odpraviti smrad od cigaret iz avta

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Kupila sem avto v katerem se je tudi kadilo. Sedaj bi se rada tega smradu znebila. Vem, da obstajajo čistilnice, ki ti naredijo kemično čiščenje. Je kdo že naredil to čiščenje, kakšne izkušnje imate.

lp

Tex

Pripravnik
22. maj 2008
33
0
6
Žal nobena čistilnica ne pomaga,
čez par mesecev ti bo nehalo smrdeti
smile-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Nekje si sposodi tisti sesalec na vodo pa ko bo lep soncen dan lepo operes avto znotraj pa pustis okna odprta pa je.

Vsak smrad se da hitro spraviti iz avta, samo moras res ves cigaretni pepel spraviti iz avta in podobno.

LP

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
tako je, 2x ga res dobro speri z globinskim sesalcem na vodo, zrači ga kadar imaš možnost, sploh če imaš garažo. Pustiš odprta okna čez noč. V kratkem času bi moral smrad izginit

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Nekje sem slišal, da se avto počisti, nato se da mleta kava v vozilo in le to se zapre za nekaj dni. Kava bi naj smrad potegnila ven.
confused-1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
edino dobra zadeva je ozon.... čez noč se pusti mašina v avtu...smradu zjutraj ni več...aja pred vožnjo obvezno dobro prezračit avto, ker ozon ni glih najbolj zdrav

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Pepel sploh ne smrdi tako zelo ... bolj je zaheban katran, ki se kopiči v tekstilu in podobno. Najbolj pametno je, da ga luftaš, ko se pač spomniš.

Jaz svoj avto včasih že tako iz navade luftam, ker se mi malo zagabi, ko se spomnim, kako pridno se tista plastika kuha pri 30° C na parkirišču.

Sam drugače tudi kadim v avtu (sicer ne masovno), pa se vseeno zlufta v enem dnevu. Vsaj jaz ne morem reči, da recimo prav očitno zavoham cigarete, ko stopim po enem tednu pred študentom v avto, čeprav sem čik pokadil 5 km, preden sem ga parkiral. In seveda najbolj nesnažne delce zaprl not za par dni.
wink-1.gif
No, najbrž premalo kadim, da bi se tako zelo poznalo. Poznam pa ljudi, ki gredo že s čikom v avto in z izklopom motorja izklopi tudi čik. Prej ne. :D

Sicer pa, kako luftajo kamionarji? Če sploh.
smile-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik smetka pravi:
Kupila sem avto v katerem se je tudi kadilo. Sedaj bi se rada tega smradu znebila. Vem, da obstajajo čistilnice, ki ti naredijo kemično čiščenje. Je kdo že naredil to čiščenje, kakšne izkušnje imate.

lp
Tud sam sem pred letom dni enako kupil avto od kadilca. Avto sem dal najprej na kemično čiščenje, nato pa sem naslednje tedne v garaži (imam to srečo, da imam garažo) puščal čez noč okna odprta.
Vonj po cigaretnem dimu je šel dejansko dokončno ven šele v roku treh mesecev po čiščenju in prezračevanju.
crazy1.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Petrol je včasih imel ene dišeče jelkice za odstranjevanje vonja po tobaku... neki after tabbaco je bil... skratka zadeva bi naj držala 3 tedne...

En izmed mojih avtov je imel tak močan vonj, da sem prvi dan moral zamenjati 2 after tobbaca, ker sta ostala brez vonja.. drugi dan še enga, četrti "obešanec" pa je držal do konca tedna... po tednu dni je bil avto ko nov... vem pa da je ena tista zadevica stala nekje 300 SIT tistega časa.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.245
4.808
113
Nikotin in Katran sta kur...

odvisno kakšen avto imaš, kakšno leto nazaj sem kupil kangooja ki je bil notri nesto srebrn kar rumen,
sem šel v akcijo in ga od znotraj čist izdrl in spucal vse sledove, razen v kakšnih špranjah...

Tudi po tem čiščenju je trajalo cca 3 mesece da se je čisto izsmradil...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Nekje sem slišal, da se avto počisti, nato se da mleta kava v vozilo in le to se zapre za nekaj dni. Kava bi naj smrad potegnila ven.
confused-1.gif

OFF: tema za Mythbusterje

ON: kar so povedali drugi - dobro očisti, nato zračenje. Nekaj časa sicer traja, ampak potem je OK

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
pust okna odprta...jst mam srečo da živim na lepem, pa mam 24h na dan avto zunaj pa okna odprta...kadar so lepi dnevi seveda
wink-1.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.639
506
113
Jaz takoj zavoham če se je v kakšnem avtu kdaj kadilo. Ne rečem da smrdi, ampak dobi en poseben vonj, ki se ga nikoli ne znebiš. Tako tudi nikoli nebi kupil avta, če se je kdaj v njem kadilo, me takšne stvari preveč motijo.