Odlepljena vinjeta?

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Starejsa oseba je z dobrim namenom odsla v garazo odstranit "staro" vinjeto ne vedoc da je to ze nova vinjeta.
Kaj je storiti?
Racun in tisto potrdilo imamo, DARS center dosegljiv jutri...
Je sploh mozno, da ti izdajo novo?

Lp

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.442
113
Povej celotno zgodbo takšno kot je, predloži račun ter potrdilo in ni vrag, da ti dajo novo. Če izdajo novo v primeru menjave stekla na avtomobilu, res ne vem zakaj je v takšnem primeru nebi
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kliči na DARS in vprašaj najprej. Če rečejo ne pa pojdi na Carglass, če ti lahko kako potrdilo o menjavi šipe dajo.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Jaz sem na petrolu kupil, dobil racun s serijsko, kar pomoje stvar olajsa!

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
vsaka vinjeta ki se proda je vezana na račun na katerem je tudi serijska vinjete....izhajaj iz tega

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Že, ampak problem tega bi bil, da bi enostavno vinjeto kupil in jo potem tako prestavljal od avta do avta.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
340
11
18
Brez stare raztrgane vinjete bo to misija nemogoče. Ko smo mi menjavali vinjete, smo vedno morali priložit staro vinjeto kot dokaz. Če ne bi lahko kupil vinjeto, jo prilepil na prvi avto, z drugim avtom pa šel na DARS prosit za nadomestno, ker je prvo 'babica' raztrgala. =)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Aja, sem površno prebral, sem mislil, da so tudi ostanki stare vinjete. Brez pa nebo kaj.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.442
113
Ja jaz sem tudi predvideval, da je nova dolpostrgana vinjeta še v posesti poleg računa in tistega piltka. Saj ni nič pisalo, da je bila vržena v smeti in da je ni več....ampak brez tega res 100% nebo nič.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kako je že bilo ? ... Pri Španu so mi šipo zamenjali. Po novo vinjeto sem pa moral iti na DARS nekje na Brdu ali tam nekje, kjer sem potrošil še eno uro, da so mi izdali nadomestno. Postopek je sicer potekal čisto korektno, ampak če bi bil jaz šef, bi imel kaj zoptimizirati!

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
340
11
18
Se da tudi po pošti poslati. More pa bit stara vinjeta (vsaj toliko v kosih,da se vidi), odrezek/račun se mi zdi in obrazec za zamenjavo vinjete.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Proklete mone ! Dvignili bi cestarino ob registraciji avta vsako leto za cca. 50 Ejev, pa bi " bil volk cel in koza sita!" Par sto delovnih mest bi se tako lahko prerazporedilo v gospodarstvo, nam ne bi bilo treba gledati tistih trapastih nalepk na vetrobranski šipi ( za kwa pa šipa je, če ne za nadzirat dogajanje zunaj, vmes pa nalepka od vinjete, ki si jo je nek trapast birokrat izmislil!), pa bi bilo nekaj koristnega od vsega skupaj.

Samo kontno številko je treba narediti. (tepci!) Le kdo vam je dal pamet, zbirokratizirano!
jezen.gif