Odškodnina pri prometni nesreči

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Pozdravljeni, prijateljica je bila kot sopotnica udeležena v prometni nesreči v kateri ji je voznik odvzel prednost ter bočno trčil v njo. Bila je pri zdravniku kateri ji je postavil diagnozo:

- S134 Nateg vratnih mišic (Distensio musc. colli)
- S800 Udarec v koleno (Contusio genus dex.)
- S635 Udarnina desnega zapestja (Distorsio carpi dex.)
- S202 Obtolčenina prsnega koša (Contusio Thoracis)
- S400 Udarnina desne rame (Contusio omae dex.)

Koliko odškodnine lahko po vašem mnenju pričakuje?

Hvala.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Odvisno, kako ima urejeno nezgodno zavarovanje, na kakšno višino, pri kateri zavarovalnici ipd.

Če pa misliš na odvetniške variante, pa odvisno od odvetnika in zavarovalnice.

Če misliš na civilno tožbo, pa je spet odvisno od odvetnika.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Sistemik: na katerem planetu si ti?
Kaksno nezgodno zavarovanje?
Kaksna civilna tozba?
Kot jaz razumem bo terjala odskodnino od povzrocitelja nesrece ki je bil v drugem avtu(pa saj nima veze, tudi ce bi bila v istem avtu) bi slo iz AO.
Koliko dolgo bo ta tvoja kolegica na bolniski?
Bo imela kaksne trajne posledice(brazgotine, bolecine v udarjenem mestu....) o zneskih ne vem povedat, ker nimam izkusenj, imam pa obcutek da bo dobila nekoliko vec zaradi vec diagnoz.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Na bolniški bo menda kakšnih 14 dni, bolečine ima v vseh delih telesa, ki sem jih naštel. Brazgotin nebo imela ker je dobila samo tope udarce v sklepe in mišice.

Terjala pa bo odškodnino iz povzročiteljeve zavarovalne police. Brez kake civilne tožbe in podobno.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.337
303
83
39
Ljubljana
Pri zdravniku bi mogla malo več jamrat
smile-1.gif

Drugače pa se je včasih dobijalo po cca. 3000eur za vrat, od tega 8-10% vzame odvetnik.

Torej, obvezno terjati preko odvetnika do povzročiteljeve zavarovalnice

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Nisem ravno nek zavarovalničar, pač toliko vem, da me posameznik ne more kar tako nategnit...
tongue-1.gif

Pač mislil sem odškodnino na splošno, po kmečko, tako kot se ljudje pogovarjajo med sabo... Zato sem pa vprašal. Vse življenje se učimo...
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Pozdravljeni, prijateljica je bila kot sopotnica udeležena v prometni nesreči v kateri ji je voznik odvzel prednost ter bočno trčil v njo. Bila je pri zdravniku kateri ji je postavil diagnozo:

- S134 Nateg vratnih mišic (Distensio musc. colli)
- S800 Udarec v koleno (Contusio genus dex.)
- S635 Udarnina desnega zapestja (Distorsio carpi dex.)
- S202 Obtolčenina prsnega koša (Contusio Thoracis)
- S400 Udarnina desne rame (Contusio omae dex.)

Koliko odškodnine lahko po vašem mnenju pričakuje?

Hvala.

2-3 jurje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
smile-1.gif

Drugače pa se je včasih dobijalo po cca. 3000eur za vrat, od tega 8-10% vzame odvetnik.

Odvetnik je plačan posebej po tarifi s strani zavarovalnice.
Če pa se zmeniš z njim na %, zavarovalnica prizna le po odvetniški tarifi tako da je potem plačilo od 1+15% (dogovor) - priznani stroški po tarifi.

Za manjše odškodnine za % ne splača, da tarifa več.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Na bolniški bo menda kakšnih 14 dni, bolečine ima v vseh delih telesa, ki sem jih naštel. Brazgotin nebo imela ker je dobila samo tope udarce v sklepe in mišice.

Terjala pa bo odškodnino iz povzročiteljeve zavarovalne police. Brez kake civilne tožbe in podobno.

Lahko terja iz police šoferja v njenem vozilu in tudi od povzročitelja.
Zavarovalnice potem že med sabo regresirajo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
smile-1.gif

Ja, 3000€ so dajali 10 let nazaj za vrat
smile-1.gif
Pozabi na 3 jurčke če slika ne bo nič pokazala kar itak skoraj nikomur ne pokaže...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Odvisno kako bo terjala odškodnino, v kolikor bo šla direkt na zavrovalnico do njihove pisarne in se dogovorila za višino odškodnine bo to relativno hitro, zna bit celo v roku 10 dni od podpisa poravnave, v kolikor pa bo šla preko odvetnika pa zna to trajat, sploh če bodo v igri pritožbe. Seveda mislim še vedno da se ne splača hodit na zavarovalnico in se sam dogovarjat za višino odškodnine, ali...?

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
S punco se nama je dve leti nazaj zaletel en od zadaj. Oba sva se šla za vsak slučaj pokazat na urgenco. (tam sva srečala tud povzročitelja, sovoznico avta v katerega je naju odbilo je pa kar rešilec odpeljal - ni bil tok nedložn trk)
Jaz - nategnjenje vratne mišice, bolečine v gležnju in kolenu - 14 dni bolniške + fizioterapija nevem 1 al 2 tedna
Ona - nategnjene vratne mišice in nič druzga

Jaz sem dobil 1400, ona pa 1200 eur.

Je pa zanimivo da me je ravno letos poleti spet začel vrat bolet točno na istem mestu.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
tudi jaz sem za podobno poškodbo dobil 1700eur, s tem da sem dal 300eur odvetniku na roko.

LP

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
probaj sam vložiti zahtevek z vsemi papirji ki jih boš dobil (kopije)
če dobiš cca 3 jurje podpiši in pelji.
ce ti bodo ponudili jurja, pojdi k odvetniku.
več kot pet jurjev pa ne pričakuj
pa pozabi na razne civilne tožbe, ker ne vem kaj bi tožili nekateri s civilnimi tožbami. Meni je odvetnik rekel da ne morem civilno tožit zaradinesreče. razen če bi se po nesreči povzorčitelj nesramno ali kako drugače do mene grdo obnašal in ne bi bilo neposredno povezano z nesrečo. Skodo pri nesreči krije zavarovalnica in PIKA

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Mislim da tudi tebi ni najbolj jasno kdaj se pri prometni nesreči poslužujejo ljudje civilnih tožb? Koliko je meni znano se to uporablja v primerih da je bil povzročitelj pijan, drogiran in da so ti nastale telesne poškodbe. Nesramno obnašanje in civilna tožba?
smile-1.gif
Prvič slišim da bi šel kdo po prometni nesreči koga tožit ker se je arogantno obnašal...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hehe kaj pa tebi ni jasno tukaj?
smile-1.gif
Če te trofi voznik ki je pijan, drogiran ali v kolikor se ugotovi da je bilo dejanje namerno storjeno ali pa da gre za hujšo malomarnost lahko tožiš brez težav in 100% boš tožbo tudi dobil. Prijatlu je vzel pijan voznik prednost, prijatl je bil z motorjem, utrpel je hujše posledice, še danes mu pijanec plačuje in najbrž ga bo plačeval do konc življenja.... Kaj ima to veze z USA?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik john pravi:
tudi jaz sem za podobno poškodbo dobil 1700eur, s tem da sem dal 300eur odvetniku na roko.

LP

On pa je še 300 pokasiral od zavarovalnice
evil.gif