obvoznica, kamen, šipa

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Eni res ne razumete poante, ampak ok sej če je že država v kurcu, je tudi narod.

V tujini bi bila krivda takoj ugotovljena.

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
ne to nimaš zaradi nesposobnosti drugi, ampak zaradi SVOJE NESPOSOBNOSTI!

če bi bil dec, ne pa pič... bi si zapisal registersko tablico, šel do svojega odvetnika
bi pripravila vse potrebne papirje, in dala na sodišče tožbo za škodo ki ti je bila povzročena...
Po obligacijskem zakonu, je vsak ki nekomu naredi škodo odgovoren to poravnati, vendar ga
moraš seveda ti tudi sploh terjati za to, ne sam po enem forumu nekaj pametovati...
Lahko ti pa zavarovalnica naredi uslugo, in ti zavaruje ta riziko za en smešen denar ki ti bo
10x ali več povrnjen če pride do takega dogodka, ker ti ne bo treba plačevati za odvetnika,
sodne takse, izvedenca in če bi na koncu on tebi dokazoval da si sam kriv bi še njemu kril vse stroške
plus svojo šipo, čas, živce...

Aja, ma neeee lažje je da so drugi krivi vsega, ti pa revček bošček palček nič kriv in vsi te nategnejo, pa kva še!!!
Ko boš naslednjič tkole jokcal, se pozanimaj prej ali si ti naredil vse da nebi mel težav v življenu, ali ti je lažje
da so drugi krivi za vse, no tko je pol v lajfu, ali si odgovoren zase in za svoj lajf, ali se pustiš da ti ga drugi peljejo?

467716-post_slo.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all

Nč ne bi s tem postopkom naredil. Njegova beseda proti moji, njegove priče, moje priče. Razen registrske številke nimaš oprijemljivega dokaza. Kamen je lahko priletel tudi izpred vozila, ki je vozil pred terencem ali celo od vozila, ki je vozilo v nasprotni smeri (že doživel).
Po našem pravnem sistemu si nedolžen dokler ti nekdo ne dokaže krivde. Na koncu boš plačeval še meni odškodnino za pretrpljene duševne bolečine in krivo ovdabo.

Tako v tujini.

Zato pa obstaja dokaj poceni zavarovanje zoper tak riziko (razbitje stekel).

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
1. dober post garfi
2. kok odvetnikov, obravnav si dal skozi
3. si bil usrana priča, ali si kaj terjal, dokazoval, oz se branil
4. smešen si

5. odvetniki majo take radi.
6. reg imam, zdej ma tut že naslov. jutri so lahko majmuni tam in bo jurja mojga. brez 5 let sodišča, in trikratnihs troškov odvetnikov. sej poznaš kako odvetniki delajo, al sma lapaš o nasvetih.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mekani ne biti zdrav izpod svoj skalp...

Ja in, če poznaš? Ka bodo majmuni naredili? Sicer boš imel jurja v žepu kratkoročno, dolgoročno pa nekajkrat toliko minusa.
Če ima model vse papirje da je avto po PSu? Kaj bš pa potem? Taf lak zate? Predvsem pa vidva odvetniška guruja bodita sposobna dokazat, da je avto prletu točno izpod tega avta... JAz si brez videoposnetka ne bi upal. Fizika je pač putana in te lahko zjebe...
Če si ti lamer in nočeš zavarovati stekel je to sicer čisto tvoj problem, ampak potem nosi še posledice...

@Garfidd: Preveč gledaš serije na FoxCrime, pa LA Law in podoben krep.
Ja odvetniki imajo radi take kot sta vidva, saj bodo dobili keš od vaju, kaj veliko pa ne bodo naredili...
MAjmuni so lahko del folkolore pri tvojih, v Sloveniji smo nekak civilizirani ljudje.
Zdej pejt pa spat, da boš jutri lohka asfaltiru...

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zdej jaz ne vem, a si se ti podrgnu ob moj psot al ne. če si se:
1. odvetniki niso rešitev
2. sodišče ni resnica
3. majmun reši marsiaktero zadevo, ne glede na resnico in fiziko
4. čigava vse folklora so, pa mislim, da je ni prav debatirat v tej temi.

in še enkrat
ali naj državljan zavaruje stekla, da bo zavarovalnica krila direktno škodo drugih. policija in organi pa ne bodo preverili ali je temu res tako.

kot bi recimo jaz naredil poplavo v svojem stanovanju in tebi, ki stanujes etažo nižje, ne bi kril stroškov. ker če si moron in ti je 200€ žal za zavarovanejs tanovanja..ja bog pomagi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
garfild: kako boš dokazal na sodišču da je kamen priletel iz pod njegovih koles?
POtem bi vse šipe in stekla se razbila zaradi kamnov od spredaj vozečih... ko bom enkrat peljal za tabo, bo poleg šipe , še kakšna luč se razbila....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@Hanzi: my point. Zelo težko boš (če boš) dokazal. Osebno sem imel razbito šipo od kamenčka, ki je priletel "from nowhere" na AC (nobenega pred mano, samo nasprotni promet).
@Softi: kontra vprašanje: zakaj moram imeti zavarovano imetje za primer poplave, če lahko pa s prstom pokažem na krivca zaradi poplave?
Sicer pa kakor te je volja. Tebe in Garfildda. Napovedujem ti pa:
-da bo tvoj primer prišel na vrsto v roku 2 let
-da se bo postopek v nadaljevanju vlekel še kakšno leto
-na koncu boš zadevo izgubil ali pa bo deljena krivda.
To pomeni tudi da nosiš sorazmerni del stroškov... Če imaš dovolj šoldov se boš pritožil... Odvetnik bo tvoj najboljši prijatelj. Saj veš kako le ti pravijo: smo zmagali ali ste izgubili.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Človek z imenom in priimkom. Ki pa se izgovarja na dokumentacijo, ki naj bi bila v skladu z vsemi zakoni in predpisi.
Domnevam, da je pri tebi isto.

Si sedaj razumel point?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
1. dober post garfi
2. kok odvetnikov, obravnav si dal skozi
3. si bil usrana priča, ali si kaj terjal, dokazoval, oz se branil
4. smešen si

5. odvetniki majo take radi.
6. reg imam, zdej ma tut že naslov. jutri so lahko majmuni tam in bo jurja mojga. brez 5 let sodišča, in trikratnihs troškov odvetnikov. sej poznaš kako odvetniki delajo, al sma lapaš o nasvetih.

A to si meni repliceral?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
No pa da debato postavimo na glavo.

Od avta letijo kamenčki, kamni ipd. Letijo tudi če je avto, kamijon, kočija homologirana itd. Bolj bi bilo potrebno poskat svinjakarje, ki te kamne, kamečnke izgubljajo. Pa od njih terjat. Marsikdo bi bolje zavaroval svoj tovor, pa spucal keson predno se na cesto zapelje.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Vcasih so bile na avtih tiste gumijaste zavesice, a ne vem ali je bilo to samo "moderno" (kot radkape) ali obvezno. V glavnem, ce vozis po pesku, se zabije v gumo in odleti ven pri veliki hitrosti, ce bi imeli vsi zavesice (vkljucno s tistim, zaradi katerega se je zacela tale tema), bi verjetno bilo precej manj kamenckov, izstreljenih v sprednjo sipo. Tega zdaj na avtih ni vec videti, razen pri kaksnih starih Golfih.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Da bi dajal 80€ za homologacijo zavesic, pa še grdo zgledajo ... ni šans.
bonk.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Ma po mojem mnenju so daleč največji krivec za raznorazen šodr na cesti vozniki tovornjakov, konkretneje kiperjev. Kamijona ne spuca niti malo ne podvozja, koles, kaj šele kakšnih robov na kesonu. O kakšnem presuvanju (pre)naloženega pa sploh ne gre izgubljati besed.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce bi bile na vseh vozilih obvezne, bi bile homologirane skupaj z avtomobilom, torej ne bi bilo stroska za kupca.

Glede izgleda: ti lepse izgleda zvezdica na sprednji sipi in dodatno zavarovanje stekel oz. racun za menjavo ?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tudi zavesica ti 100% ne reši zadeve. Sicer pa več kot imaš lamel v profilu, večja je možnost za izstrelitve kamenčkov... Torej bi morali poleti prepovedati vožnjo z pnevmatikami M+S oz. simbolom snežinke...