Obvestilo redarstva (LJ)

19. jul 2007
2.893
1.609
113
Žena je dobila obvestilo redarstva (LJ) na avto, v rdeči plastčni ovojnici je bila samo položnica brez zneska. A ni tako da bi morala biti tudi znesek kazni in tudi kršitev po katerem členu ZVCP, sedaj pa sploh ne vem na podlagi česa se lahko pritožim.
Gre se pa za to, da je parkirala v eni stranski ulici, kjer ni znaka prepovedano parkiranje niti ni ovirala prometa, je pa res na glavni ulici prometni znak, prepovedano parkiranje v dolžini 500m.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
hjao, na kaj vse se folk proba vadit ven. dej odraste pa začnite nost odgovornost za svoje početje, pa najprej si zakon preberi, preden se sklicuješ na prometne znake.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
ksz...

mene pa samo nekaj zanima - kako se zdaj s temi pritožbami na razne ugotovitve ljubljanskih redarjev oz. s stavkom, ki je zapisan gor in sicer da po zakonu ugovor ni možen...na fakin' vse se lahko pritožiš oz. vsi se kdaj zmotijo...a oni pa kr ne?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
to je zato, ker je tisto kar dobiš na šipo zgolj in samo OBVESTILO. Odločba pride kasneje po pošti.

19. jul 2007
2.893
1.609
113
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
hjao, na kaj vse se folk proba vadit ven. dej odraste pa začnite nost odgovornost za svoje početje, pa najprej si zakon preberi, preden se sklicuješ na prometne znake.

Ulica ni v centru mestu, je bolj na obrobju, tako da ni bilo nekih hvatanj krivin (ulica je dovolj široka, dvosmerna, ne, ni neprekinjeje črte, bilo je več kot 15 m od križišča, in ja mnogo ljudi je parkiralo tam), in ja, če je prepovedano parkiranje tam, se bo plačala kazen. Zanima pa me na podlagi katerega člena je bila narejena kršitev (zato tudi sprašujem, če je normalno da tega ne piše). Na zečetku sem nerodno napisal, ne gre se toliko za pritožbo ampak da sploh zvem, kakšna je bila kršitev.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
aha... torej naj bi, če menim, da je prišlo do napake, teoretično počakal ter nič plačal (npr. polovičke) dokler ne dobim domov še odločbe? samo potem mi ostane na voljo samo še plačilo kompletnega zneska, če bodo redarji mnenja, da imajo še vedno prav....mogoče bi bilo bolje najprej plačati polovičko samo kdo bo potem to nazaj izterjal...
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
kr to. vsak dan nekaj novega
grin1.gif

to je že od nekdaj, ker tista nalepka ne šteje kot vročeno

ker lahko pride mimo nekdo, pa ti jo utrga dol brez problema

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
tako kot je killa povedal. počakaj da dobiš domov odločbo, samo to lahko traja kar nekaj časa da pošljejo.
@johan
Lažje kot na pamet nekaj ugibat, bi bilo da poveš na kateri ulici je to bilo. Potem bi ti lažje pomagali glede kršitve.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
kr to. vsak dan nekaj novega
grin1.gif

to je že od nekdaj, ker tista nalepka ne šteje kot vročeno

ker lahko pride mimo nekdo, pa ti jo utrga dol brez problema

sliši se logično
smile-1.gif

19. jul 2007
2.893
1.609
113
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Sej ti piše na listku kater člen . . .

Saj to je to, NI BILO listka z členom.

Obstaja tudi možnost, da si kdo od stanovalcev lasti javno cesto in je nalepil nalepko in prazno položnico (si je pri kakšnem redarju nabral zalogo).

Zato me tudi zanima - če ti da redar obvestilo, a ti mora dat listek z opisom (kršitev katerega člena) ali lahko da samo rdeče obvestilo z prazno položnico in šele po pošti dobiš celotno "dokumetacijo".

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Obakrat sem dobil poleg položnice tudi listek, kjer je vse pisalo, od prekrška, moje registrske do tarife. Možno, da ti je nekdo nalepil svojo kazen... Ideja niti ni slaba, samo še znesek bi moral izpolnit, mogoče bi kdo še poravnal, ker bi mislil, da je njegova
smile-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Dobiš listek na katerem piše člen, da je avto bil slikan in da se na to ne moreš pritožiti, ker ni uradno oz. nekaj takega. Pa da je polovička 20€, cela kazen pa 40€. Pa datum in ura sta gor. Za foro poglej številko računa, ker človeški razum ne pozna meja in je lahko osebni. Drugače pa lepo čakaj, da dobiš plačilni nalog na dom, druzga ni.

http://www.ljubljana.si/si/mol...ja-in-odgovori/

Na zgornji povezavi imaš številko računa, domnevam, da se morata ujemat.