Odjava vozila - začasna hramba na HR

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Meni so na Interservice rekli, da lahko naredim tehničnega kadarkoli in velja pač eno leto neodvisno od registracije. Jutri grem na Interservice, pa se bom še enkrat pozanimal in sporočim, mogoče pride še komu prav.
smile-1.gif

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Lej, tole z odjavo je čist simpl k pasulj!
Avto odpeleš pač kamor si ga mislu- snameš dol tablce - odjaviš in vpišeš naslov in adacta...
ampak, če boš avto pelu v/na HR. PAZI!!! dobro skrij tablice na MP. če ti jih najdejo boš mel probleme - ne hecam se!

Mojih 5c., avto prodaj! Čez 1 leto boš vanj moral vložiti več kokr je vredn da ga boš lahko vozil + registracija... ni vredno!

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Tako je, gre za stara jajca od Astre F.. Star, ampak delujoč in zame čist ok avto, tako da mi je neumno prodajat, ker ga bom še rabil, v Angliji pa verjetno ne bom zadel na loteriji.

Sicer pa, po enem letu stanja, kaj je najbolj kritično za zamenjat? Olje, filtri, pol kestla benza nalit, aku nafilat, je še kaka stvar, ki lahko gre v enem letu stanja?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Če avto ne porabi nič elektrike v mirovanju (razne ure, itd), bo verjetno kar vžgal in se boš peljal. Traktor po pol leta stanja zmeraj vžge, pa je starejši in precej zdelan. Če pa ima nekaj porabe, pa snemi klemo in jo potem namesti nazaj. Po mojem bo kar vžgal in po dveh prevoženih km pozabil, da je stal eno leto. Seveda pa se da še kaj komplicirati za boljše "počutje". Gume na primer. Vsaj na maksimum jih napolni, da ne bo stal na praznih čez eno leto.
Hvala, da si ugotovil pri zanesljivem viru pravi postopek in da si to delil z nami.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Bi ga kupil pa je avto star 18 let in 600 evrov
redface-1.gif

To, kar boš naredil (avto peljal na HR) je izguba časa, živcev, denarja itd.
Kaj bo čez 1 leto, lahko bo kakšna guma zanič, zarustane zadnje zavore, vžigalni kabli bodo lahko prebival bo avto trokiral, dost lahko gre narobe, lahko pa da ne bo nič.
Sem imel pred leti doma parkiran avto, delal je še, pa sem se razveselu nekoga, ki ga je prišel iskat zastonj in odpeljal, sem bil ves dan vesel.
cheer.gif

P.s. Kupujem en ugoden avto kot avto 2, pošlji mi zadnjo ceno na ZS pa se lahko zmeniva.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
ko narediš tehničnega dobiš list, na katerem piše, do kdaj je tehnični veljaven. sicer imajo tudi oni evidenco - lahko pogledajo kdaj je bil narejen in do kdaj ti velja.
ampak list vseeno shrani, prometno tudi. potem pa kot si napisal
sicer pa sem ti to že napisal
sedaj pa vidim, da imaš enake info iz prve roke

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Tehnični velja 30 dni, ko pa se podaljša registracijo (plača zavarovanje, cestnino...) pa 1 leto. Zdaj tehničnega ne moreš delat.
Če te do aprila ne bo potem moraš še preizkusne vzet.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Nevem, sem poklical na Interservice na Leskoškovi pa so mi podali to info. Sem jih tudi izrecno vprašal kaj se zgodi, če avto medtem časom odjavim, pa je rekel da je vseeno. Anyway, zdej mi je itak vseeno, ko bo avto na varnem v LJ, tak da me ne skrbi. Tiste par km do tehničnih pregledov bom pa že zmogel brez tablic in tvegal kazen
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Zgleda fini za pozimi v službo vozit

kupiš takšnega s klimo in se lahko v službo voziš tudi poleti, al zakaj ta ni uporaben izven zime?

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Ne, 500, odjava pa je tvoj strošek.
Ne me drkat za 10, 15eur. Ce je kak resni interesent za avto, naj pove do konca tega meseca, 25.11. gre avto pod cerado.

Pa se odgovorna pripombo glede klime, avto ma stresno okno ki se lahko na polno odpre, tko da je to dobra alternativa.. Pa se ni bojazni da se prehladis..

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
mi je ata že pripravil cerado za čez, tako da bo vsaj na suhem..
Zgolj v opozorilo: če imate pri vas kaj vetra cerado dobro fiksiraj, sicer ti bo (razen, če ne podložiš spodaj kaj mehkega) cel lak poškodovala, ko bo veter premikal cerado. Žal govorim iz lastnih izkušenj: avto je bil en mesec pod cerado in na vseh mestih, kjer se je cerada ''vpela'' je bil lak poškodovan (podrgnjen).