Jaz za eno lepo nikogar več ne spustim na mojo zemljo. Sem dal soglasje, da lahko vlečejo kanalizacijo čez mojo parcelo, vendar pod pogojem, da ne bo nobenega jaška izven nivoja tal, oz. da so jaški zakopani 1 m pod zemljo. Ker imam že poln kufer raznih jaškov, ki se samo spotikam ob nje
!
Sem moral med delom posredovati in izgradnjo ustavit (s hudo silo), da so jaške ponižali v zemljo.
Čez 3 leta pa hladen tuš :
"Ker moramo urediti gradbena dovoljenja, potrebujemo vaše dovoljenje za trajno služnost itd ..." kar pomeni razvrednotenje parcele - plomba! Oni si lastijo pravico, da v smislu vzdrževanja vsake toliko časa malo razkopljejo zemljišče tam naokoli, jaz pa brez njihovega soglasja tam ne smem nič postavit, niti kurnika ne
!
Advokat je rekel, da sem pač prepozen oz. ne bi smel izdati tistega soglasja itd... bilo je nekje v sredi 90 let, ko zakoni še niso bili čisto točni, sedaj pa da so in je treba služnost priznati.
V glavnem težka jeba, na svoji zemlji nisem več lastnik ! Tudi zemljišče seveda nima več tiste vrednosti, kot je bila prej.
NOBENEGA soglasja za izvedbo javnih del ne dam več nikomur. Samo odprodam jim še lahko tiste m2 zemlje, ampak po moji ceni!