Odpovedni rok, Zav. Triglav

mevden

Pripravnik
17. dec 2014
136
18
18
Pozdravljeni, zadnje 3 leta sem imel zavarovano stanovanje pri Triglavu, paket dom, komb A.
Ker nisem bil zadovoljen z agentom sem sklenil zamenjati zavarovalnico in podpisati novo ponudbo pri konurenci ob izteku obstoječe pri Triglavu. In seveda, kmalu zatem dobil novo pogodbo po pošti in položnico od Triglava. Kličem na Triglav da me več ne zanima, a pravijo da moram plačati še obstoječe leto ker jih nisem pravočasno obvestil. 3 mesece prej. Seveda, kaj takega prvič slišim, a se zgovarjajo po 8xx in nekem členu. Verjetno se tega ne bo dalo preklicati?
Se mogoče da znižati novo vrednost nove pogodbe, da bi plačal manj? Minimalna zavarovalna vrednost, kaj ga vem.

Prosim za vaš odgovor.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.176
3.639
113
Marlbor
Če se da znižati kritje pri Triglavu ti ne vem povedat, pri ostalih zavarovalnicah se da. Lahko pa pri novi zavarovalnici tudi preveriš, če imajo kak popust v primeru da imaš polico veljavno še pri prejšnji zavarovalnici. Ene imajo tudi možnost takšnega popusta.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Sreca v nesreci je da imas ZT. Pri zavarovalnici maribor tilia bi te s sosnimi izvrzbami in rubezi terjali za vse popuste v teh treh letih

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kaj sedaj... nezadovoljen z agentom, nezadovoljen s kritji na polici, previsoka cena?
Ker meni je totalno mimo zamenjati vse zato ker nisem zadovoljen z dotičnim predstavnikom. Sporočiš enoti naj ti zaradi dotičnega razloga pošljejo drugega agenta. Ali pa skleneš zavarovanje na šalterju enote.
Z podzavarovanjem se pa le ne igraj... te lahko zelo drago stane.

mevden

Pripravnik
17. dec 2014
136
18
18
Kaj misliš z podzavarovanjem? Ker itak že imam sklenjeno polico na drugi zavarovalnici, zdej bi se rad izognil da n plačam obe za isto leto. Čisti nesmisel. Oziroma vsaj minimalizirati stroške Triglava.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.635
2.680
113
še v SLO - ampak komaj
Podzavarovanje = premalo kritje v primeru škodeb (ozr. v običajnem jeziku: "Zavarovalnica me je nategnila!")

Pravilno zavarovanje = določitev vrednosti zavarovalnega predmeta + določitev katere rizike zavarovati + ustrezno zavarovanje (odločitev glede na riziko in % pokritja v primeru škodnega škodnega primera) => premija zavarovanje

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.386
4.964
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Sreca v nesreci je da imas ZT. Pri zavarovalnici maribor tilia bi te s sosnimi izvrzbami in rubezi terjali za vse popuste v teh treh letih

Prava sreča, po tvojih zgodbicah, bo verjetno dobil še vse letne premije vrnjene. samo zato ker je bil pri ZT....

bonk.gif

Spet prodajaš buče...

crazy1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.176
3.639
113
Marlbor
Še sreča, da ima Zavarovalnica Triglav na tako goljufiv način izpisane večletne police, da nikjer ne piše, da je večletna in za koliko let je dejansko sklenjena.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.501
769
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Še sreča, da ima Zavarovalnica Triglav na tako goljufiv način izpisane večletne police, da nikjer ne piše, da je večletna in za koliko let je dejansko sklenjena.

Tole je bulshit ... edino problem bi lahko bil za tiste, ki ne znajo brati
rolleyes-1.gif

V desnem zgornjem kotu pod stevilko police so navedeni datumi ... Verjetno imajo vse zavarovlanice nekako pobodno izpisane te podatke na pogodbah ...

skitched-20160731-221707.jpg

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ne to govorim pa kar ponlastnih izkusnjah. Ko sem po dveh letih hotel nazaj na zt to ni bilo mozno, po treh letih ko pa je, so mi pa posiljali poloznice za vse popuste za 3leta nazaj do hojsa, potem sem placal.

1. avg 2016
18
0
1
Citat:
Uporabnik mevden pravi:
Pozdravljeni, zadnje 3 leta sem imel zavarovano stanovanje pri Triglavu, paket dom, komb A.
Ker nisem bil zadovoljen z agentom sem sklenil zamenjati zavarovalnico in podpisati novo ponudbo pri konurenci ob izteku obstoječe pri Triglavu. In seveda, kmalu zatem dobil novo pogodbo po pošti in položnico od Triglava. Kličem na Triglav da me več ne zanima, a pravijo da moram plačati še obstoječe leto ker jih nisem pravočasno obvestil. 3 mesece prej. Seveda, kaj takega prvič slišim, a se zgovarjajo po 8xx in nekem členu. Verjetno se tega ne bo dalo preklicati?
Se mogoče da znižati novo vrednost nove pogodbe, da bi plačal manj? Minimalna zavarovalna vrednost, kaj ga vem.

Prosim za vaš odgovor.

Pozdravljeni,

po vsej verjetnosti ste imeli sklenjeno permanentno polico, za katero po Obligacijskem zakoniku in pogojih zavarovanja DOM velja trimesečni odpovedni rok. Prav tako je prepozno, da bi na tej polici zmanjšali kritja in zavarovalne vsote, da bi potem plačali nižjo premijo - tudi vse spremembe morate namreč urediti pred iztekom zavarovalnega leta. O tem smo podrobneje pisali tudi v naslednjem prispevku: http://vsebovredu.triglav.si/dom-in-druzina/kako-zamenjati-zavarovalnico.

Ker pa ste napisali, da niste bili zadovoljni z agentom, bomo veseli, če nam v sporočilu na naslov: digital@triglav.si zaupate, za kakšne težave je šlo, saj je to za nas dragocena informacija.

Lep pozdrav,
Zavarovalnica Triglav

mevden

Pripravnik
17. dec 2014
136
18
18
Citat:
Uporabnik ZavarovalnicaTriglav pravi:
Citat:
Uporabnik mevden pravi:

Prosim za vaš odgovor.

Pozdravljeni,

po vsej verjetnosti ste imeli sklenjeno permanentno polico, za katero po Obligacijskem zakoniku in pogojih zavarovanja DOM velja trimesečni odpovedni rok. Prav tako je prepozno, da bi na tej polici zmanjšali kritja in zavarovalne vsote, da bi potem plačali nižjo premijo - tudi vse spremembe morate namreč urediti pred iztekom zavarovalnega leta. O tem smo podrobneje pisali tudi v naslednjem prispevku: http://vsebovredu.triglav.si/dom-in-druzina/kako-zamenjati-zavarovalnico.

Ker pa ste napisali, da niste bili zadovoljni z agentom, bomo veseli, če nam v sporočilu na naslov: digital@triglav.si zaupate, za kakšne težave je šlo, saj je to za nas dragocena informacija.

Lep pozdrav,
Zavarovalnica Triglav

Seveda, permanentna je bila podpisana v letu 2015 prvič in to samo zato ker se je vsako leto zamujalo z podpisom nove pogodbe. Ker nimam samo ene neprimičnine zavarovane pri vas sem nekako pozabil na datum poteka pogodbe in me je šele banka spomnila na novo vinkulacijo. Seveda se je vedno zamujalo saj me niti agent ni obvestil da mi se izteče zavarovanje. 2,3 leti je bilo tako, mi je prekipelo in sem šel drugam. Tako da slaba izkušnja, zt bo pa po vsej verjetnosti izgubil kmalu še 2,3 posla za vsaj 10 let. Žal.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Posta pred iztekom in vsako leto zavarujes flet pa skoz pozabis kdaj ane mr.donald trump. In to te je zmotil ov jea

Vsi na alterju mamo vrc nepremicnin itak

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ti samo šibaj drugam, boš videl pri škodah, ko bodo. Sam imam večino zavarovanj na Triglavu, nekaj malega tudi kje drugje, da spoznam konkurenco in ja, ko se škoda zgodi, najmanj, kar rabim je , da se nek Generali, ZM ali Tilia, s katerimi sem že imel osebne izkušnje izživlja na meni in me proba nafintirati z pravniškimi fintami, čeprav je temelj vsakič bil jasen in nesporen.

No teh težav na Triglavu nisem imel, vsaj v večini primerov ne, res pa je, da zavarovalnice gledajo svoje zavarovance celostno, tako take z neverjetnimi čudnimi škodami povsem drugače obravnavajo, kot nekoga, ki se mu komaj kdaj zgodi res jasna nedvoumna škoda.

In konec koncev, tako je prav. Meni zadošča klic na asistenčni center, zadnjič sem imel nekje nek manjši izliv vode, škode cca 500 eur so bili povsem zadovoljni tudi samo z slikami in niso nič komplicirali, ja to je, to kar cenim. Pa čeprav je res, da jim vsako leto veliko več jaz njim plačam, kot oni meni, vendar morda pa kje kdaj bo kaka večja škoda in ja zato se pa zavarujemo in jasno želimo enostavno in korektno reševanje škod.

1. avg 2016
18
0
1
Citat:
Uporabnik mevden pravi:
Citat:
Uporabnik ZavarovalnicaTriglav pravi:
Citat:
Uporabnik mevden pravi:

Prosim za vaš odgovor.

Pozdravljeni,

Lep pozdrav,
Zavarovalnica Triglav

Seveda, permanentna je bila podpisana v letu 2015 prvič in to samo zato ker se je vsako leto zamujalo z podpisom nove pogodbe. Ker nimam samo ene neprimičnine zavarovane pri vas sem nekako pozabil na datum poteka pogodbe in me je šele banka spomnila na novo vinkulacijo. Seveda se je vedno zamujalo saj me niti agent ni obvestil da mi se izteče zavarovanje. 2,3 leti je bilo tako, mi je prekipelo in sem šel drugam. Tako da slaba izkušnja, zt bo pa po vsej verjetnosti izgubil kmalu še 2,3 posla za vsaj 10 let. Žal.

Na podlagi tega, kar ste zapisali, bi res želeli natančneje preveriti vaš primer, zato vas ponovno prosimo, da se nam oglasite na mail digital@triglav.si z več podatki.

Lep pozdrav,

Zavarovalnica Triglav

D_K

Guru
24. sep 2007
3.066
844
113
Edina stvar pozitivna na Triglavu je to, da me niso kaj zajebavali, ko sem šel drugam.

Jaz sem bil 8 let na Triglavu. Zavarovana sem imel 2 stanovanja in avto. Ko mi je en k*eten na parkplacu v parkirni hiši počohal avto, mi tega niso priznali. Vse sem poslikal, poslal pritožbo, nič. za koga sem plačeval preko 1k zavarovanja, da mi potem rečejo, da sem si avto počohal sam.

Menjal na Tilio, kjer do sedaj nisem imel problemov.
- 1x uveljavljal škodo (srna se mi je zaletela v desno zadnjo stran avta)
- 1x poplava
- 1x steklo na balkonski vratih.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Lej, to je mal tko tko...
Mi mamo na ZT zavarovanih več nepremičnin in premičnin. Tud 1x še ni blo problema pri izplačilu.. Očitno je res fora, kakšnega agenta imaš. Za ene si samo številka, za druge pa stranka...