Odškodnina pri prometni nesreči

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
ter seveda.... Satex
grin1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Predvsem me zanima, če je ob tej odškodnini še možno uveljavljat nezgodno zavarovanje in zavarovanje na zasebnem prostoru?Ali se zadeve izključujejo? So te odškodninske firme bolj nateg? Zrihtajo denar in si ga tudi precej vzamejo bek? Prosim za odgovore s prve roke.

Hvala

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Ob kateri odskodnini?
Jaz nisem imel problem z AO, z nezgodnim pri AO, s kolektivnim nezgodnim. Dobil bi tudi od zivljenca ce bi ga imel.
Ne vem pa natancno kaj se je tebi zgodilo in kje.
Najbrz pa ne mores pokasirat ce te sosed povozi na njegovem dvoriscu od AO pa se od stanovansjkega zavarovanja. Znancu je traktorska prikolica se odpeljala brez vednosti iz pod kozolca. Podrla nekaj metrov betonske ograje bliznje tovarne. Ni slo s traktorja, ampak iz "stanovanjskega" zavarovanja.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nezgodno zavarovanje je "dodatna" zadeva tako da ga lahko uveljavljaš poleg AO.

Odškodninske firme so večinoma nateg, tam niso zaposleni vrhunski strokovnjaki. Odškodninska firma je najslabša izbira, ker ti vzame % od priznane odškodnine.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ob kateri odskodnini?
Jaz nisem imel problem z AO, z nezgodnim pri AO, s kolektivnim nezgodnim. Dobil bi tudi od zivljenca ce bi ga imel.
Ne vem pa natancno kaj se je tebi zgodilo in kje.
Najbrz pa ne mores pokasirat ce te sosed povozi na njegovem dvoriscu od AO pa se od stanovansjkega zavarovanja. Znancu je traktorska prikolica se odpeljala brez vednosti iz pod kozolca. Podrla nekaj metrov betonske ograje bliznje tovarne. Ni slo s traktorja, ampak iz "stanovanjskega" zavarovanja.

Zlom desne roke na vikendu pri kolegici.Če sama nebo mela stroškov, bom uveljavo stanovanjsko zavarovanje.Nezgodno pa itak poleg.Več pa tak ne gre, ne?Torej lepo povem odškodninski firmi, da mam vse kar rabim oz. bom lahko sam uredil zadeve in lep pozdrav.

I

Izbrisan uporabnik #488

Vprašanje je tudi kako je prišlo do zloma, tako da ni nujno da stanovanjsko zavarovanje to sploh pokriva.

I

Izbrisan uporabnik #488

Možno je tudi, da bo kolegica povedala, da je tisti dan loščila ploščice na stopnicah in ti izrecno prepovedala, da hodiš v drugo nadstropje, ker so namazane in nevarne oz. da to počneš na lastno odgovornost.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Možno je tudi, da bo kolegica povedala, da je tisti dan loščila ploščice na stopnicah in ti izrecno prepovedala, da hodiš v drugo nadstropje, ker so namazane in nevarne oz. da to počneš na lastno odgovornost.

Nič od tega ni bilo/nebo.
wink-1.gif

Pa nobenga bonusa ne zgubiš, kolko vem, tak da je nebo nič stalo.

playboygirl

Zelenc'
29. jan 2013
1
0
1
zravo mene pa nekaj zanima
2 meseca nazaj svaz kolegico zleteli v 11 m prpad obedve sva bile pod vplivom alkohola ona je imela poškodbe 3 stopnje ampak ni blia pripeta z varnostinm pasom in sedaj mi ona grozi z cevilno tožbo kaksne ma ona možnosti za odškodnino glede na to ja jaz nisem pihala na kraju nesrece ampak 4 ure po prometni nesreci in da osbstaja možnost da se je na ovinku naslonila name ker ni bila pripeta

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
hysterical-1.gif

ja ne boš prva, da boš celo življenje plačevala za nekom, s katerim si pred nezgodo celo noč žurala in pila iz istega kozarca. Srečno!

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik playboygirl pravi:
zravo mene pa nekaj zanima
2 meseca nazaj svaz kolegico zleteli v 11 m prpad obedve sva bile pod vplivom alkohola ona je imela poškodbe 3 stopnje ampak ni blia pripeta z varnostinm pasom in sedaj mi ona grozi z cevilno tožbo kaksne ma ona možnosti za odškodnino glede na to ja jaz nisem pihala na kraju nesrece ampak 4 ure po prometni nesreci in da osbstaja možnost da se je na ovinku naslonila name ker ni bila pripeta

Pa dajmo malo pogledat zadevo.

Vozila si vozilo in praviš, da nisi povzročila nezgode, ampak je za to kriva tvoj pijana in nepripeta sopotnica.

Če to dokažeš + da tvoj alkohol ni niti malo vplival na nezgodo, si rešena. Plus da vinjene osebe nisi hotela voziti in te je prisilila v vožnjo.

Slabši scenarij bo, če se ugotovi sokrivda obeh.

Najslabši pa izključno tvoja krivda...

V vsakem primeru pa bo problem z izplačilom odškodnine s strani zavarovalnice, ki bo zaradi tvojega pijančevanja ves znesek regresirala od tebe.

Če uspeš izpodbiti tudi alkohol, torej da si se napila po nesreči od žalosti in strahu, bo zadeva lažja.

Je pa res, da na lovsko zgodbo, ti lahko tu samo flancamo.