odstranitev lepila od linoleja iz steng

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
dale se bojo ploscice, pa je treba spucat lepilo. a poznamo kaksno tehniko v letu 2017, al je spohtl se vedno praksa?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
No ti bom svetoval kar tako ker ni odziva....
Ali si kupiš jekleno ščetko nastavek z drobnimi žičkami za na flex ali pa ta čistilec v linku;
http://www.merkur.si/delavnica...istilec-stripit

Če ni lepilo na debelo namazano bo to kar zadostovalo sicer pa pred nanosom lepila za kajlice bi bilo dobro impregnirati površino z inpregnacijo za katero taki majstri morejo vedeti in zagotavlja odličen oprijem na površino.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
hcs-strgalo-2236.jpg

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kaksen nastavek bi bil pa primeren?

jaz sem imel eno močno polirko, ki je vibrirala in se je štelalo obrate, pa odsesavala je prah. gor sem dal šmirgel 40 se mi zdi. porabil sem cca 25 plošč za 100m2, od tega 40 linolej, 60 parket

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
lepilo je po celi povrsini, spodaj beton...

retro: bom tole pogledal...

softi: polirke nimam moznosti dobit bo treba s fleksarco

Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Vsak disk na osnovi zrnc ti bo z brušenjem lepilo samo še bolj raztopil in ramazal to ne pride v poštev in s tem se nikoli ne brusi lepila.Z tistim kar sem ti omenil zgoraj da, lahko ga tudi postrgaš z kakšnim strgalom kot ti je že slikokovno prikazano, vse drugo je zguba časa in financ. Brusilni kolut v mojem linku ali pa žična jeklena ščetka za flex .
http://www.varesi.si/trgovina/...%C4%8Detka-70mm

Sicer pa se ne trudi postrgati do nule lepilo ker ga lepilo za kajlice lepo prekrije in se za njega tudi prilepi seveda po predhodnem premazu na tlak.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Če je bilo lepilo na osnovi kavčuka ga ne odstraniš z bušenjem še lepilo za parket ne gre kakšno lepilo si imel ti ne vem, sam sem ga odstranjeval 2 dni s štemarco in širokim dletom in sem komaj odstranil do take površine oz. čistoče da se je lahko lepilo naneslo in se kajlice držijo brez problema--ampak več kot 30 % ga je ostalo na površini.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
po prvi seriji se je za najboljsega izkazal retrotov link iz merkurja. sam kaj, ko sm naredil 5 steng z 2 ploscicama...

kovinske krtace niso tok temeljite, in je treba kar pritiskat...

v drugi seriji bom probal se smirgl in lamelni brusilnik za kovino...

prah je tud problem, ampak bo za potrpet... razmisljam da bi sesalc mel nekje zraven, pa da bi kr direkt sesal...

luciano

Guru
3. okt 2011
1.859
887
113
MB

Če imaš kakšen navadni ali namenski sesalec, potem lahko...ne uporabljaj pa gospodinjskega, ker ga lahko uničiš ( fini prah )

Ko ti bo uspelo zbrusit, deli znanje z nami, če bomo slučajno potrebovali nasvet iz prve roke.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Lamelni brusilnik ne kupuj ker boš lepilo samo razmazal saj se bo zaradi vročine od hitrosti diska le tega oprijelo in se nabralo na disk, razumeš?
Če že kupi takega za flex in najbolj grobega z keramičnimi zrnci -