Odplačilo kredita - vprašanje

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:

A pa spremljas debato od zacetka? Vprasanje je kdaj se splaca poplacilo kredita. Kok si ti obresti na zacetku placal je irelevantno. Cist vseeno. Ker je edino vprasanje koliko obresti dobis na recimo depozit 20k eur in koliko obresti bi placal za izposojo do poplacila. Koliko obresti si placal do takrat je popolnoma vseeno (pi.zda a je to res tok nedojemljivo no).

[/QUOTE]

Pa ti si pravi spin doctor. Sedaj, ko sem ti pokazal, da o lizingu ne veš čisto vsega, se pa vračaš na debato od začetka.
No, pa naj bo. Evo en konkreten primer iz realnega sveta.
Do konca kredita je ostalo še točno 5 let. Če bi se plačevalo normalno do konca, bi bilo potrebno plačati še 17.967 EUR. Če pa bi na današnji dan bilo narejeno predčasno poplačilo, bi bilo potrebno plačati 16.574 EUR. Torej se prihrani 1.393 EUR obresti.
Torej na današnji dan imamo na razpolago 16.574 EUR denarja. Se splača narediti predčasni zaključek ali ne?

Shark1, prosim tudi za tvoje mnenje.

[/QUOTE]

No sej funkcionalna pismenost je hudic. Ja napisal sem ti ce spremljas debato od zacetka. Ker je bila moja trditev, da je brezveze gledat na to, koliko pred koncem kredita si (povsem vseeno je ali si odplacal sele 1 obrok od 360ih ali pa ze 300. obrok). Pomembno je po koliksni obrestni meri imas izposojen denar. In kaksno obrestno mero ti ponuja banka za depozit.

Ali predcasno poplacat kredit je seveda lahko tudi vprasanje mnogih drugih faktorjev, ne le koliko denarja bos dobil ce das ta denar (ki ga imas za predcasno poplacilo) na depozit. Ampak pri vprasanju ali dat denar raje vezat ali pa predcasno poplacat kredit, je podatek o tem, koliko kredita si ze odplacal popolnoma irelevanten. Lizingi s tem vprasanjem nimajo nic skupnega, zato pa sem te vprasal ce spremljas od zacetka.
467716-post_slo.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Za 16 jurjev si lahko kupiš soliden avto / Monico Belluci za eno uro / garažo za prejšnji avto / en kup kil belega. Vse to so čisto zaresno likvidne dobrine
smirk-1.gif
Trditev o belem tudi slucajno ne velja. Za 16k dobis od 160g do 230g belega, odvisno od cistosti in skonta ki ga dobis ker si kupil malce vecjo kolicino.

Je6neti, so drage tele mamile
redface-1.gif
.

Se pardoniram: lego kock.
grin1.gif

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Kdo ve kako je s stroski izbrisne pobotnice, kdo to placa?
Te dni sem predcasno poplacal kredit in dobil od Hypo banke dopis, da je potrebno placati se 144 eur za izbrisno pobotnico.

Sem gledal v pogodbi, kdo to placa pa nisem zasledil...se mi zdi butasto, da jaz placam, da se banka skine z moje nepremicnine.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
hysterical-1.gif

Hvala, dobro si me nasmejal.
Ni ti treba placat, pac imas banko gor. Bos placal, ko bos hotel prodati.
grin1.gif

Edino za ceno preveri, ce je po ceniku.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
100% ti nekje v pogodbi piše da vse stroške v zvezi z zemljiško knjižnim stanjem krije kreditojemalec oziroma nekaj podobnega.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik mayk pravi:
Kdo ve kako je s stroski izbrisne pobotnice, kdo to placa?
Te dni sem predcasno poplacal kredit in dobil od Hypo banke dopis, da je potrebno placati se 144 eur za izbrisno pobotnico.

Sem gledal v pogodbi, kdo to placa pa nisem zasledil...se mi zdi butasto, da jaz placam, da se banka skine z moje nepremicnine.

V pogodbi vse piše kdo krije katere stroške. Preberi še enkrat ali pokliči na banko ali pa kakšnega pravnika.