Odtaljevanje piščančjega fileja

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Mi lahko kdo svetuje, kako najhitreje odtalim zamrznjen piščančji file? Včasih se namreč zgodi, da mi zapaše to meso, pa mi res ni do večurnega čakanja, da se odmrzne po naravni poti. Poskušal sem v mikrovalovni, ampak meso zakrkne, postane belo, podobno velja za segrevanje nad paro... Spodnji del nad paro postane bel, česra pa seveda nočem.

Imate kak koristen namig? Hvala.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Flikneš v toplo vodo iz pipe (ne vročo), pol urce pa je, odvisno, kako imaš zgrbančenga. Ta čas pa narediš recimo solato.
 

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
321
22
18
Mikrovalovke z namenskimi programi za odtajevanje ponavadi zadovoljivo opravijo z odmrzovanjem (drugače pač ustrezno zmanjšaš moč mikrovalov in tudi dobiš dokaj vredu rezultat).

V končni fazi je pa skoraj vseen kakšen je kos mesa po odmrzovanju, saj le-tega tko al tko nadalje toplotno obdelaš. Razen če nisi nek hud gurman in pripravljaš piščančji carpaccio
evil.gif
 

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
na srečo imam mikrovalovko pri kateri izberem kakšno meso je in kakšna teža je, nato on sam prilagodi program temu in je vedno lepo odmrznjen.
 

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
V kolikor imaš zmrznjene v plastični vrečki potem daš vrečko v vročo vodo in se nič ne pobelijo ampak se lepo odmrznejo.
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
na srečo imam mikrovalovko pri kateri izberem kakšno meso je in kakšna teža je, nato on sam prilagodi program temu in je vedno lepo odmrznjen.

Zgleda mava isto mikrovalovko. Kul zadeva, koristna.
zmaga.gif



Najhujš je, če si lačen ko volk, pa bi takoj skuhal pa jedel, pa je vse čist ledeno.
 
Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
na srečo imam mikrovalovko pri kateri izberem kakšno meso je in kakšna teža je, nato on sam prilagodi program temu in je vedno lepo odmrznjen.

Zgleda mava isto mikrovalovko. Kul zadeva, koristna.
zmaga.gif



Najhujš je, če si lačen ko volk, pa bi takoj skuhal pa jedel, pa je vse čist ledeno.

Ja včasih me je ful motilo da je meso zmrznjeno, k sm si vedno mislil "ma kje bom zdej še to odtajal".
S to mikrovalko pa lepo ona pove da more bit meso obrnjen na eni strani npr. 30 sekund, na drugi pa 20 sekund in voila, meso odmrznjen,samo še malo olja pa začimbe in si zmagal.

Edino kruha pa še nisem nikoli probal, bom jutri dal zmrznjen kruh notri,da vidim kako bo izpadlo
grin1.gif
 

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Saj na čisto običajni mikrovalovki daš na funkcijo defrost, kjer je najmanjša moč (da ti ne "skuha" mesa od zunaj, not pa je še vedno zmrznjeno), nastaviš ne vem.. recimo 15min in maš lepo odtajano.
 
Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Kruh je top shit. Ampak ga ne odtaljujem. Imam enih 10 žemljc zmrznjenih vedno...ko zmanjka kruha, dam žemljico v mikrovalovko, na standard program, za 30 sekund...in imaš toplo, mehko žemljico.
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Se ti potem ne posuši v rekordno kratkem času? Pri moji je 15 sekund vrh glave. Če je več, potem je zunaj v roku dveh minut suha kot da je stala cel teden
redface-1.gif
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
fajn jo al umes obrnt al pa na rešetki pogret. Vsaj pri men se potem spodaj dela vlaga in je rahlo mokra.

drugač pa krof in mufin iz mikrovalkoe- njami:)) Še svež ni tko dober:))
 

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.465