Odlepljena vinjeta?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Hehe, si se pa razpištolil!
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Če bi bil kakšen "zaresen" Car, bi se tudi ti, ko bi te zabolela vakuumska luknja, ki nam jo delajo v žepu tisti na vrhu, ki so že nekako prigmizali gor!

Država je ena taka ladja. Če je kapitan pameten, bo šla okoli sveta. Če je pa bizon?...

( Zadnjih 20 let smo imeli same bizone, pa še kaka druga beseda bi se našla. )

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:Proklete mone ! Dvignili bi cestarino ob registraciji avta vsako leto za cca. 50 Ejev, pa bi " bil volk cel in koza sita!"
In tranzitu bi lepo častili cestnino
sprasujem se.gif
. Idealna rešitev za Romune.
Za Slovence pa se je potrebno vprašati, če sme oseba, ki ne sledi, kaka vinjeta je letos, samostojno sesti v vozilo in ga upravljati. Kljub dobrim namenom.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.559
292
83
Lansko leto sem bil preveč pameten in sem novo vinjeto že delno nalepil, nakar ugotovil, da je postrani in jo hotel cukniti dol, da bi jo porabnal. Seveda je šla na dva dela. Šel na Brdo z računom ter strgano vinjeto, povedal kaj in kako je bilo pa so mi lepo dali novo. Cca 15min z vso birokracijo. Malce edino komplicirajo če nisi lastnok vozila in/ali v vidnem sorodstvu z lastnikom vozila (priimek, naslov...)

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Proklete mone ! Dvignili bi cestarino ob registraciji avta vsako leto za cca. 50 Ejev, pa bi " bil volk cel in koza sita!" Par sto delovnih mest bi se tako lahko prerazporedilo v gospodarstvo, nam ne bi bilo treba gledati tistih trapastih nalepk na vetrobranski šipi ( za kwa pa šipa je, če ne za nadzirat dogajanje zunaj, vmes pa nalepka od vinjete, ki si jo je nek trapast birokrat izmislil!), pa bi bilo nekaj koristnega od vsega skupaj.

Samo kontno številko je treba narediti. (tepci!) Le kdo vam je dal pamet, zbirokratizirano!
jezen.gif
Ej a ne veš, da je treba naresti še posel podjetju, ki bo natiskalo tele vinjete? Od česa bo pa od xxyy sin/hči/nečak/vnuk/gejpartner živel? Treba je dnar obračat v familiji
grin1.gif

Za tujce bi lahko vinjete ostale, avtomobili registrirani v RS bi imeli pa možnost doplačila za uporabo AC.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:Za tujce bi lahko vinjete ostale, avtomobili registrirani v RS bi imeli pa možnost doplačila za uporabo AC.
Sanjaj o tem, da bi nam EU to dovolila. Nismo mi Nemčija. Sploh ker pri nas pobrana cestnina ob registraciji gre v proračun in ne namensko za ceste.
Veliko bolj smiselno je, da ukinemo vse pristojbine ob registraciji in pustimo vinjeto za avtoceste in dodamo še eno za ostale javne ceste. Za domače in za tuje enako. Da pokasiramo nekaj od tujcev, ki iščejo, kje so nevinjetne poti. Bi videli, če nam EU to pusti.

I

Izbrisan uporabnik #9334

To debato smo obravnavali že pred leti. Na vstopu v državo in iz nje so že obstoječe cestninske postaje , kjer bi se zaračunaval tranzit, za notranji promet se pa že itak plačuje cestarina ob registraciji (nadomestilo za uporabo cest ali kako se že uradno temu reče).
Kaj je potrebno še kaj drugega za komplicirat? Enega nepotrebnega tiskarja bi bilo manj za preživljat, cel kup trgovskih marž za distribucijo bi odpadlo, pa vsakoletne sitnosti z odlepljenjem in lepljenjem novih vinjet, v najbolj neugodnem letnem času za to opravilo, itd itd itd ...

Ne nazadnje naj bi bilo vetrobransko steklo po specifikacijah dovolj močno, da ni treba da ga nalepke skupaj držijo. V glavnem čista zajebancija!

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Točno tako sem mislil kot je Demz povedal, ja. Pač tist znesek ob plačilu cestnine bi razdelili in določen del gre v eno državno vrečo brez dna, drugi del pa v drugo tako vrečo. Bi pa tudi notranji promet plačeval sorazmerno ceno uporabnine AC, tako da se EU ne bi imela kaj preveč bunit.

Čeprav zdej ko pomislim koliko enih ljudi je vključenih v tale primer:vinjeta, od tiskarjev, pa potem folka ki to razvozi po sloveniji, pa potem mora to tudi nekdo prodajat, seveda ob koncu leta veliko folka ne zna vinjete spravit dol in pokasirajo še kaki kuponkoti ipd. ko ponujajo pranje avtomobila + 'profesionalno odstranitev vinjete' za doplačilo enega evra.. Tko da mogoče pa celo ni tako zelo slaba ideja
grin1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Točno tako sem mislil kot je Demz povedal, ja. Pač tist znesek ob plačilu cestnine bi razdelili in določen del gre v eno državno vrečo brez dna, drugi del pa v drugo tako vrečo. Bi pa tudi notranji promet plačeval sorazmerno ceno uporabnine AC, tako da se EU ne bi imela kaj preveč bunit.

Čeprav zdej ko pomislim koliko enih ljudi je vključenih v tale primer:vinjeta, od tiskarjev, pa potem folka ki to razvozi po sloveniji, pa potem mora to tudi nekdo prodajat, seveda ob koncu leta veliko folka ne zna vinjete spravit dol in pokasirajo še kaki kuponkoti ipd. ko ponujajo pranje avtomobila + 'profesionalno odstranitev vinjete' za doplačilo enega evra.. Tko da mogoče pa celo ni tako zelo slaba ideja
grin1.gif
Nekateri ste prav obkroženi z avtocestami drugi imajo do najbližje tam 60 km vožnje. Prvi ste na avtocesti vsak dan, drugi pa mogoče niti enkrat letno ne. In zakaj bi potem tisti drugi financirali razkošje prvim?
Vinjete naj kar ostanejo. Lahko bi le naredili elektronske. Ob nakupu se v sistem vnese trajanje in registrska tablica vozila. Kontrolo pa bi nato lahko vršil avtomatski sistem prepoznave tablic (kot imajo to rešeno v Londonu, za vožnjo po mestnem središču).

Kadet

Pripravnik
3. feb 2014
53
0
6
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:

grin1.gif
Nekateri ste prav obkroženi z avtocestami drugi imajo do najbližje tam 60 km vožnje. Prvi ste na avtocesti vsak dan, drugi pa mogoče niti enkrat letno ne. In zakaj bi potem tisti drugi financirali razkošje prvim?
Vinjete naj kar ostanejo. Lahko bi le naredili elektronske. Ob nakupu se v sistem vnese trajanje in registrska tablica vozila. Kontrolo pa bi nato lahko vršil avtomatski sistem prepoznave tablic (kot imajo to rešeno v Londonu, za vožnjo po mestnem središču).
Kot jaz razumem to ne bi bilo obvezno, ampak na sedanji princip vinjet. Tisti, ki ne potrebuje avtocest, plača samo osnovno ceno - cestnino, drugi ki nameravajo uporabljati avtoceste pa plačajo še opcijo AC in imajo tako na voljo vse ceste po SLO.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:

grin1.gif

In tak elektronski sistem prepoznavanja bi bil cenejši kot npr. milijon nalepk, katerih ceno tako in tako prevališ na uporabnika
sprasujem se.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Elektronski sistem tako ali tako nameravajo izvest, bi lahko že v osnovi naredili sistem kot ga imajo Madžari, pa bi bil mir. Ampak ne, naš sistem ko bo enkrat narejen, bo sigurno 3x bolj zapleten (bo treba bogve kako drage naprave kupovat, ki bodo glede na sposobnost politično izbranega ponudnika včasih delale, včasih ne), vse skupaj pa bo 15x dražje
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Zakaj tako? So morda avtoceste kaj drugačne od ostalih? Namreč prav vsaka javna cesta je pomembna in isto potrebna vzdrževanja in ne samo avtoceste! Če pogledamo malce bolj natančno, lahko opazimo, da so naše avtoceste bolj za tranzit, kot kaj drugega. Torej naj tranzit plača cestnino na vstopu v državo, infrastruktura je že postavljena. Nas domačine pa naj malce bolj optimizirano odirajo, ne pa da se denar troši za neke otročje nalepke!

Samo kontno številko je treba dodatno odpreti, če že hočejo na vsak način imeti ločen denar za vzdrževanje avtocest. Moje mnenje je pa sicer, da niti tega ni treba, ker je treba itak vzdrževati prav vse ceste in ne samo avtocest.

Saj še sami ne vedo, kaj bi si še izmislili za plačevanje. Tako kot zadnjič oni tepec, ki bi obdavčil lastnike psov itd ...
stupid-1.gif

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
No, da delim z vami še to neprijetno izkušnjo z DARS-om.

Ob 7:00 kličem na njihov uporabniški center, kjer nek stric z zelo prijaznim glasom reče "samo oglaste se z računom pa vinjeto pa bomo uštimal".
Pridem okrog 15:00 do njihove baze na Brdu. Na vhodu polno tujcev in jaz s to svojo težavo. Pride vn nadrkana ženska in zabije "a mate vinjeto"? Ne nimam, prišel sem po kino vstopnice pizdarija!!

Ko ji opišem svoj problem mi reče "da ne ve, če bo šlo skozi da pa gre govorit s šefom", pride čez 10 sekund in mi ni jasno kako je lahko tako hitro prišla do šefa in se pogovorila z njim, ter mi zabrusi "kdaj ste kupili vinjeto????". Ji rečem, da 25.1.2014 in njen odgovor "ne, ne bo šlo, če bi blo manj kot 7 dni bi jo lahko zamenjali"???

Ko dvignem ton mi reče, da tako se pa ne bomo pogovarjali in da sva opravila in gre. Pridem do okenčka, ker se je to dogajalo pri vratih in se najde nek prijazen fant, ki je brez problema vse uredil.
Žal mi je, da te neumne kure nisem vprašal po imenu, da jo javno označim!
Krava!

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ali lahko samo poveš, če vinjeto, ki jo je starejša oseba odstranila, si še imel? Ali si tja prišel samo z računom?

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Jaz sem jo lani tudi menjal na DARSU. Pač neumnost potegnil sem jo dol s folije, potem sem se pa spomnil, da bi bilo fajn od zunaj pogledati kolk se vidi skozi tonirano steklo. Vinjeto sem položil nazaj na folijo, seveda na napačno stran kjer so črte. Pogledal, nalepim, potem pa gledam zunaj od kod same črne črte na njej
bonk.gif
6€ me je stalo pa 15 minut na darsu.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:

In tak elektronski sistem prepoznavanja bi bil cenejši kot npr. milijon nalepk, katerih ceno tako in tako prevališ na uporabnika
sprasujem se.gif
Tudi sedaj stanejo nadzorniki, pa njihova tehnična oprema, pa... Pa nalepke ne plačamo posebej ampak je zajeta v skupni ceni cestnine. In ta strošek je potrebno plačati za vsako nalepko vsak teden, mesec ali leto znova in znova.
Oprema pa se nabavi, potem pa je strošek le še z energijo, vzdrževanjem in amortizacijo. Če ne kaj drugega, je vsaj dva (nalepka+folija) milijona kosov odpadkov manj/leto.
evil.gif