Citat:
Uporabnik Jernej pravi:Ne zdaj splava sem vlečt. Bo pravi flamewar ratal iz te teme. V ustavi je ženskam zagotovljeno svobodno odločanje o rojstvu otrok. Pika.
Škoda, da ustava ne zagotavlja še pravico, da vidiš, kolikor tehnika dopušča. Sicer pa splav ne sodi v to temo in tudi z ustavnim načelom, ki si ga zapisal nima nobene zveze. Svobodna odločanje o rojstvu otrok je možno tudi na druge načine in ne samo s splavom. Sicer je po tvojem protiustavno, ker splav ni dovoljen v 8 mesecu nosečnosti.
Sistem zdravstvene zavarovalnice je gnil pa kakor koli pogledaš. To so izpostavili tudi privatni zdravniki. Državne inštitucije se obnašajo zelo preprosto: nimamo in ker nimamo ti ne plačamo ne glede na to, kaj je bilo planirano. Če sem jaz državi kaj dolžan, pa moram plačati.
Jaz menim, da bi moral imeti človek kot zavarovanec pravico, da del sredstev izkoristi za to, kar je danes "luksus" ali pa ni luksus, pa bi moral biti enako obravnavan. Torej za zobe, očala, ne vem kako je s sluhom, razne vrste kontracepcije, ki tudi niso vse enako obravnavane, dobra protetika in še milijon drugih reči. Ne pa, da smo se kot ovce sprijaznili s tem, da za zobe in očala pač moraš plačati, čeprav te lupijo vsak mesec. Kaka druga enako (ne)potrebna stvar pa je zastonj pa če jo dejansko rabiš ali ne.