odstranitev plute

I

Izbrisan uporabnik #488

No, jaz sem v zadnjem mesecu odstranil kakih 30m2 plute po stenah in tleh.

Kot so že rekli, potrebno bo pljuniti v roke in uporabiti dve orodji:

1. kladivo
2. pleskarska lopatica (špohtl po domače) http://www.lorencic.si/0cache/1db9fc78b2906029f65448dd107c6bc5.jpg

pri špophtu glej da bo kvaliteten, močan, da se ne bo preveč zvijal.
2a. obstaja tudi električni špohtl, sem ga posodil nekam, tako da nisem mogel testirati

3. po potrebi dleto http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8c/Chisel.jpeg/180px-Chisel.jpeg

Po stenah gre kar dobro dol, po tleh pa je jeba. Vztrajnost je potrebna.

Drugače pa je na pluto tudi možno nalepiti ploščice in sicer se kupi posebno lepilo, ki je bolj močno.

Če se enkrat dela, naj se pošteno dela in "hudič" odstrani.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na plusto jst ne bi nič dajal, ker vsaj pri nas doma ko je bila je kak kos slabše bil prilepljen in tako malo odstopil, to pa bi se potem pri beležu hitro vidlo kot razpoka. Če boš trgal dol boš videl, da eni kosi grejo full lepo dol, z enimi se pa fajn j...

I

Izbrisan uporabnik #488

jap, sploh tisti kosi, kjer je zadaj elektrika so malo bolj zapečeni.
Ni druge kot da se odstrani.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
S sten pošpohtlat dol, stal si pa [censored] če jo daš stran in pol laminat gor, bolj pametno jo je pustip pa laminat čez pluta je idelen toplotni izolator pa še na peni prišparaš.

I

Izbrisan uporabnik #488

S tem pa dvigneš nivo po nepotrebnem. Sicer pa pri sedanji ceni gotovega parketa niti pomislil nisem na laminat oz. plastiko
smile-1.gif

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Za tistih cm se ti gre? lol cm dor ali dol pač vrata podrobiš pa je drugače pa ti vso toploto odtehta tisti cm verjem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Eni želimo imeti vse v isti liniji. Če imaš v hiši dvojno ploščo in si v nadstropju ni nobenih težav ne z zvočno in toplotno izolacijo.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Jaz priporočam "šebcar" to je orodje za ročno lupljenje hlodov. Sestoji se it dolgega "štila" (ročaja, palice) in kovinskega rezila katero je nekoliko postrani nabrušeno kot giljotina, širina rezila je nekako 15 cm , samo telo rezila pa se nadaljuje v uho kamor je vsajen Štil kot pri lopati.
poglej v prvi kmetijski trgovini.