrznt in probat, ker še nikoli nisem. Aja, probaj prej še pomokat testo, mogoče bo kaj boljš, ker bi moka vlago vpila.
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz sicer nimam mikrovalovke, a se mi kruh tudi spacka zaradi zmrznjene vlage v vrecki, ko ga odtajam, ce ga med odtajevanjem ne obrnem enkrat ali dvakrat naokoli. Parkrat sem imel na kaksem vogalu tisti poc, potem me je pa izucilo, lepo ga dam ven na sobno temperaturo in obrnem cez nekaj casa. Vlaga se razporedi po celi vrecki in kruh je odtajan, brez da bi bil suh, pocast ali kako drugace defekten.
 

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
nekaj me zanima - koliko je na tem (rekla kazala), da se pekočnost naleze med sadikami; alzo - ne met feferonov zraven paprike itd... ?
zanimajo me izkušnje iz prve roke, da vem kam dat sadike habanerota...
smile-1.gif
 

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.465