Odstranjevanje vodnega kamna iz pralnega stroja

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:
Kje pa se preveri količina kamna v stroju?

Jst sm slučajno opazil, da se mi voda na 90stopinj niti približno ne segreje na toliko, pa tudi opere ne več tako dobro in sem posumil, da je kaj narobe z grelcem zato sem se spravil razstaviti pralni stroj. Ko sem vzel grelec ven je izgledal tako, kakor na tisti reklami od Calgona
smile-1.gif
Torej je verjetno kriv vodni kamen in ne pokvarjen grelec zato sem v DM kupil nek prašek za razstapljanje vodnega kamna v grelnikih vode, ki je odstranil ves ta kamen dol. In če je toliko kamna na grelcu, koliko ga je šele na bobnu. Zato se ga bom spravil odstranjevat s tem kisom.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Kaj hudiča pa perete na 90 (razen tisth parkrat, ko je treba kako plenico oprat)?
Moja prvi, da cca 75% prenj opravi pri 40, ostalo se porazdeli med 30 in 60 ...
In kolikor vem, se kamen tam pod 60 itak ne izloča ...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo danes probal še samo kis brez mehčalca (pol deci v predalček za mehčalec). "Gospodinja navdušena"
tongue-1.gif
Še vedno brez vonaj po kisu, cote pa enako mehke kot z mehčalcom. Če ne druzga manj onasnaževanja za okolje in manjši stroški pranja. Če pa še slučajno kaj pomaga proti kamnu, pol pa sploh win:)

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kaj hudiča pa perete na 90 (razen tisth parkrat, ko je treba kako plenico oprat)?

Brisače in kuhinjske servete. Sej to je 1-2x mesečno, no odvsno za koliko članov perete.

Pobije vsaj čimveč mikrobov in tega sranja

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Ah, to pri nas na 60 (vsak teden) ...
Mikrobov se ne bojimo, tudi raznih "pobije 99,9% bakterij" čistl ne uporabljamo (mislim, ne gledamo na to, koliko jih pobije, kupi se, akr dobro čisti).

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Nebi verjel, če nebi ravnokar sam doživel kar ravnokar sem. Opral sem prvo rundo na 40, dal sem pol deci tega alkoholnega kisa v prostor za mehčalec in še pol deci v prostor za detergent, skupaj z detergentom.

Na koncu, ko se je zalaufala centrifuga je iz stroja začelo ropotati kot da bi začel razpadati, kakih 5 sekund je ropotal za popi*dit, potem pa nehal in delal normalno naprej. Zgleda, da je od bobna pri centrifugiranju odstopil en večji kos vodnega kamna in ropotal dokler se ni razpadel
cheer.gif

Rezultat: cunje dišijo po detergentu in se mi zdijo kot laiku enako mehke kot če bi jih opral z mehčalcem, in niti malo vonja ni po kisu.

Cena za 1L alkoholnega kisa, 1€
grin1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
v kateri trgovini ga imajo mečkator, špar
sprasujem se.gif

ja povsod majo, v intersparu majo ene tri ne-aromatizirane in več aromatiziranih.... skratka vzami ne-aromatiziranega kakor so že svetovali
1426002-IMAG0613.jpg

Priponke

• 1426002-IMAG0613.jpg
    1426002-IMAG0613.jpg
    68,8 KB · Ogledi: 643

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
meni je serviser gorenja reko da liter kisa komot vlijes v pralni stroj med jemanjem vode. Moja ga ponavadi vlije enkrat tedensko ko pere delono obleko na 90. Ko sma to naredla prvic se mi je zabasal filter in pompa, ker se je tlko kosov nabralo med kopaticami pumpe.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Se moram posipat s pepelom....sem omenil ženi kis, pa sem jih slišal, da ona tako pere, že vsaj eno leto.....

Khm....
redface-1.gif

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
V stroj nasuješ četrt kile citronke in poženeš program za samočišcenje. Stroj je spucan kot nov.
Ne deluje pa takim mojstrom, kateri npr ob prazni gumi na avtu, nalivajo vitrex in upajo, da guma ne bo več puščala.

• Všeč mi je
Reactions: choperist