Oddaja stanovanja ali prodaja

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Hm, ja... To, kje in kako oglas oddat ne bi smelo biti problema.
rolleyes-1.gif

Bolj me zanima, kake so fore glede prodajne pogodbe ? Je kaka posebna ali kako to zgleda ?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A te zulim avtofun?(mal sem povrsno napisal, ampak tistega ki tozanima bi najbrz skapiral?)
2% kupec(en agent)
+2% prodajalec(drug agent)
=4%
+ddv
=4,8%
je sedaj ok napisano?
Glede racuna za posredovanje pa videl, dobil, placal, imam.
Ce rabis scan pa povej!
Pri takih zneskih se pa ne grem posredovanje brez racuna. Ce ni racuna ni odgovornosti za posredovanje. In agencija ima doloceno odgovornost in nalogo ki jo naj bi opravila za narocnika.(ne vem pa kaksna je sodna praksa glede tega).

Ti ga serješ Hanzl, pa kje si ti dobil 2 agenta?
smile-1.gif

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Zato, da ti bodo sploh povedali katera nepremičnina se prodaja....

Prodajajte brez posrednikov, tisti (tipično) 4 % so popolnoma stran vržen denar !

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Citat:
Uporabnik sg1 pravi:
Zato, da ti bodo sploh povedali katera nepremičnina se prodaja....

Aha torej ko prideš jaz na agencijo iskat stanovanje in imajo na steklu oglas da to stanovanje pride 100.000€ bom jaz mogo še na teh 100.000€ plačat 2% + DDV za posredovanje? Veš kaj ti AvtoFun na to pove? Da si bolan ali pa si bebec ker to plačaš. Zato ker AvtoFun kupi tako stanje za 95.000€
hysterical-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
rolleyes-1.gif

Bolj me zanima, kake so fore glede prodajne pogodbe ? Je kaka posebna ali kako to zgleda ?

Moja (od nakupa) izgleda, kot da jo je pisal nekdo, ki je prvic sedel pred racunalnikom
bonk.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.050
9.706
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
rolleyes-1.gif

Moja (od nakupa) izgleda, kot da jo je pisal nekdo, ki je prvic sedel pred racunalnikom
bonk.gif
Izgleda sva imela oba isto posrednico
stupid-1.gif
.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.775
113
pri taščici
Mare; vec na zs ali pa ob kavi....
Avtofun: so kupci ki ne gledajo oglasov in zato dajo 2% agentu, da on "dela" namesto njih. Je pa res da je najbrz veliko agentov lenuhov, in da tezko najdes solidnega, kaj sele dobrega. No jaz sem pred leti nasel solidnega, takrat se preko suxa se mi zdi.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jaz bi prodal, če bi dobil dobro ponudbo, če ne pa denar od najemnine za kredit.

EDIT:
Sem bral odgovore, boste prodal, škoda ker boste sedaj ½šli½ pod ceno, vzamte si čas pa ne popustiti.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Izgleda sva imela oba isto posrednico
stupid-1.gif
.

Moji so bili en d..o.o. iz Ljubljane, nekaj na S, v bistvu so v isti branzi kot npr. Domplan, samo da niso ravno ti, ampak pac eni drugi. Nimam violje izbrskati pogodbe iz fascikla, nekje mora biti. Na racunalniku sem nasel to pogodbo, a v njej ni nikjer omenjeno to podjetje, samo njihova "pravnica" (Alma Pasanovic
cheer.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Jaz bi prodal, če bi dobil dobro ponudbo, če ne pa denar od najemnine za kredit.

EDIT:
Sem bral odgovore, boste prodal, škoda ker boste sedaj ½šli½ pod ceno, vzamte si čas pa ne popustiti.

A misliš, da se bodo stanovanja v naslednjih 2,3 letih bistveno podražila ? Dvomim...

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
s strani prodajalca imas dve moznosti - ali prodajas preko agencije ali pa sam. Najvecja napaka, ki jo lahko naredis je, da prodajas samo preko agencije.

Procenti, ki sem jih jaz placal agenciji so bili zasluzeni, saj so pac v pol leta kakor dolgo sem prodajal stanovanje uspeli najti kupca, ki je placal vec po odsteti proviziji, kot pa sem jaz uspel najti brez provizije. Zato jaz ne gledam na te procente kot stroske ampak kot placilo, da sem se vec zasluzil..
Dodatno se mi zdi vredno omeniti, da je na koncu kupil kupec, ki mojega stanovanja sploh ni videl v oglasih, ampak so bili na ogledu drugega stanovanja, potem pa mu je agent omenil, da pa bi mel eno drugo stanovanje, ki bi bilo dosti blizje temu kaj iscejo in so tako indirektno prisli do mojega stanovanja

Zavedat se je treba, da so sploh v teh casih ljudje nezaupljivi in dosti vec iscejo preko agencij kot direktno.

Kar pa se tice provizije, ki jo placujejo kupci pa je to bolj uveljavljeno v tujini kot pri nas - namrec, ljudje so prezasedeni da bi iskali nepremicnino sami in povejo agentom kaj pac iscejo in potem agenti na podlagi teh podatkov poiscejo primerno nepremicnino za njih, uredijo ogled in vse ostalo. Tudi tukaj ni zadeva tak neumna, vse je odvisno od tega koliko vam pomeni vas cas

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
dejansko pa se mores obvezno z vsako agencijo zmenit, da lahko trzis tudi sam, kljub temu da jim mogoce podpises "ekskluzivo" za nizjo provizijo. V nasprotnem primeru nebote imeli referenco za oceno kvalitete dela nepremicninske agencije

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
No, danes so predvideni prvi ogledi, pa bomo videli, kak bo. Neverjetno, koliko zanimanja je za garsonjero oziroma 1s stanovanje. Je pa res, da je cena realna...