Citat:
Uporabnik Jerez pravi:
V lokalni fabriki so jih odpustili okoli 500. In ker so gospođe navajene na šiht hodit max. 500 m od doma, se jim zdi katastrofa denimo se vozit v Lj, ki je oddaljena 20 km. Pa šiht mora bit od 7-15, čik pavze vsako uro,...
Saj to je to. Čisti odraz naših delavcev. Nobenih delovnih navad, vse bi imeli pred nosom, same pravice... pač kot v časih socializma, ko je bilo vse njihovo in so (ne)delali kar jim paše. Stanovanje so kar avtomatično dobili v kraju, kjer so jim DODELILI službo. Da zato zdaj malo zaslužijo, ker zna njihovo delo opravljati vsakdo in jih lahko kadarkoli zamenja nekdo, ki je pripravljen delat za manj denarja, je nemogoče dojet. Ko je bil čas za študij in pridobivanje znanj je bila bolj pomembna vrednota it v lokalno fabriko za 8 ur in popivat po šihtu.
Sicer pa imam raje takšne, ki so dejansko pripravljeni nekaj delat, kot pa parazite na tedniku. Pa čeprav so za povprečne delavce vse DRUGI krivi, če za njih ni dela in plač, ne pa njihova nekonkurenčnost. Je kdo pomislil, da bi si sam zagotovil delo, če so drugi grdi in mu ne dajo dela? Seveda, tovarne so še vedno od delavcev in se samo godi krivica.
Se pa spomnim, ko je pogorel IUV, so pri dvevniku itervjuvali delavce in je eden ogorčeno povedal, da delo se sicer najde, ampak bi se moral vozit v LJ in je to nemogoče. V LJ! Iz Vrhnike! OMG no! Jaz sem pa mislil, da sem boga za jajca prijel, ko sem se nehal vozit 80km daleč in se vozim samo še 56...
Ne vem no, prepričan sem, da pri nas prave revščine ni, ker ni lačnih in prezeblih. Tudi dokler bo toliko lastništva nepremičnin revščine ne more bit. Obstaja samo foušija, ker imajo nekateri več, ker so preprosto boljši in bolj pridni. Torej po slovensko barabe.
Seveda obstajajo tudi zaresne barabe in tajkuni, ampak taki so bili prej in so sedaj ekstremi v manjšini.