Odkrito na RTV

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
vsak od nekje kopira in od nekje sliši in zagotovo ve iz pete roke. Ko pa jaz povem, kako je pri meni, pa se zignorira, ker ne paše v kontekst pljuvanja po JS.
vsi vključno z politiko vidijo v JS samo elito z plačami po 4-5k€,kaj in za koliko dela raja jih ne briga

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Štrukelj in Semolič nista javna uslužbenca
priden.gif

Gre za člana sindikata.
Sindikat je privat zadeva, kot društvo, financira se iz "članarine" članov, kakšne plače pa si dajejo je njihova stvar, kot v vsaki privat firmi...
Ni mi jasno zakaj sta sploh na seznamu, ker ju država ne plačuje... niti centa
Je pa res, da so si v SVIZu nastavili z notranjimi pravilniki plače glede na sistem javnih uslužbencev, tako da niso pisali svojega "pravilnika".
Sindikat ni JU!
zasebnisektor.png

Bolj pozorno poglej.

I

Izbrisan uporabnik #488

Težka bo, ker sindikat tudi ne ustreza pojmu zasebni sektor.

Saj ne gre za gospod. družbo, ki bi ustvarjala dobiček...

Še najbližje so kakšnemu društvu, zato je višina plače njihovih šefov povsem brezpredmetna, članstvo ni obvezno...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Itak, da če delaš 12ur kakšen D pozabiš.

Dej no boš šinfal....
hysterical-1.gif

A nimajo za take stvari še lektorja, eno tako še poznam. Da mora vse skos it enkrat?

Edit: V S koreji, bi ga za bajto peljal in bi bil problem rešen
smile-1.gif
Če ne bi bilo celo bolj motivajoče za druge pred bajto :p

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Ker so pohajkovali v službenem času, so jih aretirali

Trem moškim in eni ženski, ki so bili že dlje časa zaposleni na tržaški univerzi, so včeraj začeli karabinjerji slediti na razdalji že ob izhodu iz stavbe na ulici Filzi, kjer ima tržaška univerza enega od svojih oddelkov, piše Il Piccolo.

Sledili so jim celotno pot, ko pa je četverica vstopila v svoje delovne prostore, so jih zaprosili za podatke glede njihovega delovnega urnika. Ker so ugotovili, da so bili v času svojega delovnika, izven svojega delovnega mesta, so jih aretirali. Za četverico je bil odrejen hišni pripor, piše Il Piccolo. Osumljeni so kaznivega dejanja velike goljufije.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.197
6.990
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
A ti povem nekaj, vec kot 3/4 javnih usluzbencev ima placo na minimalcu. Zdaj pa meditiraj. Spravite se na posvecene! Ze enkrat.
Ta trditev ne drži.

porazdelitev-zaposlenih.1334743860.jpg

Tale slikica uposteva pri placah v gospodarstu tudi vse kar pade na razne maximalne malice pa prevoze. Pa vse kar je sivega, da ne recem crnega...

Ker ce ne, potem se kar strinjam, tudi meni je sla placa 25% dol ko sem dala odpoved v sluzbi v JS za nedolocen cas. Sem ze vedela zakaj in sem imela kar prav.

Štrukelj in Semolič nista javna uslužbenca
priden.gif

Gre za člana sindikata.

Sindikat je privat zadeva, kot društvo, financira se iz "članarine" članov, kakšne plače pa si dajejo je njihova stvar, kot v vsaki privat firmi...

Ni mi jasno zakaj sta sploh na seznamu, ker ju država ne plačuje... niti centa

Je pa res, da so si v SVIZu nastavili z notranjimi pravilniki plače glede na sistem javnih uslužbencev, tako da niso pisali svojega "pravilnika".

Sindikat ni JU!
To je res in je tako tudi narisano v grafu. Mogoče bi se spodtaknil v to, da sta v najvišjem plačilnem razredu. Očitno so člani sindikata zelo zadovoljni z njihovim delom. Sploh tisti s 762 (al nekaj takega)evri plače BRUTTO. Pa še to skupaj z dodatkom za delovno dobo, dodatkom za večizmensko delo, dodatkom za nočno delo, dodatkom za .... In na koncu še z razliko do minimalne plače.