Ocenjevanje gostiln

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.073
7.538
113
Danes sem bil spet službeno v Prekmurju in kot vedno zavijem na kosilo v Beltince, v Gostilno Tonček.

http://www.gostilna-toncek.si/

Pogrinjek:
3 namazi ( skuta z bučnim oljem, pražena čebula z rozinami in neka domača pašteta)

Predjed:
ker sem za glavno jed jedel bograč, sem za predjed namesto juhe dobil goričko šunko s hrenom, ajdovo kašo, češnjev paradižnik in še nekaj zelenjavne priloge za okras.

Glavna jed:
Kotliček z bogračem

Sladica:
Kostanjeva torta

Zraven sem jedel domače kruhke (ajdov, s semeni, bel itd...)
Pil sem 1 dcl modre frankinje Cuvee Marof + vodo

Kosilo: 10,50€
Vino buteljka: 1,70€

Vse skupaj je bilo odlično in kot sem napisal, cena = sitnica
smile-1.gif

Mislim da je Tonček dobitna kombinacija v Prekmurju. Odlična hrana in normalne cene.

Lep večer
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.431
2.428
113
Tonček ne samo v Prekmurju, mislim da kar v Sloveniji kar se tiče same količine hrane, kvalitete ter cene najboljša (ena najboljših da ne bo hude krvi) opcija. Zraven tega je tudi ambient na nivoju, no, vsaj nazadnje je bil ko sem bil tam pred 2 letoma...
 
Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.431
2.428
113
Čist možno, tam pa še (žal) nisem bil... jo pa imam na listi ob prvi priložnosti...
 

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
K Rotundi je res mogoče boljša gostilna ampak je tud cenovno precej nad Tončkom..
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.431
2.428
113
No potem pa se bil blizu resnici... čeprav bi osebno pričakoval da se tam v tistih koncih nekih cen ne morejo iti...
 

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.722
-788
83
Rotunda odmaknjena? Od MS cca 10-15 min
bonk.gif


Osebno bi Tončka postavil pred Rotundo, mi je nekako boljši
grin1.gif

Pač moje osebno mnenje.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.431
2.428
113
Maš prav, zate ko si morda iz MS je blizu, zame in za ostali del sveta pa niti ni tako blizu, že v MS se nebi vozil jest kaj šele v "Selo". Ja, kar vsipaj se po glavi, pa raje probaj z onim tapravim kladivom
evil.gif
 

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.722
-788
83
Ha ha na žalost sem kakih 200km od Rotunde doma
evil.gif


Verjetno se nisva prav razumela. Mislil sem, če si v tistih koncih je približno enako daleč Tonček ali Rotunda (iz MS npr.)
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.073
7.538
113
Danes sem bil službeno v Solkanu in na kosilo sem šel v Gostilno in pizzerio ZVEZDA.

Odločil sem se za celotno kosilo:

Bučna juha
Svinjska ribica polnjena s klobaso
Pražen krompir
Solata
Sladica
1 dcl rdečega vina Prvin

wp20170927112953pro.jpg

wp20170927113809pro.jpg

wp20170927120305pro.jpg


Cena kosila je bila 8,50€
Vino 1,10€
Vse skupaj manj kot 10€, kar je za moje pojme več kot odlično, glede na to kar sem dobil.
Bučna juha je bila za moj okus prekisla, vendar tega ne jemljem kot minus, saj verjamem, da imamo ljudje različne okuse. Osebno sem navajen drugačne bučne juhe.
Svinjska ribica in pražen krompir sta bila zelo okusna, sladica pa je bila nekakšna kremna rezina s čokolado, precej nasitna...
Dovolj bi bilo, če bi vzel samo glavno jed, brez juhe in sladice.
Skratka, mislim da je Gostilna Zvezda vredna obiska, saj je glede na današnjo izkušnjo hrana zelo okusna, porcije obilne, cene pa glede na bližino italijanske meje, zelo ugodne.

Obisk, prav tako kot forumski kolega Urby, priporočam tudi jaz.

P.S. Cena malic je malo ''jača'' in sicer 7€ in danes je poleg mojega menija bilo na voljo tudi:

Domači njoki z bolognes omako in Kanelon z dolar krompirjem. Porcije so izgledale velike in verjamem, da je bilo tudi dobro.
smile-1.gif
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz
Ne pozabimo na Favolo nasprot AMZSja v LJ
Pice imajo itak full dobre oz so med boljsimi v LJ, zanc sem pa celo jedel nekaj drugega in to so bila rebrca na ameriski nacin 300g z amerisko solato kot prilogo, z BBQ omakico in pecenim krompirjem, mehka, porcija standard cena pa mislim da ok 8.5eur.

Aja gor na vrhu slike so pa domaci njoki z gamberi se mi zdi, naj bi bili tudi ok, ampak v to se nebom spuscal ker me ne zanima.

Sicer sem bil spet v Argentini in so bili goveji kosi mesa zelo dobri, sem pa zasledil 500g rebrc za cca 11eur. Sicer niso pecena v konvektomatu ampak na plati tko da so bolj zilava v smislu da meso ne razpade in ima meso pac strukturo pujsa.
2616115-20170917_150047.jpg
 

Priponke

  • 2616115-20170917_150047.jpg
    2616115-20170917_150047.jpg
    226,7 KB · Ogledi: 607
Nazadnje urejeno:

dwight

Pripravnik
29. nov 2013
220
12
18
Včeraj sem bil v Kopru na malici v Restavraciji hotela Pristan. Ogromna izbira, za solidno ceno. 2x malica, 2x deci refoška in kavica malo manj, kot 15 EUR. Moja piščančja prsa na žaru so bila okusna, poleg je bilo nekaj kuhane zelenjave in tartufna omaka.
Lahko priporočam...
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Sel probat pri Noni.
Ambient se kr lusten, lesena koliba/zaprt letni vrt, prebeljena v belo s kuriscem.

Pogrinjek, smetana s čemažem in smetana s hrenom, hmm tukaj bi se lahko bolj potrudili ker smetana na kruh me spominja bolj na osnovno solo.

Predjed capesante gratinirane, ok ampak seveda ker so gratinirane v vecini okusis samo sir.

Hmm, Vzel blackangus ribeye 300g, cudno zrezek tanek sicer zelo mehek in socen, samo totalno neslan, mogoce misljen da si ga sam solis. Priloga kuhan krompir ki je zame brezvezen in nekaj zelenjave. Dobis se bbq omakco ki zamoje pojme k takemu sniclu ne sede. Da bi okusil neko razliko med argentinsko govedino in tem tukaj nebi rekel. Tko da argentino zame se vedno zgleda najboljs

2. jed pa File morske žabe s tartufi, bučkami, vitlofom in pečenim krompirjem baje dobro.

Sladica nek tris ki jo moram pohvalit ker zelo sparajo s cukrom pri tem in je celo uzitna
Pijaca deci rdecega in sok

Skupaj 75eur za 2
2648097-15149705320510.jpg
 

Priponke

  • 2648097-15149705320510.jpg
    2648097-15149705320510.jpg
    105,6 KB · Ogledi: 620
Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.293
1.218
113
www.adriamedia.si
Danes pri Figovcu v Lj. Hrana res odlična (jetrca s čebulo, telečja pečenka, popečena zelenjava, radič z ocvirki, goveja zarebrnica, kremšnita). Cene sem samo na hitro videl v jedilnem, so se mi zdle lepo zmerne.
Ampak postrežba, to pa ne moreš verjet. Takih počasnel pa že dolgo nisem videl. Juha, glavna jed, sladica. Če ne bi za sladico znorel in jo zahteval 5 5 minutah, v 2,5 ure ne bi prišli skozi ... Pa nimajo premalo natakrjev, ene 4 ali 5 (plus še nekaj za šenkom) jih je okoli letalo, bi ocenil. Za ene 70 stolov. Torek nič preobremenjeni. Saj so prijazni, ampak so pa zmedeni (naročila pobirajo s kontra strani velike mize, da se komaj slišijo z gosti), vmes izginejo in jih ni skozi prostor po 15, 20 minut, ni šanse, da bi sprito naročilao za kak dodatnega dal drugemu natakarju kot tistemu, ki ima 'mizo čez'. Današnja posdka bi v eni malo bolj prometni domači oštariji (niti ni treba, da je menza tipa recimo Jurman) crknila po pol ure in bila konec dneva brez službe.
Škoda, pokvari sicer odlično izkušnjo. Bom šel še, ampak si moram par ur časa vzet pa vse takoj ob prihodu naročit in povedak, točno čez koliko minut naj kar prinesejo
bonk.gif
 

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Ne vem če ima to kaj veze ampak znano je že da se zelo zelo težko dobi komplet dober kader za v gostilno (pa da rečem od kuharjev do kelnarjev), verjetno tam kjer jih majo dobre zadržijo, z začetniki in neizkušenimi se pa vidi kako je, drugače si kaj takšnega verjetno nebi privoščili še posebej ker kar nekaj lokalov v LJ spada v isto grupo.