Obupno slaba baterija pri Samsung Galaxy S II

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
A misliš da je to le problem SGS2-jke? To je splošni problem androida. Zato še vedno trdim da multitasking ni ravno oh in sploh zadeva. Wp7 ni imel multitaskinga in je požel ničkoliko kritik. V resnici pa je Microsoft vedel kaj počne. Na androidu pač moraš gledat kaj ti žere baterijo in kaj ne. Dvojedrni procesor in velik ekran pa tudi terjata svoj davek.

Mikrosoft ve ja za kaj se gre ja, enako kot njihovi kolegi pri naftnih družbah, zelo dobro bi bilo Mikrosoft povprašati koliko denarja je kaj namenil tistim, kateri se trudijo razviti nove baterije, da bi te dlje zdržale, res je da to ni njihovo primarno področje pa vendar.

To da povečaš debeljino baterijo, da mobilnik dlje zdrži je čisto metanje peska v oči.

Res je da moj post morda malo bolj širše zastavljen od same teme, ampak se lahko komot strinjamo s tem, da je problematika delovanja baterij, širše zastavljena.

Če bo tebi mobilnik za ceno 500€ ali manj, debeline 11 milimetrov ali še manj ob polni obremenitvi, zdržal pet dni ali več. Kaj misliš, koliko boš lahko z enako tehnologijo baterij, prevozil z osebnim družinskim avtom ter kakšen vpliv bi to imelo na ceno nafte?

Na žalost je to globalni problem, čeprav se to zdi banalno, ampak dejstvo je takšno, pač naši pametni telefoni bodo še lep čas delovali en dan, maks dva ob polni obremenitvi, razen če se vmes zgodi novo razsvetljentstvo,do takrat lahko samo tarnamo in se pritožujemo, globalnih korporacij to ne gane preveč.

Lp.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.115
16.327
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Če si ročno vklapljaš wlan in 3G, po možnosti še nastavljaš svetlobo ekrana, potem ne rabiš teh saverjev in killerjev, ker ne morejo narediti čudeža, ampak recimo sami ugsnejo wifi, ko gre telefon v sleep mode itd... Sicer pa klici kr veliko baterije porabijo, spet je seveda odvisno na kakšnem področju s signalom se gibaš itd... Lahko rečem, da sem še z vsakim telefonom (od samsungov so iphonov), ki sem ga imel prišel na 4 dni uporabe, če sem samo za klice/sms uporabljal, pa kakšno urco wlana, pa enih 20min 2d igerc.

Se pa razlika v bateriji pozna, če telefon uporabljam v mestu, ali pa na vasi (nekje 30-40% se baterija hitreje sprazni), kjer imamo slab signal.

no..task killer naredi še malce več kot samo kontrolira wifi, ga konstatno nadzorujem in vem kaj počne in tudi vem koliko časa mi baterija zdrži brez njega v kombinaciji z battery saverjem (t.j. občutno manj), je pa verjetno tudi odvisno kakšen task killer sploh imaš naložen, prav tako seveda battery saver. igrice igram bolj malo, recimo max. 20min na dan (pa še to jih igrajo bolj prijatelji kot jaz), ostalo je pa rahlo surfanje po netu, recimo po cca. 1 uro/dan, klicanje (na mesec imam okoli 1000min odhodnih klicev in nekako enako dohodnih, now do the math..) in pa še ostale aplikacije - gps (ki zna pojest kar nekaj baterije, ko se ti povezuje s tistimi 25imi sateliti), fotografiranje, itd. se pa res lepo pozna poraba tudi glede na jakost signala ja....

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
In kaj ima Microsoft veze z nafto :S

Direktne nobene, indirektne pa kar nekaj, če si si dobro prebral moj post, na kaj točno je letelo.
Lp.

Baterije so v zadnjem času precej napredovale, tako da ne začenjaj z raznimi teorijami zarot. Je pa še bolj napredovala tudi računska moč in s tem tudi poraba energije, tako da napredek baterij neposredno ni opazen. Si predstavljaš kakšno staro nokijo z današnjo že skoraj standardno 2000mAh baterijo?

I

Izbrisan uporabnik #488

Se spominjam, ko sem imel Samsunga (sgh u 600), je držala 2 dneva normalne uporabe.
Na nokia e71 mi drži baterija 8 dni, če malo kličem.

Je pa res, da novi telefoni so neka čisto druga liga, a vseeno.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Meni GSII zdrži max 1 dan,..
- sprotna sinhronizacija službenega maila in dveh domačih, vedno vklopljen wifi, facebook, vreme, jezni tiči,..

b

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
Pri mojem Samsungu E1170 mi zdrži baterija tri tedne. Baterije očitno so napredovale poraba mobijev pa tudi.

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Updejtal sem android na 2.3.5. Baterija se mi se zmeraj sprazni do poznega popoldneva. Nekaj je ocitno narobe. A je mozno, da je kaj narobe z baterijo, ceprav je telefon star 3 mesece?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
predlagam da naredeiš factory reset in na telefonu obdržiš le aplikacije, ki so gor na novem telefonu in potestiraš,.. tako boš vedel ali je problem v bateriji ali v kateri od aplikacij,..

b

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Sicer nisem bral kaj ste napisali ampak tudi jaz bom zdaj že sigurno imel SG2 kakšne 3 mesece če ne še več... no in v tem času mi baterija ni nič opešala (vsaj nisem opazil), polnim jo vsak dan ponoči ker zjutraj ko ga odklopim imam ob 1h zjutraj povprečno 50% in to pač ne zadostuje za naslednji dan... 3G je vklopljen ves čas, BT je tut vklopljen večino časa, sploh v avtu ga dost uporabljam na intalaciji, 5 mailboxov se mi osvežuje na 30 min, prav tako pa XY krat dnevno uporabljam par določenih aplikacij ki delujejo preko 3G-ja.. res je da imam varčen rom + varčen kernel ampak kot sem rekel dnevno mi požre max. 50-60%.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Men pri posodobitvi vedno tezi z povezava ni uspela wtf? In ali zgubis podatke na telefonu ce upgrejdas, slike itd, za programe me briga?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zgubiš samo stvari, ki so na sistemskem delu pomnilnika. Stvari, ki so na data delu in SD kartici pa ostanejo. To se pravi, slike in downloudani dokumenti ostanejo.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Seveda, ko ti uspe updejtat. heheh

http://www.sammobile.com/firmware/?page=3&t=1&o=1&m=GT-I9100&r=1#regiona

Se registriraš, cukneš dol poljubni URADNI rom in ga flešneš z http://www.mediafire.com/?vla921y1ivyq8ff

Navodila: http://www.mediafire.com/?ny4op3zxjmumfbi

wink-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Kaj je pa geslo za odprtje Odina na drugem linku?

Torej ce bom delal po navodilih za odina kjer so master reseti in vse ostalo, mi bodo sigurno ostale slike na telefonu ne?

Kaj je bilo ze za Odina napisan da nesmes v nobenmu primeru obkljukat? Ker v teh navodilih mislim da ni nic napisano.Mam sicer doma se odina 1,85 sam bom kr tega 1.83 uporabil.

Nazadnje urejeno:

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Ne vem no. Meni brez težav drži 2 dni. Prez vklopljenega 3G in WiFi. Vklapljam samo po potrebi.

Prilagam sliko.

LP
1440437-SC20120301-132154[1].png

Priponke

• 1440437-SC20120301-132154[1].png
    1440437-SC20120301-132154[1].png
    41,5 KB · Ogledi: 145

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Ampak to ni normalna uporaba tega telefona. Kakorkoli... z GreenPower drži baterija 2 dni, brez pa 16 ur.
zmaga.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Sem pozabo...

Do not forget:
What are our passwords?

## = samfirmware.com

# = samsung-firmwares.com

* = Incomplete firmware before flashing your device always check our forum!

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Kaj je pa geslo za odprtje Odina na drugem linku?

Torej ce bom delal po navodilih za odina kjer so master reseti in vse ostalo, mi bodo sigurno ostale slike na telefonu ne?

Kaj je bilo ze za Odina napisan da nesmes v nobenmu primeru obkljukat? Ker v teh navodilih mislim da ni nic napisano.Mam sicer doma se odina 1,85 sam bom kr tega 1.83 uporabil.

Paziš le na to, da vključiš PIT oz. OPS fajl, če je le ta priložen in obkljukaš one package, če je ROM v enem fajlu .tar.md5 oz. če je v večih, pol pa tam izbereš pot do vseh.

Daj printscreen pa ti pomagamo.
smile-1.gif