Gostilna/picerija Jožica - Martuljek. Pred leti (no vsaj desetletjem) smo se tam pogosto ustavljali s kolegi, ko smo se vračali iz naših "športnih podvigov". Potem pa se je zadeva kar nekako vsem počasi zdela slabša. Po več leti sem se tam ustavil včeraj.
Obup - natakarica (ki se je spomnim še od takrat - mogoče je celo ona Jožica
Ko naročim, pokliče picopeka, ki ji pove, da nima sveže bazilike za mojo pico. Pa jima (že prekleto lačen) pokimam, da sprejmem tudi takšno. Potem ni imel dobrega ognja in se je zabaval še s tem. Pico mi je potem prinesel kar picopek, kar se mi vedno zdi malo smešno. Naročil sem tudi jajce, ki ga seveda ni bilo
Ko ga opozorim, pravi naj počakam minutko in gre v kuhinjo (ne tam pri svoji peči) in čez nekaj minut res dobim jajce. Do takrat je verjetno polovica pice že počivala v mojem želodcu.
Na račun sem čakal kar precej dolgo - vsaj deset minut, če ne še več.
Par pri sosednji mizi, ki je naročil kraško pico, je verjetno tudi kar dolgo čakal. Vsaj deset ali petnajst minut ni bilo picopeka, ki se je kasneje vrnil s velikim kosom pršuta na krožniku. Nato ga je prav počasi nekaj narezal, da je lahko pripravil pico.
Skratka - kar zadeva samo postrežbo - zelo slabo.
K sreči je bila vsaj pica povsem sprejemljiva (recimo, da bi ji dal oceno 3/4 - torej malo nad povprečjem). Ni bila mastna, bila je ravno prav pečena in z mocarelo.
Pohvaliti moram tudi čistočo WCja.
Žal pa je skupna ocena takšna, da me spet kar nekaj let ne bodo videli.