odstranitev sanitarnega silikona

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Zdravo!

S čem najboljše odsraniti silikon - rob tuš kabine? kad je keramična.

Lp,

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
Zdravo!

S čem najboljše odsraniti silikon - rob tuš kabine? kad je keramična.

dobiš ga v bauhausu reče pa se mu :»knauf silicon entferner«. ga uporabljam ko demontiram stare tuš kabine in postavljam nove
hitro zmešča silikon je pa zelo neprijetnega vonja je pa zato učinkovit
zmaga.gif

Lp,

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Zdravo!

Hvala obema, bo že kar ta vikend delovni.

Pa še vprašanje: imam tuš kad 80x80 in gor tudi stekleno tuš kabino. Problem je, da na vrata ne tesnijo - na spodnji del vrat je nameščena tista guma, na kad pa se moral zalepiti neko kromirano letvico. V glavnem na vsaki strani teče voda ven.

Kaj je najboljša rešitev?

tuš kabina: kabina

Hvala in Lp,

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
jst tiste kromirane letvice sploh nisem nalepil na tuš kad...pa nič ne teče ven
a gumo na spodnji strani vrat si prav nataknil?

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Dejansko je bila že na steklu, ko sem tuš kabino dobil, je pa dobro vprašanje kako mora biti. Zdi pa se mi tudi, da je malo prekratka.

Bom čez vikend preveril, samo moram se praviti v kopalke, pa vse pripomočke proti poplavam, pa testiramo.

Lp,

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
Dejansko je bila že na steklu, ko sem tuš kabino dobil, je pa dobro vprašanje kako mora biti. Zdi pa se mi tudi, da je malo prekratka.

Bom čez vikend preveril, samo moram se praviti v kopalke, pa vse pripomočke proti poplavam, pa testiramo.

verjetno je nisi dobro zmontiral. Prva napaka je bila verjetno že ko si postavljal tuš korito (ni točno ravno ) ko si montiral stene je bilo tesnilo na steklu premalo stisnjeno na tuš korito. letvica se prilepi na tuš korito in vse lepo tesni. Očitno si naredil nekje napako,ki jo lahko popraviš le če stene silikoniziraš z prozornin kitom s tem da mora biti vse popolnoma suho drugače kit ne prime. Na vratih pa poglej da je tesnilo pravilno obrnjeno,in ko vrata zapreš da slonijo na tuš koritu. Vrata se tako in tako dvignejo na pantih ko jih odpreš in se spustijo ko jih zapreš. upam da boš to popravil čez vikend in da ti bo vse tesnilo. Zmontirali smo že kar nekaj teh tipov kabin pa nismo imeli problemov,le da so dali hudičevo težki in moraš paziti da kaj ne polomiš ali okrušiš stekla.
zmaga.gif

Lp,

Nazadnje urejeno:

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Zdravo!

Hvala! korito je bilo že v stanovanju, tako da sem zmontiral samo tuš kabino. Stene so takšne kot so, problem je v koritu, ker so ga mojstri postavili veliko preveč v steno in sem 80 kabino komaj gor dobil. Če bi dal po naročilu, bi bila cena krepko višja.

Za nastavitev vrat mi nihče nič omenil, tudi v prodajalni ne, montiral pa sem sam, ker so vsi mojstri imeli takšne cene, da me je skoraj kap, pa tudi čakati bi jih moral od 1-3 mesecev.

Bom se špilal malo čez vikend pa bomo videli kaj uredim.

Hvala za info!

Lp,