Ocenjevanje gostiln

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
ko sem bil jaz tam, je bilo 32-35 all you can eat. + doplačaš pijačo

Vzameš si kar in kolikor želiš iz hladnega bara (solate, rižote itd...)
Potem ti pa začnejo nosit na mizo meso. Ponavadi imajo kakih 8 različnih kosov (govedina, svinjina, aviacija). Lepo je ker ti predstavi kos mesa, pove kaj je, kako je pripravljeno, kje je to na živali itd...Pri govedini se tud sam odločiš al ti odreže bolj od zunaj (well done) ali bolj od znotraj (rare)...Vse kar sem pojedel je bilo zelo okusno meso.
Ko končaš (obrneš valj tako da je rdeča stran gor), ti prinesejo še sladico- ananas na ražnju.
Jaz jim gladko dam 5/5. Dobra kvaliteta, ni predrago, super osebje
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Maš neki tud a la carte, samo nisem nikoli probal.
Dobiš pa res dobre kose k mizi in si sam izbereš kok nej ti ga odreže itd...lahko tud cel večer samo govedino ješ, če si bolj od tega
wink-1.gif
 

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Verace, prava neapeljska pizzerija. Jedel sem klasiko brez gob (ravno zaradi primerjave s slovenskimi pizzami kjer najvec take pojem) in sestavine so res top, pelati iz paradiznika ki raste ob vznozju vezuva, mozzarela po izbiri (vzel sem fior di latte) pa seveda kuhan prsut (ne cheap sunka) in par listov bazilike. Pizza je pecena v max 90 sekundah na 450 stopinjah celzija in testo je resnicno mehko in socno v sredini, rob pa ravno prav zapecen in hrustljav.
Meni je top in bom sel se, pa ne da so nase pizze slabe, sploh ne, so pa "drugacne"
 

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Po res dolgem času (vmes je minilo par let) sva šla z ženo petek spet v restavracijo Cubo (LJ).
Jedla sva predjed (hobotnica v solati in češnjev paradižnik ter bivolja mocarela s pršutom na žaru), za glavno jed pa istrske pljukance s kraljevimi gamberi ter tartufi in jurčki in biftek na žaru z idrijskimi žlikrofi, za sladico pa čokoladni souffle in panna cotto s trisom omak.
Na začetku je padel aperitiv, drugače pa sva pila vodo brez okusa.
Skupen račun je bil dobrih 105 €, je pa bilo vse na nivoju, jedi res okusne, postrežba prav tako dobra.
Pa zanimivo, da je bila v petek zvečer restavracija čisto polna, nekaj miz se je za večerjo tudi 2x zamenjalo, očitno imajo kar precej klientele.

P.S.: je pa vozni park pred restavracijo na nivoju teh cen, v bistvu je bila velika večina avtov krepko nad 50k + €.
 

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Meni je top in bom sel se, pa ne da so nase pizze slabe, sploh ne, so pa "drugacne"

sem se sam tudi zadnjič po dolgem, dolgem času odločil v Italiji spet pico jest.... in moram rečt, da je bila res presenetljivo dobra kljub temu, da ni imela pol metra premera in bilo za dva centimera obloge gor nametane.
popolnoma drugačno testo od "naših" pelati prav tako okusni, da o mocareli ne govorim. olive, da se ti stopijo v ustih....
mogoče tukaj res velja pravilo "manj je več" in tista o kvaliteti proizvodov tudi...
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Po res dolgem času (vmes je minilo par let) sva šla z ženo petek spet v restavracijo Cubo (LJ).
Jedla sva predjed (hobotnica v solati in češnjev paradižnik ter bivolja mocarela s pršutom na žaru), za glavno jed pa istrske pljukance s kraljevimi gamberi ter tartufi in jurčki in biftek na žaru z idrijskimi žlikrofi, za sladico pa čokoladni souffle in panna cotto s trisom omak.
Na začetku je padel aperitiv, drugače pa sva pila vodo brez okusa.
Skupen račun je bil dobrih 105 €, je pa bilo vse na nivoju, jedi res okusne, postrežba prav tako dobra.
Pa zanimivo, da je bila v petek zvečer restavracija čisto polna, nekaj miz se je za večerjo tudi 2x zamenjalo, očitno imajo kar precej klientele.

P.S.: je pa vozni park pred restavracijo na nivoju teh cen, v bistvu je bila velika večina avtov krepko nad 50k + €.

se strinjam, Cubo me se ni razocaru, pa hodm ke od kar so ga odprl. Zadnje cajte je to sicer bl redko, ker sm v slo glih ene trikrat na let, ampak nazadnje k sm biu lansko leto je bla hrana vrhunska.
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Oštarija Dolenjske toplice

http://siol.net/trendi/kulinarika/ostarija-presenecenje-v-toplicah-338655

Bil včeraj. Jedel menu s tedna restavracij. Res vrhunska hrana, solidne cene, odlična postrežba. Priporčam.


Včerajšnji menu:
Dobrodošlica
Zorjen hrbet krško-poljskega prašička na pireju iz peteršiljeve korenine in medena solatka iz regrata in rdeče redkvice
Jelen iz kočevskih gozdov v dveh variacijah na pečeni ajdovi kaši, pire iz jurčkov in karamelizirana zelenjava
Čokoladna rezina z datlji v vaniljevi omaki z jagodami
 
Nazadnje urejeno:

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Jedel v Gostilni Mencinger Črešnjevci. Samo kapo dol, zelo okusno!
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Oštarija Dolenjske toplice

http://siol.net/trendi/kulinarika/ostarija-presenecenje-v-toplicah-338655

Bil včeraj. Jedel menu s tedna restavracij. Res vrhunska hrana, solidne cene, odlična postrežba. Priporčam.


Včerajšnji menu:
Dobrodošlica
Zorjen hrbet krško-poljskega prašička na pireju iz peteršiljeve korenine in medena solatka iz regrata in rdeče redkvice
Jelen iz kočevskih gozdov v dveh variacijah na pečeni ajdovi kaši, pire iz jurčkov in karamelizirana zelenjava
Čokoladna rezina z datlji v vaniljevi omaki z jagodami

Oni so res top!
 

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Z družino gremo jutri v rudnik v Mežico Perkmandeljca gledat, ker bo tudi čas kosila, kam, da je primerno za družino z dvema majhnima otrokoma (5,7 let), da ne bomo spet samo pizze ali dunajce jedlil! Pa da ne bodo neki hoh predlogi?!
 

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Nič odziva, po nasvetu blagajničarke v Podzemlju Pece, smo šli k Krebsu. In pristali na na fast foodu, imajo samo pizze in nekaj mesa. Poleg gužve, tudi hrana bolj za silo. Če bo kdo v tistem koncu naj gre raje kam drugam, če sploh kaj drugega imajo.
 

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.148
357
83
Goriska
V torek na poti domov sem prvič jedel v gostilni Kortina v Bertokih po priporočilu prijatleja.

Skratka vse je bilo odlično od kalamarov do zrezkov, naslednjič poskusim tudi ribjo ploščo.

Cena zelo sprejemljiva, recimo porcija (ogromna) polnjenih kalamarov 10,5€.

Še link do gostilne:

http://www.gostilnapizzeria-kortina.com/index.html
 
Nazadnje urejeno:

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
.. to bom pa tudi jest šel en dan, ko se mi ne bo dalo kuhat, probat. Pa samo nekaj km sem stran, pa nisem še bil ... Thanks za nasvet
zmaga.gif